joi, februarie 03, 2011

Dar de carti la editura Iona

 Dacă nu v-ați înscris  încă la concursul editurii Iona, grăbiți-vă, mai aveți timp s-o faceți doar până pe 10 februarie! Chiar dacă nu veți câștiga primele trei premii, veți primi 20% reducere la unul din titlurile editurii.





Editura Iona vă ivită la un nou
CONCURS
Cei trei câştigători for primi o carte la alegere şi 30% reducere la un al doilea titlu comandat (dacă doresc).

Toţi participanţii vor primi 20% reducere la titlurile comandate
(dacă doresc).


Pentru a participa la concurs trebuie să răspundeţi aici la întrebarea: Câte zile a stat Prorocul Iona în pântecele balenei?


Aveţi şanse de trei ori mai mari dacă puneţi un link pe blogul vostru către acest concurs sau adăugaţi pe blog bannerul nostru (dacă aţi făcut unul dintre aceste lucruri, vă rog să menţionaţi în comentariu).


Cărţile care vor fi oferite drept premiu sunt:

Cântarea lui Nicolae: Povestea Imnului Trisaghion
Povestea Sfântului Ierarh Nectarie, Făcătorul de minuni
Hristologia de Sfăntul Nectarie al Pentapolei

Concursul se încheie pe 10 februarie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 11 februarie. 
 Eu am participat  în luna decembrie la un concurs organizat de editură , și surprizăăă - am câștigaat!Am primit cartea Cântarea lui Nicolae exact înainte de Crăciun!am stat o oră la rând la poștă, dar nu mi-a părut rău deloc. Cartea e minunată - ilustrațiile sunt deosebite, iar textul foarte plăcut și captivant.
Acum o să profit de acest concurs, poate câștig și  Povestea Sfântului Ierarh Nectarie, sau măcar reducerea :).


Irina

Hummus cu carne

Bucătăria libaneză este printre favoritele noastre, așa că azi am pregătit hummus cu carne, și cu salata de roșii cu pătrunjel.


Pentru pregătirea acestui fel de mâncare avem nevoie de :
  • hummus - găsiți rețeta AICI
  • carne de vită, tocată
  • roșii, pătrunjel
  • sare, piper
  • lămâie
  • ulei de măsline


Se pregătește hummusul după rețeta dată. 
Intr-o tigaie se pune carnea de vită tocată, fără ulei, și se rumenește la foc mic ( nu e nevoie de ulei, carnea va lăsa grăsimea ei). Se adaugă sare, piper, și condimente arăbești, dacă aveți.

Pe o farfurie se așează hummusul sub formă de cerc, iar în mijloc se pune carnea. Se adaugă un pic de ulei de măsline, și zeamă de lămâie după gust.




Se servește cu o salată din roșii, cu mult pătrunjel tocat. Poftă bună!


Irina

miercuri, februarie 02, 2011

Răftuleț cu inimioare

În bucătărie aveam un spațiu gol - acolo a fost frigiderul înainte, și când l-am mutat nu am mai făcut alt dulap. Ca să nu rămână așa tatăl meu mi-a meșterit un raft din lemn, pe care îmi place să pun diverse decorațiuni. Cât am fost bolnavi raftul s-a umplut de medicamente, și așa a rămas până azi, când am făcut ordine.



Am pus medicamentele în dulapul lor - slava Domnului, nu mai avem nevoie de ele! și în loc am aranjat un set de ceșcuțe roz, și farfurii în formă de inimioară.




Între timp teancul meu de pătrățele a crescut, îmi face mare plăcere  să le lucrez. În ritmul ăsta pernuțele vor fi gata curand! :)



Am găsit o grămadă de combinații de culori  pe net, și am selectat câteva modele care mi-au plăcut. 
Acesta, extrem de vesel, mi se pare foarte potrivit pentru o camera de fetițe.


sursa
și o combinație delicată de galben și roz - din păcate nu mai știu de unde am luat imaginea




Problema e că merceriile pe care le știam, și erau mai aproape de mine, s-au desființat, și la unica rămasă în centru nu au nimic potrivit, să văd ce pot face cu ce mai am prin casă.

Sper că ați avut o zi frumoasă! Vă mulțumesc pentru vizită, și pentru minunatele voastre comentarii - mă bucur de fiecare din ele!


Irina

marți, februarie 01, 2011

Februarie fericit!


♥♥♥ Iarna este timpul pentru confort, pentru mâncare bună și căldură, pentru atingerea unei mâini prietenoase și pentru a sta la povești lângă foc; este timpul pentru cămin. ♥♥♥

Edith Sitwell



Luna ianuarie s-a încheiat. Sunt mulțumită de ce am realizat - am văruit și reamenajat dormitorul nostru, am reluat un proiect mai vechi de cusut, și am învățat să croșetez  Granny Squares. Am citit, am văzut câteva filme care mi-au plăcut, am petrecut mai mult timp cu cei dragi. 
Azi a început februarie - prin definiție luna iubirii. Nu am sărbătorit niciodată Valentine@s Day, dar anul ăsta vreau să fac o schimbare, și am câteva proiecte drăguțe în plan :).
Vă doresc un februarie fericit, cu multe împliniri!

Irina

Ruladă de pui, cu garnitură de morcov și iaurt



Din seria rețetelor gustoase, rapide și ușoare, la propriu și la figurat, vreau să v-o  prezint pe aceasta - ruladă de pui, cu garnitură de morcov și iaurt - rețetă primită de la Nicoleta.

Ingrediente:

pentru ruladă 
  • un piept de pui
  • 300g brânză- telemea de capră
  • verdeață

pentru garnitură
  • 4 morcovi
  • 2 linguri ulei
  • iaurt
  • usturoi
  • zeamă de lămâie
  • sare
Rulada 

Pieptul de pui dezosat se taie în două, și se bate bine cu ciocanul de carne. Telemeaua de capră (puteți folosi altă brânză care vă place, dar să fie untoasă) se frământă cu verdeața tocată mărunt. Se pune un strat de brânză pe pieptul de pui, se rulează, și se prinde în scobitori.  Se așează în folie de aluminiu, se împachetează și se dă la cuptor cam jumătate de oră. Cred ca se poate pune la cuptor și fără folie.


Garnitura

morcovii se curăță, și se dau pe răzătoarea mare, sau se taie fâșii. Se pun într-o tigaie, cu două linguri de ulei, și se fierb innăbușit (cu capac), la foc mic, până se înmoaie. Se amestecă din când în când, să nu se ardă. Când sunt gata, se răstoarnă într-un castron și se lasă la răcit. Se adaugă usturoi, iaurt, zeama de lămâie și sare după gust.




Rulada se poate tăia felii, eu n-am mai avut răbdare :)). Se servește cu garnitura de morcovi alături. Poftă bună!



Vă doresc o seară frumoasă ,
Irina