Ghimbirul a devenit destul de popular si la noi in ultima vreme, datorita beneficiilor pe care le aduce sanatatii, in special in sezonul rece, fiind un intaritor al imunitatii. Eu obisnuiesc sa razuiesc ghimbir in ceai, sau sa-l pun in limonada. De obicei faceam un fel de limonada fermentata de ghimbir, cu drojdie (foloseam aceeasi reteta ca la socata), dar am descoperit o reteta de suc, care e mult mai buna, avand probiotice.
Va postez filmuletul. E in engleza, pentru cei care nu inteleg o sa spun pe scurt despre ce e vorba- pentru sucul de ghimbir avem nevoie de un ,,starter", adica de un lichid fermentat care va fi folosit apoi pe post de drojdie.Starterul se face din radacina de ghimbir, apa (fara clor) si zahar. Dupa ce starterul e gata- vreo 3-4 zile- se foloseste la pregatirea sucului. Sucul poate fi facut simplu sau se poate aromatiza cu diverse fructe.
Eu incep azi sa fac starterul, va tin la curent despre cum decurge treaba :).