Pentru foi avem nevoie de :
- 8 oua
- 300 gr. zahar
- 400 gr. nuca macinata
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- jumatate plic praf de copt
Se unge spatele unei tavi( a mea are 23/40) cu margarina si se pune deasupra hartie de copt. Cu lingura se intinde o foaie( compozitia trebuie sa fie moale, dar nu atat de moale incat sa curga pe marginea tavii) si se da la cptor 15-20 min., la 170 grade.
Crema
- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 gr. zahar
- 4 linguri lapte (caldut)
- 100 gr. ciocolata cu lapte
Ouale se bat bine cu zaharul, pana se ingroasa( eventual pe bain-marie). Se adauga laptele amestecat cu cacao, apoi ciocolata topita(se topeste pe bain-marie, sau la microunde). Separat se freaca spuma un pachet de unt (sa fie la temperatura camerei), si cu incetul se incorporeaza restul de crema. Se umplu foile, se pune crema si deasupra , si se presara cu nuca macinata, sau cu alune.Se taie a doua zi.
Irina