Daca nu va place sa coaceti tone de vinete si de ardei pentru zacusca, va recomand aceasta reteta, extrem de simpla si de rapida. Si foarte ieftina.
Pentru o portie aveti nevoie de:
- 2 kg de ceapa
- 2 kg de morcov
- 2 kg de ardei (de preferat sa fie rosii)
- 1 borcan mare de bulion (eu folosesc Olimpia)
- 1/2 kg de ulei
- sare dupa gust (cam 3 linguri- din aceea pentru muraturi)
- piper boabe, foi de dafin
Se pune intr-o cratita uleiul si se pune ceapa un pic la calit, apoi se adauga restul ingredientelor. Se amesteca bine si se lasa la fiert pana iese uleiul deasupra. Ca sa nu se prinda de fundul oalei am fiert-o in cuptor.
Cand e gata se pune fierbinte in borcane si se capaceste. Se lasa la racit intr-o patura.
(pana la urma n-am ramas fara zacusca si fara gogosarii mei preferati, a venit mama soacra sa ma ajute si a facut tot , eu am fost retetele si cu indicatiile )
hmmm,delicios!Dar nu prea ai astampar!
RăspundețiȘtergereCred ca voi incerca si eu reteta aceasta, mai ales ca am morcovi din gradina si cred ca se vor strica daca nu ii folosesc. Cred ca aceasta zacusca este o baza buna pentru sosul pentru paste, spaghete-in special. Cam asa ceva fac eu pentru spaghete, doar ca pasirez dupa ce s-au fiert.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta!
No vezi? Totul se rezolvă până la urmă. :) Super reţeta asta! Poate am timp să o fac şi eu. Să te odihneşti!
RăspundețiȘtergereOh my goodness, I Googled this and it sounds amazing! Yum! Enjoy!
RăspundețiȘtergereAnd, whooot on the canning! I've been doing it this year too!
Buna Irina,
RăspundețiȘtergereAstazi am preparat aceasta delicioasa zacusca si imi place mult, mult, asa ca am sa urmaresc noutatile cu care ne vei incanta pe viitor.
Sa stii ca-mi place dulcea ta casuta si ma autoinvit la ce vrei tu, cafeluta, infuzie, un papanas, doi :)))) :P. Sa te astepti la vizite dese!
Mult succes in continuare!