miercuri, aprilie 06, 2011

Salul crosetat

V-am promis ca va arat salul meu, de care sunt foarte incantata. E prima mea lucrare crosetata de dimensiuni mari, sper ca nu si ultima :)).Intotdeauna mi-am dorit sa lucrez un sal, si chiar am inceput unul tricotat, dar mergea prea greu si am renuntat. In schimb pe acesta l-am finalizat extrem de repede (pentru viteza mea de lucru- sunt sigura ca fetele experimentate l-ar lucra mult mai rapid). 


Mi-ar place sa mai fac unul, dar cu un fir in degradeuri mai mari, sau chiar iuni, fiindca la degradeul acesta marunt nu se distinge modelul dantelei de pe margini, care e foarte frumos.
Dupa cum se vede vremea tine cu salul meu, inca este frig si il pot purta :)) Va doresc o zi frumoasa, cu soare in suflet!

Irina

marți, aprilie 05, 2011

Cu putina imaginatie

O casa este cladita din ziduri si caramizi, un camin este cladit din dragoste si din vise.

Nu e nevoie sa cheltuim sume imense ca sa transformam caminul intr-un loc cald si primitor. E nevoie doar sa investim  creativitate si  putin timp.
Cum noi petrecem o mare parte din zi  in bucatarie, imi place ca spatiul sa fie curat si aranjat. De obicei folosesc aici fete de masa brodate - nu sunt un fan al musamalelor :) - dar am observat ca se murdaresc foarte repede, si sunt greu de spalat si de calcat. Asa ca a trebuit sa caut o solutie inlocuitoare ieftina, dar placuta ochiului :). Si am gasit- prosoapele de bucatarie :). 




De obicei utilizez prosoape de hartie si servetele pentru sters vase, maini, etc., asa ca prosoapele clasice de bumbac au ramas sa zaca prin dulapuri. Decat sa le tin degeaba m-am hotarat sa le transform in servete decorative pentru masa. Am ales unul din ele, si i-am cusut la capete doua benzi de dantela alba de bumbac. In 10 minute totul a fost gata. 
 L-am calcat, si iata rezultatul :) 




Un buchet de narcise aurii si parfumate in vasul turcoaz de ceramica, o figurina decorativa alaturi- si intreaga bucatarie arata altfel :).


Sper ca ideea mea v-a fost de folos. Va mai astept in vizita, si va multumesc pentru frumoasele si amabilele voastre comentarii!


Irina

sâmbătă, aprilie 02, 2011

Esarfa din flori japoneze


N-am avut ieri timp sa va urez un aprilie fericit, cu ocazia inceputului de luna, dar o fac azi :). Am terminat salul meu pe 31 martie, asa cum mi-am propus, si mi-am zis ca e momentul sa ma concentrez pe paturica de primavara. Asa ca am tras o fuga la mercerie sa mai cumpar niste bumbac. Nu am gasit nuantele de care aveam eu nevoie, in schimb am vazut un mohair de angora de-a dreptul delicios. 


Si n-am putut rezista, cu gandul la esarfa din flori japoneze pe care am vazut-o pe mai multe bloguri :)). Din pacate nu aveau foarte multe nuante, as fi preferat o combinatie roz-turcoaz, dar am cumparat roz, mov si gri.
Tutorialul pentru floricele l-am gasit aici.


Deja am inceput sa lucrez la esarfa, e o placere sa vad floricelele cum apar una cate una :). O fac in paralel cu paturica. Sper s-o termin repede, fiindca nu e prea mare.
O ciocolata calda, fire colorate si crosete pentru un inceput de luna optimist :).

Va doresc un sfarsit de saptamana placut!

Irina

joi, martie 31, 2011

Sfarsit de luna si de sal :)


Anul asta mi-am propus ca in fiecare luna sa lucrez cap-coada ceva, dar vad ca nu prea imi iese, desi ma stradui :))



Azi e 31 martie, si vreau sa termin salul meu crosetat, ca imi sta pe suflet si nu pot lucra la paturica.
Nu mai am mult, doar doua randuri, dar se stie ca finalul e cel mai greu. 
Ca doar tiganul s-a innecat la mal, nu in largul marii :)). 
Pe margine ii fac o dantela a carei model am gasit-o pe Ravelry
(fanalaine's HAPPY NEW GRANNY)

Dantela mea sta cam creata deocamdata, sper ca dupa spalat si blocat sa-si dea drumul.


Va doresc o dupamiaza placuta, cu spor in tot ce v-ti propus!

Irina

miercuri, martie 30, 2011

Supa- crema de linte




Noua ne plac foarte mult supele-crema din legume, in care presaram crutoane, asa ca azi am facut supa- crema de linte. E o supa delicioasa de post, si foarte hranitoare.
Reteta e  usoara. Avem nevoie de :
  • linte rosie(250 g)
  • 3 cepe mari
  • 1 morcov
  • albitura (pastarnac, patrunjel-radacina, telina)
  • un ardei (daca avem)
  • rosii in bulion, sau bulion dupa gust
  • cimbru
  • sare dupa gust
  • lamaie, chimen sau cimbru (ori ambele, dupa gust)
Lintea se spala bine si se pune la fiert impreuna cu legumele curatate si maruntite. Cand sunt bine fierte (mai adaugam apa pe parcurs daca e nevoie) le pasam cu mixerul vertical, sau la blender. Adaugam sucul de rosii/bulionul , si mai punem apa cat sa nu fie foarte groasa . O lasam sa mai fiarba 10-15 min. si o dam deoparte. La servire se "drege" cu zeama de lamaie, chimen si/sau cimbru si ulei (de preferat ulei de masline, presat la rece).
Se serveste cu crutoane deasupra. Daca aveti lipii, uscati-le in cuptor, si farmitati-le- se folosesc in loc de crutoane.
Pofta buna!

Sumarul retetelor mele de post il gasiti AICI.

Irina