Pagini
▼
joi, decembrie 20, 2007
Cura cu suc de sfecla rosie
Iarna e anotimpul virozelor si a racelilor de tot felul, de aceea in special la copii intarirea imunitatii este foarte importanta.Unul dintre remediile extrem de eficiente sunt sucurile de legume si fructe, iar dintre acestea, sucul din banala sfecla rosie este renumit. Terapeutul austriac R. Breuss recomanda acest suc tuturor pacientilor slabiti, anemici, sau care nu aveau pofta de mancare.
Sfecla rosie este bogata in vitaminele A, B, C si PP, acid folic, potasiu, calciu, fier, magneziu, proteine, hidrati de carboni, glutamina, zaharuri. Sucul de sfecla rosie se utilizeaza cu succes in prevenirea si tratarea anemiilor, virozelor, afectiunilor hepatice, alergiilor, cancerelor, si chiar a infertilitatii. Specialistii recomanda consumul zilnic al unei jumatati de sfecla rosie cruda, si al unui pahar de suc, dimineata pe stomacul gol. Este bine sa bem suc de sfecla rosie mai ales in perioadele de post, deoarece are un puternic efect de detoxifiere a organismului, in special a ficatului.
Eu prepar suc de sfecla rosie in amestec cu suc de mar si de morcov. Pentru un pahar de suc am nevoie de o jumatate de sfecla rosie potrivit de mare, doua-trei mere mai micute, si doi- trei morcovi.
Legumele se curata, se spala , si se dau prin storcator. Acest suc are o culoare placuta si un gust foarte bun. Pentru a fi mai atractiv pentru copii le puteti oferi un pai cu care sa-l bea . Eventual ii puteti adauga o lingurita de miere, sau un strop de suc de lamaie, in functie de gust.
Irina
sa stii ca am inceput si eu sa fac... uitasem de cura cu sfecla:)
RăspundețiȘtergerebuna
RăspundețiȘtergeream dat de site-ul dumneavostra si ma bucur enorm, ca existati, pe cuvint.
la reteta de suc as avea o intrebare:
exista o perioada de timp in care serviti copiilor acest suc, adica o perioada de 5-7 etc zile consecutiv, sau e la un interval de o saptamina , macar odata i-l servit?
multumesc
Corina
Eu prepar sucul de sfecla in amestec cu suc de mar, morcovi, para, grefuit,portocala,kiwi + cartof. E ca un pansament gastric si e bun la gust!
RăspundețiȘtergerePrecizarea care mi se pare foarte importanta este referitoare la faptul ca exista contradictii intre recomandari.Unii spun ca sucul trebuie consumat imediat dupa stoarcere, altii ca dupa cateva ore (pentru ca sfecla rosie contine anumite substante volatile daunatoare pentru organism).Deci pana la urma care este adevarul ???
RăspundețiȘtergereMultumesc.
Mihai
Nu adaugati miere in sucul de sfecla! Sfecla contine mult zahar care este rapid absorbit in organism. Sucul este contraindicat diabeticilor! Adausul de miere nu este necesar, sfecla este foarte dulce.
RăspundețiȘtergereSucul se tine in frigider si se bea la temperatura camerei.