Imaginati-va o dimineata friguroasa, ploioasa, in care stati acasa, ideal in fata semineului :)), si alaturi de cafeluta aveti o bunatate de trigon cu mere. Deasupra- zahar caramelizat, inauntru - umplutura savuroasa de mere, aromata cu scortisoara.Yam, yam, bun-bun si usor de facut! Se pot pregati seara, le lasati in frigider, si dimineata cand va treziti le aruncati rapid in cuptor. Pana va spalati pe fata si faceti cafeaua trigoanele sunt gata :)
Ingrediente
1 pachet aluat foetaj
4-5 mere
zahar si scortisoara dupa gust
Pentru umplutura curatam merele de cotor si coaja, si le dam pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, cu zahar si scortisoara dupa gust, si se calesc pana se inmoaie.
Aluatul de foetaj se lasa la dezghetat. Foaia se taie in patrate. Jumatatea fiecarui patrat (pe diagonala) se taie in fasii inguste. Pe coltul netaiat se pune umplutura. Fasiile se trag peste umplutura. Se presara deasupra cu zahar, si se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, in jur de 15-20 de minute, pe hartie de copt.
Se savureaza fierbinti, cu ochii la ploaia rece de afara !:)
Irina