sâmbătă, aprilie 27, 2024

Jurnalul saptamanii {17/52}


 


 PENTRU SAPTAMANA... 

22 - 28 aprilie 2024 

♥ VREMEA...

Toata saptamana a fost frig, a plouat mult si au fost mereu nori.Miercuri a iesit putin soarele si a fost mai cald, dar in rest - frig si ploaie, cu mici pauze. Intr-o noapte a plouat cu tunete si fulgere, m-am trezit din somn de la zgomot.De ieri a inceput sa se indrepte vremea, acum e chiar soare , sunt 13 grade, la ora 9.

♥ MA GANDESC ...

sa scriu jurnalul, sa pregatesc micul dejun si apoi sa ma apuc de treaba . Ieri am reusit sa fac curatenie in casa, era pur si simplu dezastru.Vremea ploioasa ma stoarce de energie, dupa serviciu mai mult am stat in pat si am dormitat, n-am facut mare lucru, si treburile s-au adunat. Azi ma concentrez pe terasa, mai am destul de putin de lucru si va fi gata, sper ca de maine sa o putem folosi, daca va fi destul de cald afara.

Update : am reusit sa termin terasa in mare, pozele sunt dupa si inainte.Nu e gata, mai sunt lucruri de facut, dar poate fi folosita
 

♥ CE MAI GATESC... 

  cum ziceam, nimic interesant prin zona bucatariei. Va dau de veste cand vor interveni schimbari :))

  CE MAI MESTERESC/CREEZ..

 fiindca n-am avut timp de crosetat si tricotat, am reluat o pasiune mai veche, si anume coloratul.Am scos de la natalina cartile si culorile, si am tras  concluzia ca trebuie sa reinnoiesc stocul :)). Pentru cea mica e o mare bucurie, seara punem o poveste sauun film si coloram impreuna.E un hobby placut , relaxant, care poate fi facut impreuna cu copiii de toate varstele.
 

 
 ♥ SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU...
 
flori, carti, culori

♥ UNUL DIN LUCRURILE CARE MI-A PLACUT SAPTAMANA ACEASTA...

ca a venit vacanta, asteptam cu nerabdare zilele de concediu.Am avut un inceput de an destul de agitat, cu multe evenimente, si abia asteptam o pauza.

♥ CITESC/ASCULT...
 
tot cartile Rodicai Ojog Brasoveanu, am trecut la seria cu Minerva

ABIA ASTEPT SA ...
 
se linisteasca  ploile, vantul si vremea rece, ca sa imi pot termina treburile prin curte

♥ MA UIT LA...    
 
nimic, chiar nu am gasit nici un film interesant, daca aveti sugestii va rog sa le lasati la comentarii. O prietena mi-a recomandat Call the midwife, dar nu m-a prins deloc, sa nu mai aud de sarcini si de nasteri, mi-au ajuns ale mele :)).

  PLANURI PENTRU SAPTAMANA VIITOARE ... 
 
sa  avem o saptamana cu liniste si bucurie.Nu vreau sa ma incarc cu stres si treburi peste limita, chiar imi doresc sa ma odihnesc in vacanta care vine.

♥ VREAU 

 sa ma organizez mai bine,sa imi refac lista de prioritati


 UN CITAT PREFERAT PENTRU AZI...
 

 
Nu astepta pana cand lucrurile vor sta mai bine.Invata sa fii fericit chiar acum, caci timpul trece.

♥ O FOTOGRAFIE/MAI MULTE DE SAPTAMANA ASTA...





Va multumesc pentru vizita si pentru gandurile frumoase!💕




sâmbătă, aprilie 20, 2024

Jurnalul saptamanii {16/52}

 

pinterest.com

 PENTRU SAPTAMANA... 

15 - 21 aprilie 2024 

♥ VREMEA...

Dupa caldurile de care m-am bucurat la maxim in ultimele saptamani(au fost si 30 de grade) , au inceput frigul si ploile .Ploile ca ploile, sunt necesare, gradina cerea apa, dar frigul...M-am impacat greu cu trecerea de la 30 de grade la 5 😁.Azi e frig si ceata, si eu aveam atatea planuri.Sper sa se mai incalzeasca pe la pranz.

 

♥ MA GANDESC ...

ca timpul trece foarte repede, imediat vine vacanta de Pasti.Pana acum anul a fost plin pentru mine, si am avut parte de lucruri bune, unele pe care nu le-am anticipat.S- a ivit oportunitatea unei schimbari in cariera, asa ca, dupa mai mult de 20 de ani in invatamantul special, o voi lua de la capat pe alta specialitate, pe alt post, care sper sa imi aduca mai multe satisfactii profesionale si mai multa bucurie.Ultimii ani, mai ales, au fost destul de grei pentru mine, dar o sa-i las in urma si o sa ma concentrez pe ceea ce urmeaza.

