In 2013 mi-am propus sa fiu mult mai organizata - sa reiau programul Fly Lady, sa-mi fac o planificare scrisa a timpului, sa-mi scriu listele de cumparaturi si cu ce am de facut, sa fac o curatenie "la sange" printre lucruri (asta e in desfasurare de anul trecut, dar mai e de lucru), si sa bifez cat pot tot ce am pe lista de obiective.
Incep cu meniul saptamanii in curs, dar in continuare
o sa imi pregatesc meniul pentru saptamana ce urmeaza in vinerea dinainte (idee preluata de la Iulia), astfel incat sa pot face cumparaturile din timp. Ma gandesc si la un "link-party" avand ca subiect meniul saptamanii, ce spuneti, va tenteaza? :). Stiu ca sunt cateva blogerite care obisnuiesc sa-si planifice un meniu saptamanal, si poate ne mai inmultim pe parcurs :).
Cand pregatesc meniul incerc sa respect cateva lucruri:
tin cont de zilele de post (miercuri si vineri), sambata si duminica gatesc cu carne (pasare, porc, vita), luni , marti si joi sunt zile de lactate, oua si peste. Uneori pregatesc cate o prajitura, dar in general ne ferim de dulciuri- si de cele preparate in casa, si de cele din comert. Le-am inlocuit cu fructe, nuci si alune. Nu consumam deloc mezeluri din comert , si nici sucuri (exceptie facand cate o cola/pepsi uneori).Nu mai folosesc ulei de floarea soarelui - pentru prajit (destul de rar) folosesc untura de palmier, iar la salate- ulei de seminte de struguri.Cam de un an nu mai folosesc ulei la gatit (in ciorbe, tocanite, etc.). Daca e cazul adaug ulterior ulei de masline.
Ne straduim sa nu mai mancam nimic dupa ora 20, si nici sa nu ciugulim intre mese, dar mai avem de luptat :).
Saptamana asta vreau sa gatesc cu ce mai am prin casa, si sa nu cumpar decat strictul necesar.
Meniul saptamanii
Luni
meniul de Revelion :) :
supa de pui cu taitei
friptura (de porc) cu cartofi piure, salata de muraturi
tort diplomat cu fructe de padure
Marti (Sf.Vasile)
terminam ce a mai ramas de luni
Miercuri (harti- nu e post)
varza a la Cluj
(mi-a ramas o varza si umplutura de la sarmalele de Craciun,
si vreau sa le consum)
Joi
branza cu smantana si mamaliguta
(si varza a la Cluj daca mai ramane)
Vineri -dezlegare oua, lapte, branza
bors de sfecla
salata orientala
salata de varza si morcov
Sambata (Ajunul Bobotezei)-post
bors de sfecla(de vineri)
Duminica- Boboteaza
Mic dejun, cina
lapte cu orez/paste/gris, ceai si paine cu unt (sau unt de arahide),
ou fiert / omleta, cascaval, zacusca
Desert
fructe (mere, portocale, grefe, banane, kiwi), nuci, alune