marți, iunie 10, 2008

zdranganea







Printre jucariile Ilincai avem una de care Teodora e foarte atrasa: doua sfere mici de metal, in care sunt bilute, prinse de un clestisor. Ii place fiindca zdrangane foarte tare, dar nu i-o dau, ca nu cumva sa se desprinda o bucata din ea , s-o inghita si sa-i ramana in gat.
Cum- necum Teodora a gasit-o si zdranganea de zor. Ilinca a vazut-o si m-a strigat:
-maaamiii, Teodora se joaca cu bilutele. Vino sa le iei, ca daca le inghite o sa-i zdrangane gatul!






marți, iunie 03, 2008

Oita Pastorului cel Bun






Cautand ceva pe net am gasit un "craft" cu o oita foarte simpatica, si m-am gandit ca sigur ii va place Ilincai, asa ca ieri ne-am pus pe treaba.


Am avut nevoie de :

  • o coala de hartie mai groasa, verde
  • sablonul de oita scos la imprimanta de aici
  • vata
  • lipici
  • foarfeca
  • culori


Eu am decupat oita, in timp ce Ilinca a facut ghemotoace mici de vata, de forma rotunda.




Am lipit oita pe hartia verde, si Ilinca i-a colorat boticul si picioarele cu negru.


Apoi i-a "montat" blanita, lipind ghemotoacele de vata pe sablon.



A fost o ocazie buna sa o invat un verset din Biblie, asa ca intre timp i-am citit Psalmul 22 si apoi am discutat un pic despre Pastorul cel Bun- Iisus ( Ev. dupa Ioan 10:7-30).

Dupa ce a terminat de lipit blana oitei, am scris in josul foii versetul pe care l-a memorat:

"Eu sunt pastorul cel bun. Pastorul cel bun isi pune sufletul pentru oile sale."



In loc de vata se pot folosi paste fainoase pentru blanita, cum am vazut in imaginea de mai jos.

Si la sfarsit rasplata - o cupa de capsuni, cu frisca Photobucket :




Irina
Photobucket

luni, iunie 02, 2008

Salata de vara

Din meniul zilei de azi: salata de vara


Avem nevoie de :

  • 200 g paste fainoase fierte
  • cateva bucati de pui fiert ( piept sau pulpe dezosate), taiate cubulete
  • 3-4 rosii taiate cubulete
  • 3-4 castraveti curatati de coaja si taiati felii
  • 1 ceapa verde tocata
  • 1 legatura de marar tocat
  • maioneza
  • marar tocat

Se amesteca ingredientele si se serveste ca fel principal. E un fel de mancare foarte potrivit pentru o masa tip "bufet suedez".

Irina