In casa am inceput sa fac cateva schimbari pe care le planuiam de mult.Vreau sa termin cu debarasarea, mai am lucruri de sortat si de care vreau sa ma desprind.In jurul casei avem o terasa foarte frumoasa, care treptat s-a transformat in magazie.Lucrul asta mi-a dat mereu o senzatie de apasare, asa ca, de anul trecut, am inceput sa scot lucruri,sa sortez, sa las sa plece ceea ce nu mai e pentru noi.Vreau sa readuc acest spatiu la destinatia initiala, acela de loc de relaxare, incare sa putem petrece momente frumoase cu familia si cu prietenii.

 ♥ CE MAI GATESC... 
 
 am fost asa  de ocupata si de agitata cu diverse, incat prestatia mea la bucatarie n-a fost una prea grozava 🙈.Am avut mereu cate o supa/ciorba, ca e un fel de baza la noi, si, in rest, diverse chestii rapide facute la instant pot sau la air fryer, doua ustensile de bucatarie de care sunt extrem de multumita.Din pacate regimul nostru a fost cam lipsit de fibre si de cruditati,asa ca vreau sa remediez aceasta problema cat de curand.
 
  CE MAI MESTERESC/CREEZ..
 
 nimic, nimic, din februarie nu am mai pus mana pe croseta sau andrele, n-am avut linistea psihica necesara.Dupa ce termin cu tot ce mi-am propus sa fac in casa imi doresc sa revin la  viata mea creativa 😍
 
 
 ♥ SUNT RECUNOSCATOARE PENTRU...
 
aceasta minunata primavara timpurie, am savurat fiecare minut din ea .Cred ca e cea mai frumoasa primavara de care am avut parte.Eu sunt mare iubitoare de caldura.Imi plac si frigul, si zapada, dar in cantitati moderate si pentru perioade scurte.
 
 
 ♥ UNUL DIN LUCRURILE CARE MI-A PLACUT SAPTAMANA ACEASTA...

ca am fost in Ikea, e unul din locurile mele preferate  


♥ CITESC/ASCULT...
 
ascult cartile Rodicai Ojog Brasoveanu. Au fost printre preferatele copilariei mele, si am revenit la ele cu mare placere. Am terminat seria cu Melania Lupu, absolut adorabila, si am trecut la seria cu Minerva Tutovan, ascult acum Spionaj la manastire.
Pentru cine nu stie despre cine vorbesc , Rodica Ojog Brasoveanu este o scriitoare de romane politiste din Epoca de Aur😁. A fost supranumita ,,Agatha Christie a Romaniei".
Ascult cartile pe youtub, pe ACEST canal.
In seria cu Melania Lupu sunt urmatoarele titluri:
  • Cianură pentru un surâs, Editura Dacia, Cluj Napoca, 1975 (reeditată Editura Nemira, 2004)
  • Bună seara, Melania!, Editura Dacia, 1975
  • 320 de pisici negre, 1979 (reeditată Editura Nemira 2004, 2008)
  • Anonima de miercuri, 1984 (reeditată Editura Nemira 2000, 2008)
  • Dispariția statuii din parc, 1987(Melania și misterul din parc, Editura Tribuna, 1990, reeditata cu titlul Dispariția statuii din parc, Editura Nemira, 2004)
  • O crimă a la Liz Taylor, 1992 (reeditată cu titlul O toaletă à la Elisabeth Taylor, Editura Nemira 2000/Editura Universitară, 2007)
 Melania si motanul ei, Mirciulica 😁 sunt un cuplu absolut delicios, va recomandcu caldura cartile, daca sunteti pasionati de acest tip de literatura.
 

ABIA ASTEPT SA ...
 
termin treburile pe care le-am inceput si sa pregatesc casa de Pasti.

♥ MA UIT LA...    
 
seria Shogun, foarte bine realizata.Cei de la aplicatia Voxa au anuntat ca, in curand, o sa apara si romanul audio, abia astept. Cartea e carte, nu se compara cu filmul.
 
  PLANURI PENTRU SAPTAMANA VIITOARE ...
  • sa inchei ce am de facut la serviciu, ca sa intru relaxata in vacantasa ma gandesc la meniul si masa pentru Pasti , sa fac o aprovizionare
  • sa termin curatenia si debarasarea
 
♥ VREAU
  •  sa scriu mai des pe blog, macar odata pe saptamana
  • sa imi imbunatatesc stilul de viata
 
 UN CITAT PREFERAT PENTRU AZI...
 
  
 
Bucura-te de viata!E un dar!Despacheteaza-l cu recunostinta!
 
 
♥ O FOTOGRAFIE/MAI MULTE DE SAPTAMANA ASTA...



 

lanurile de rapita se trec deja, am vazut ca au inflorit si macii
 
 
 
 din gradina