sâmbătă, decembrie 07, 2019

De Sf. Nicolae


Uitandu-ma prin arhiva blogului am observat ca nu am mai scris de mult o postare de Sf. Nicolae. Cand  fetele erau  micute  obisnuiam sa  petrecem in mod  deosebit aceasta zi, Sfantul Nicolae fiind si ocrotitorul familiei noastre.Cand erau copiii mici si eu acasa,  timpul si viata se scurgeau altfel :).Aviz mamicilor cu prescolari - bucurati-va de aceasta perioada, ca trece mult prea repede :).
Acum eu sunt la serviciu, fetele mari la scoala, fiecare are alt program, sunt de facut multe lectii, etc., timpul s-a scurtat groaznic.Dar anul acesta am vrut sa reluam obiceiul de a coace biscuiti, de a citi carticele , de a canta lui Mos Nicolae.Timpul trebuie oprit cumva din alergarea lui :)
Am inceput ,,petrecerea,, de joi seara, cu lustruitul ghetutelor si cu bucuria cadourilor. Sf.Nicolae :)) a reusit performanta sa nu aduca nici un fel de dulciuri - doar tot felul de fructe , nuci//alune si compot.Pentru cadouri mai consistente il asteptam pe Mos Craciun :).

Apoi ne-am uitat impreuna la ,,Cum sa-ti imblanzesti dragonul,, -4, editie de Craciun.Foaarte simpatic :))


Imagini pentru how to train your dragon 4 


Vineri , dupa ce s-a adunat toata lumea pe acasa, adica seara, am cantat ,,Sfinte Nicolae,, si colinde, in timp ce am facut fursecuri cu sfantul. Ale a fost foarte incantata ca a putut sa ma ajute :), i-a placut mult sa se joace cu aluatul.
Anul acesta m-am updatat :) si am comandat o forma speciala :).Citisem pe blogul Laurei despre Forme Personalizate si am luat imediat legatura cu ei. Au fost foarte draguti si foarte prompti - am trimis fotografie cu forma pe care o doream si in cateva zile a fost gata, am mers sa o ridic.
Fursecurile au iesit foooarte simpatice, iubesc forma asta :).Aluatul n-a fost de post, dar gasiti aici o reteta pentru turta dulce de post.



imagini fursecuri sf. nicolae

imagini fursecuri sf. nicolae2


imagini fursecuri sf. nicolae4


imagini fursecuri sf. nicolae5


Anul asta am facut fursecuri simple, le-am decorat doar cu alb, dar anul viitor vreau sa le decorez complet, ca pe acestea 

imagini fursecuri sf. nicolae decorate
sursa cheetahcookies

O sa caut cateva retete de fursecuri pentru Craciun, ca sa-mi fac mana :))

Alte postari despre Sf. Nicolae , aici pe blog :

Sf. Nicolae

Tot despre Sf. Nicolae :)

De Sfantul Nicolae

Pregatiri pentru Sf. Nicolae


Pe final urez  La multi ani binecuvantati, cu rugaciunile si ocrotirea Sf. Nicolae, tuturor celor care poarta numele Sfntului!
Si ii multumesc si eu ca, in ciuda slabelor mele rugaciuni, ne ocroteste mereu familia! 

Voi cum ati petrecut?ati fost cuminti, v-a adus Sfantul ceva? :)

Cu drag, Irina

2 comentarii:

Zuzu spunea...

Ce dragute sunt fursecurile!

@irina_sweet_home spunea...

daaa, asa-i ca au iesit simpatice?ma binedispun cand le vad :)