luni, iunie 05, 2023

Bine ai venit, vara!Ganduri si intentii la inceput de IUNIE

 

Ieri a fost partea intai la gandurile si intentiile lunii iunie :)), azi sunt mai calma si mai binedispusa :)).N-am idee cum va fi luna iunie, avand in vedere greva, dar sper totusi sa se termine cu bine.I. are banchet si bacalaureat, T. e in practica , cele mici ar trebui sa termine scoala...cand o fi :)). Sa ne bucuram de viata, zic :)), in ciuda tuturor celor mai putin placute .

Zilele acestea libere mi-au prins foarte bine, am reusit sa fac un pic de ordine in curte si in magazie, si sa mai ajung la zi cu diverse treburi.Vremea nu e foarte calda, a fost innorat, a batut si vantul, dar e perfect, am spalat multe rufe :)).

Nu mi-am propus nimic special pentru iunie, o sa iau fiecare zi asa cum vine , cu nadejde in Dumnezeu si cu o inima recunoscatoare pentru tot ce avem :).Imi doresc sa ma ocup mai mult de suflet, ca am fost cam imprastiata in ultima vreme.


SARBATORILE LUNII

2 ✝) Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava; (✝) Înălțarea Domnului (Ziua Eroilor)

3 S Sambata mortilor - Mosii de vara  

4 D Pogorarea Sf. Duh - Rusaliile 

5 L Sf. Treime

12 L  Începutul Postului Sf. Ap. Petru și Pavel

24 S (✝) Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul (Sânzienele – Drăgaica); ✝ Aducerea moaștelor Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava; 

 29 J  (✝) Sfinții Apostoli Petru și Pavel

 

CUVANTUL LUNII, INTENTIILE LUNII

 inima de copil - sa privesc lumea cu incantare, cu uimire, cu bucurie, cu incredere



CULORILE LUNII

 


PROVOCARILE LUNII

 sa ma bucur de fiecare zi

sa pun gandul cel bun in tot ce fac


 CITATUL/MOTIVATIA  LUNII
 

Părinte, mă neliniştesc atunci când am de rezol­vat o problemă, încât nici nu pot dormi.

– Problema ta sufletească sunt gândurile cele mul­te. Dacă nu ai avea aceste gânduri de multe feluri, ai putea da mult mai mult şi în ascultarea ta, şi în nevointele tale duhovniceşti. Ascultă un mod de a evita gândurile cele multe. Când îti vine în minte o treabă pe care va trebui, de pildă, să o faci mâine, să-i spui gândului: „Treaba aceasta nu este pentru astăzi; mă voi gândi la ea mâine“. De asemenea, când trebuie să hotărăşti într-o problemă, nu te chinui cu gândul să afli ceea ce este mai bun şi să amâni mereu.

Alege  ceva şi  mergi  înainte. Lasă după aceea pe Dumnezeu să Se îngrijească de celelalte. Sileşte-te să eviţi scolasticismul, ca să nu-ţi ameţeşti mintea. Să faci ceea ce poţi, cu mărime de suflet, să te mişti simplu şi cu  multă  încredere  în   Dumnezeu. Atunci când  îi încredinţăm lui Dumnezeu viitorul şi nădejdile noastre, îl obligăm într-un anume fel să ne ajute. Prin gândurile cele multe şi un om sănătos se netrebniceşte. Unul care suferă este îndreptăţit să le aibă dacă se mâhneşte. Insă cel care, fiind sănătos, se ameţeşte şi suferă din partea gândurilor de-a stânga, unul ca acesta este bun de legat. Să fie sănătos şi totuşi să fie chi­nuit de gândurile lui?!

In vremea noastră, cea mai mare boală se dato­rează gândurilor deşarte ale oamenilor lumeşti. Oamenii le pot avea pe toate în afară de gândurile bune. Dar se chinuiesc pentru că nu înfruntă lucrurile duhovniceşte. De pildă, cineva porneşte ca să meargă undeva, dar motorul maşinii lui păţeşte ceva şi întârzie puţin la destinaţie. Dacă are gândul cel bun, va spune: „Se vede că Bunul Dumnezeu a rânduit să apară piedi­ca aceasta; altfel poate că aş fi păţit vreun accident, dacă n-aş fi avut această întârziere. Cum să-Ţi mulţumesc, Dumnezeul meu, pentru aceasta?, şi-L slăveşte pe Dumnezeu. Dar dacă nu are gândul cel bun, nu va înfrunta situaţia duhovniceşte, se va supăra pe Dumnezeu şi va huli: “Iată, am întârziat! Aş fi putut merge mai repede! Ce lucru anapoda! Uf, ce Dumnezeu...”. Atunci când omul primeşte cele ce i se întâmplă cu gând de-a dreapta, se ajută. In timp ce dacă lucrează în partea stângă se chinuieşte, se topeşte, se zăpăceşte.

Sf. Paisie Aghioritul

 sursa

 IDEI PENTRU IUNIE

  • sarbatorim Ziua Copilului
  • culeg si usuc plante medicinale
  • fac sirop si dulceata de capsuni, trandafiri, visine, cirese, menta
  • stam cat mai mult in natura
  • picnic pe malul apei
  • sarbatorim sfarsitul de an scolar 
  • tinem postul Sf. Apostoli
  • mancam si gatim afara in curte, cat mai mult


 Voi ce planuri aveti pentru luna iunie?

 


3 comentarii:

  1. Am un singur plan pentru iunie: să supraviețuiesc! E o lună atât de încărcată la lucru încât nu are rost să mă gândesc că aș reuși altceva, în ce timp liber va fi intenționez să dorm și poate să citesc o carte două :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Luiza, pupici, ma bucur ca ai revenit!o sa schimb adresa blogului.Sanatate multa si petrecere placuta in tara!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.