Pagini

vineri, martie 06, 2009

Tocanita de cartofi cu masline



E o mancare foarte gustoasa si simplu de facut. Avem nevoie de :
  • 3-4 cepe
  • 7-8 cartofi curatati si taiati cuburi
  • o mana de masline
  • o cana suc de rosii
  • sare, piper, frunze de dafin
  • ulei, apa

Ceapa se toaca marunt si se caleste un pic in ulei, apoi se stinge cu apa. Se adauga cartofii taiati cuburi, sarea, si se pune apa cat sa ii acopere. Se lasa la fiert. Cand sunt aproape fierti se adauga sucul de rosii, maslinele si mirodeniiile. Se mai fierbe pana cartofii s-au inmuiat. Se servesc cu muraturi alaturi.

Irina

4 comentarii:

  1. Hmmm, ce bine arata! Eu merg la tara si maine o sa mananc praz cu masline. Abia astept!

    RăspundețiȘtergere
  2. daaa, si mie imi place mancarica de praz cu masline, e pe lista :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru reteta.Eu am mai pus si morcovi si radacina de patrunjel. Nu pentru ca sunt un bucatar bun, dar asta mai aveam prin frigider :)

    RăspundețiȘtergere
  4. pe tema maslinelor se pot face variatiuni fara numar :)).

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.