Daca va e pofta de “ceva bun”, care sa mearga langa o bere rece si un film interesant, dar nu aveti chef sa pierdeti prea mult timp prin bucatarie,va sugerez o reteta foarte buna si rapida: melci cu branza sarata.
- un pachet aluat de foetaj(din comert)
- 200-250 g branza telemea
- 50 g unt
- 2 oua
Se face o pasta din branza telemea, unt si ou. Se intinde pe foaia de aluat si se ruleaza. Cu un cutit( de preferat din cel zimtat, pentru paine) se taie felii groase de 1 cm.
Se pun in tava cu fata in sus, pe foaie de copt, se ung cu galbenus de ou si se dau 15-20 minute la cuptor, la foc potrivit.
Pofta buna!
Irina
Iti imaginezi ca maine ii fac?:) Arata tare bine si telemeaua cred ca le-a dat un gust... Multumesc mult pt. reteta! Si asa trebuie sa ma aprovizionez pentru post cu aluat foetaj!
RăspundețiȘtergereThose look really yummy, enjoy!
RăspundețiȘtergereElena, sa ai spor, sigur o sa-ti placa! Acum ma gandeam ca ar merge foarte bine si cu ciuperci calite si tocate marunt- dar amestecate cu ou, ca sa se lege.
RăspundețiȘtergereMimi, thank you, please join us! :)
Mi-a lasat gura apa...
RăspundețiȘtergereO idee grozava! tot suntem in saptamana alba.Multumesc! Monica
RăspundețiȘtergereFoarte buni, acum i-am scos din cuptor! O sa ii consumam la cina cu salata de rosii si castraveti! Multumesc pentru idee!:)
RăspundețiȘtergereIrina, arata foarte bine! Eu am facut asa cu miere si nuca macinata, fara ou si au iesit foarte buni! Merg multe combinatii, inclusiv de post, cu ciuperci, fara ou (pui doar putina pasta de rosii in compozitie si marar proaspat tocat). Nu curge compozitia deloc.
RăspundețiȘtergere