Imaginati-va o dimineata friguroasa, ploioasa, in care stati acasa, ideal in fata semineului :)), si alaturi de cafeluta aveti o bunatate de trigon cu mere. Deasupra- zahar caramelizat, inauntru - umplutura savuroasa de mere, aromata cu scortisoara.Yam, yam, bun-bun si usor de facut! Se pot pregati seara, le lasati in frigider, si dimineata cand va treziti le aruncati rapid in cuptor. Pana va spalati pe fata si faceti cafeaua trigoanele sunt gata :)
Ingrediente
1 pachet aluat foetaj
4-5 mere
zahar si scortisoara dupa gust
Pentru umplutura curatam merele de cotor si coaja, si le dam pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, cu zahar si scortisoara dupa gust, si se calesc pana se inmoaie.
Aluatul de foetaj se lasa la dezghetat. Foaia se taie in patrate. Jumatatea fiecarui patrat (pe diagonala) se taie in fasii inguste. Pe coltul netaiat se pune umplutura. Fasiile se trag peste umplutura. Se presara deasupra cu zahar, si se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, in jur de 15-20 de minute, pe hartie de copt.
Se savureaza fierbinti, cu ochii la ploaia rece de afara !:)
Irina
Si pentru Diana mea tot asa le fac, si tare mult ii mai plac!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Irinaaaaa, ce pofta mi-ai facut!!! :))
RăspundețiȘtergereFoarte simplu, bun si arata asa bine, multumesc de idee! :)
Pupici!
mmmm ce bine arata cu mere dar si cu brinza cred-ca ar iesi foarte bune Irina multumesc de ideii si bine ai revenit imi era dor de postarile tale.O seara minunata va doresc
RăspundețiȘtergereDiaMar, si fetele mele au hapait tot :))
RăspundețiȘtergereAlexut, spor daca te apuci :)
Taniusa, sigur merg cu orice- branza, legume, dulceata, cioco;ata, carne...O sa incerc si alte variante
Ce bine arata, Irina! Si pe mine m-ai convins de tot ce ai scris in post :d ploaie, toamna si trigon cu mere. Abia astept sa il incerc! Pupici. Alina-Galati
RăspundețiȘtergereBine ai revenit pe blog, Irina! Incepusem si eu sa cred ca ai restrans accesul numai pentru vizitatorii invitati. Ma bucur ca ne inseninezi cu postarile tale din nou! Ma bucur si pentru ca cel putin o parte din preocuparile noastre sunt comune: si eu am curtea si casa pline de tufanele, tocmai am facut o prajitura de mere, acum vreo 2 saptamani am plantat in premiera niste butasi de trandafiri pe care ai am de la mama. Nu mai spun ce ceaiul este nelipsit din casa noastra serile si diminetile, dar savoarea lui seara langa o carte buna este parca mai speciala. Asadar, multumesc ca pui in imagini si cuvinte si o particica din viata mea! Cristina-Sibiu
RăspundețiȘtergereCristina, cu mare drag!Ma bucur sa regasesc oameni cu care sa impartasesc interese comune :)
RăspundețiȘtergereAlina, spor!