marți, noiembrie 03, 2020

Sal de toamna

Am inceput acest sal anul trecut la sfarsitul lui septembrie, apoi l-am abandonat in favoarea altor proiecte. A asteptat, saracul, pana anul asta, cand m-am hotarat sa il duc la bun sfarsit.

Am lucrat cu fir Drops Delight 12, 2 sculuri, adica  100 de grame,  350 m, pe andrele marimea 4. Este bine ca salurile sa fie lucrate pe o andrea/croseta mai groase, ca sa aiba lejeritate. Acest fir e foarte bun pentru saluri, caciulite,manusi, fiindca e foarte moale, matasos si nu inteapa deloc. Compozitia e 75% lana, 25% Poliamida

 Modelul e de baza, frumusetea fiind data de fir si de dantela crosetata de pe margine, la care am folosit un fir bulgaresc, de lana 100%.







Nu ma asteptam sa iasa asa de mare, ma pot infasura lejer cu el :).E atat de moale si de calduros!

Dantela de pe margine e crosetata dupa o schema de pe Ravelry - All Shawl by Doris Chan,

  am lucrat-o de foarte multe ori, e simplu de facut.

Schema e mai jos :


 

Cred ca o sa ma rasplatesc cu niste andrele noi :)), daca tot am muncit atata :)).

Mai am de terminat inca un sal, inceput in februarie, din firul primit de la Ghemuletul Incalcit, si doua perechi de sosete.

Voi ce proiecte in lucru aveti?

16 comentarii:

  1. Este minunat!Combinația de culori îi place foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Luiza, am mai lucrat pentru vanzare, dar foarte rar, ca fac asta de hobby, si atunci lucrez doar cand am timp.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este superb. Spor la lucru, caci ies minunatii din mainile tale.

    RăspundețiȘtergere
  4. E splendid! Absolut splendid! Mi-ai facut pofta sa sap prin lada mea cu fire unde stiu sigur ca am si niste sculuri de Delight si sa ma apuc de un sal. Dupa ce termin jacheta oversized pe care am inceput-o de vreo saptamana. Inainteaza rapid ca e cu ace 12 si firul gros. Prea multe fire si idei si prea putin timp ... Ai un model ptr dantela?

    RăspundețiȘtergere
  5. S-a asezat f. frumos firul si culorile! iar tu faci poze minunate. Voiam sa intreb cum il speli si mai ales cum il usuci? sunt prea pretentioase lanile...

    Si mie imi e drag sa impletesc, serile cand citesc, mainile imi merg, si mai nou in shedinte. Am o vesta roz de incheiat din primavara, si o jacheta tot roz abia inceputa. Pana la sf anului le termin.
    Dupa ce se termina cu carantina si teleworking o sa merg la birou in sedinte si tricotez. Am mai vazut femei tricotand si in metrou, avion, aeroport, autobuz, tare drag mi-a fost de ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. il clatesc la mana intr-un lighenas in care pun apa calduta si sampon de par.Dupa aceea il clatesc bine cu apa curata, si la urma il tin 5-10 min in apa calda amestecata cu balsam de par.Il storc prin presare si il usuc blocat, adica il intind foarte bine pe o suprafata dreapta si il prind in bolduri

      spor si tie!

      Ștergere
  6. Este atat de frumos, atat de colorat... exact pe sufletul meu. O minunatie! Exista o schema, un tutorial pentru un astfel de sal? Mi-ar placea atat de mult sa fac si eu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e un model simplu, de sal obisnuit, se inmulteste la margini si la mijloc.Dantela e crosetata

      Ștergere
  7. Cum poti jongla cu atatea lucruri frumoase?! Eu sunt praf!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am mai mult timp - am terminat cu studiile, copiii mei sunt marisori, altfel ma organizez.O sa treaca si la tine perioada asta incarcata.

      Ștergere
  8. Minunat șalul!
    O întrebare de necunoscătoare: există niște kituri pentru începători în ale croșetatului/tricotatului? Îmi recomandați un loc în care să caut? Aș vrea să ofer cuiva în dar ceva de genul ăsta, dar nu știu exact ce să caut. Dacă ați putea să mă ajutați cu un sfat, v-aș fi recunoscătoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc!:)Cautati asa : kit tricotat/kit crosetat si cred ca o sa gasiti cate ceva.

      Ștergere
    2. Mulțumesc. Ce găsesc e în general de jucărie, pentru fetițe, iar ce am găsit pentru adulți sunt mai degrabă fire (gheme) și nu știu dacă kitul include și andrele/croșete sau dacă mai e nevoie de altceva. O să mai caut.

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.