Azi, de ziua cuvioasei Paraschiva, mi-am amintit de o draga prietena cu care nu m-am vazut de foarte multa vreme, si care poarta numele sfintei. De la ea am o reteta de gogosari cu sos, pentru iarna, pe care o fac in fiecare an, si care este absolut delicioasa.
Ingrediente:
6kg gogosari curatati, si taiati felioare
pentru sos:
- 1/2 l ulei
- 1/2 l apa
- 1/2 l otet
- 2 linguri sare (pentru muraturi)
- 2 linguri mustar
- 2 linguri bulion
- 15 linguri zahar
Intr-o cratita mare se pun ingredientele pentru sos si se dau cateva clocote. Se adauga gogosarii taiati felii, si se mai fierbe inca 20 de minute. Compozitia se pune fierbinte in borcanele pregatite dinainte (spalate foarte bine), se pun capacele, si se baga la pastrare in camara. Mie imi plac ca si garnitura la piureul de cartofi cu friptura, dar merg foarte bine si la majoritatea mancarurilor de post.
Incercati sa faceti macar o data, de curiozitate, sunt sigura ca n-o sa va para rau!
Irina