sâmbătă, ianuarie 02, 2021

Bullet journal pentru 2021

 

Pentru 2021 am revenit la agenda Leuchtturm1917, in sfarsit am gasit-o in format a5 cu coperti flexibile si cu 123 de pagini.E formatul pe care l-am apreciat cel mai mult, din cauza usurintei de a-l folosi,  dar nu se gasea decat la Moleskine si, intre timp,  a disparut de pe piata.

Agenda pretiparita n-a functionat prea bine pentru mine, prefer sa imi organizez singura paginile, chiar daca imi ia ceva mai mult timp.

Am inceput cu calendarul pentru tot anul


Urmeaza cuvantul anului, apoi  ,,future log,, - adica tot calendarul de pe anul in curs, scris desfasurat. Sub fiecare luna imi notez toate evenimentele importante din luna respectiva- sarbatori, zile de nastere, aniversari, etc,
Anul acesta am utilizat acest format :


 Apoi imi fac bilantul anului care a trecut - ce a fost bine, ce am realizat, ce a insemnat pt mine, ce am invatat, ce trebuie sa schimb in anul urmator.


Urmeaza ,,22 inainte 2022", adica 22 de intentii/dorinte pe care le am pentru anul care urmeaza.Un fel de ,,bucket list".

Am si un grafic cu ,,anul in pixeli", care va arata foarte dragut colorat complet la sfarsitul anului. Alaturi e o pagina cu obiective pentru 2021.

Dupa aceea este logul pentru citirea intr-un an a Bibliei. Sunt toate cartile din  Biblie, fiecare cu capitolele aferente, pe care am sa le incercuiesc pe masura ce le parcurg.Citesc, in paralel, VT, NT, Psalmii si Pildele.

Mai am lista cu cartile pe care le voi citi si cam acestea sunt colectiile generale, urmeaza paginile lunii ianuarie.


Pe parcurs probabil ca voi mai adauga tot felul de pagini si liste, in functii de nevoi si de inspiratie.

Mai multe despre cum sa va organizati un bullet journal puteti citi AICI.

Daca aveti intrebari le astept cu drag la comentarii :).




 

8 comentarii:

  1. Anul trecut m-ați motivat (împreună cu Andreea Tatiana) citindu-vă postările de blog să încerc și eu bujo. Am început anul ținând să notez/colorez zi de zi, măcar la "logs" cu "anul în pixeli", "cheltuieli", "economii" (desenând în fiecare zi cărămizile- cu o anumită valoare financiară- ce urmau să formeze fundația unei case), "orele de somn", "hidratarea"... M-am simțit ca un copil jucăuș, căruia îi place să coloreze😬. Pe la jumătatea anului au apărut multe alte probleme și nu m-a mai preocupat, dar aș vrea să completez cumva, cât de sumar, și lunile rămase, și să nu-l las chiar așa... trist.
    Dar de când mă știu țin un jurnal literal (intim, introspectiv, pe care nu îl citesc decât eu, iar când rămâne fără file, îl ard). Anul acesta, în loc de bujo voi completa "Agenda de familie", o alternativă pretipărită, cumpărată de la Lidl săptămâna trecută...
    Să aveți un an cu roade!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un an binecuvantat iti doresc si eu!La multi ani!♥

      Ștergere
    2. Doamne ajuta! La multi ani! Ma bucur ca am fost si eu printre persoanele motivante. Eu una nu reusesc sa fiu la fel de perfectionista ca Irina la capitolul design bullet journal dar da, m-a ajutat ff mult, pe langa cele ale Irinei mai am pagini cu "valiza de vacanta" care ma ajuta de cate ori tr sa fac bagajele, informatii despre masurile unor lucruri din casa sau de la biserica, liste care ma ajuta sa stiu de unde pornesc atunci cand ma aflu intr-o situatie similara, meniuri pt diferite perioade ale anului de care sa ma agat...imi place tare mult ca iti poti face agenda exact cum vrei in functie de viata ta. Eu am o coperta de la Bullet journal Modimo pe care o pot refolosi iar foile punctate mi le-a daruit o prietena in format pdf, asa ca imi printez atat cat am nevoie. An nou cu bucurie!

      Ștergere
  2. Arată bine dar e prea organizat pentru mine, cumva încă am nevoie să simt că mă joc atunci când organizez lucruri și mai ales sa am senzatia ca pot sări o zi sau o lună de scris aspectele organizatoriec fără nicio problemă :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai asta e agenda perfecta cand vrei sa sari peste o zi sau o luna- lasi pagina alba, ca nu e pretiparita :)

      Ștergere
  3. Irina, eu am primit cadou de ziua mea o agenda pt.artisti :)) cu proiecte de craft si altele. Eu tanjesc dupa bujo, insa de cand nu mai lucrez, nu ma mai pot tine de el. Programul de munca ma forta cumva sa mi structurez si programul personal, acum sunt intr un laiser faire (parca asa se scrie :)) si s complet dezorganizata... Pup, spor la scris!

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar mi ar placea sa mai vad articole cu bujo și mai Aveai și o provocare despre schimbat cărți între noi daca nu mă înșel!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.