Am tot cautat o reteta de turta dulce de post a carei aluat sa poata fi taiat cu formele, si nu am gasit. Asa ca pana la urma am adaptat reteta obisnuita, inlocuind ouale cu ulei, si a iesit neastepta de buna.
Ingrediente necesare:
- 650 g faina
- 250 g zahar
- 300 g miere topita(sa fie lichida)
- 225 ml ulei
- 2 lingurite bicarbonat
- 2 lingurite scortisoara( si cuisoare macinate, daca va place aroma)
Cand e gata se infasoara in folie si se lasa la frigider in jur de o ora.
Aluatul se intinde cu sucitorul intr-o foaie groasa cam de jumatate de centimetru, si se taie cu formele.
Se aseaza in tava acoperita cu foaie de copt la 175 grade cam 10-15 min.
Se scoate tava, se lasa turtitele sa se racoreasca, apoi se pot orna cu glazura de zahar. Eu le-am lasat simple.
Din cantitatea de mai sus ies cateva tavi de turta dulce frageda si pufoasa.
Anul trecut am facut turta dulce sub forma Sfantului Nicolae - vedeti aici - dar nu am fost multumita de aluatul respectiv, a fost cam tare si nu a crescut asa frumos. O sa-l fac din nou pe Sf. Nicolae anul asta, dar voi folosi reteta noua :).
Irina
Arata foarte bine ... am sa fac si eu turta dulce cat de curand.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta si idee!
Bine arata, Irinuca!
RăspundețiȘtergereChiar ma gandeam cum ti-au iesit, te-am vazut pe mess cand spuneai ca faci turta dulce. Am facut si eu o data si sper sa fac curand din nou, o sa folosesc reteta ta pentru ca a crescut frumos. Dar nu acum, tinem regim. Te pupic!
RăspundețiȘtergereCe omuleti simpatici ti-au iesit! Cred ca un copil mai mare poate fi antrenat la ornatul lor, cu ajutorul unui cornet cu glazura.
RăspundețiȘtergereTi-au iesit frumoase foc , mi-am notat si eu reteta poate o incerc daca am timp .
RăspundețiȘtergereFumoase turtite. de cate ori intru pe blogul tau gasesc cate ceva care sa ma inspire :)
RăspundețiȘtergereCe misto arata turtitele tale,si ce fain au crescut omuletii!
RăspundețiȘtergereMultumesc de aprecieri, si eu sunt foarte multumita de cum a iesit, urmatorul proiect e casuta de turta dulce :).
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, si cum fac rost de miere incerc reteta :)
RăspundețiȘtergereAm facut si eu azi turta dulce dupa reteta ta, Irina. Mi-a iesit foarte buna, crocanta, aromata si cu gust de miere caramelizata. Vlad a decupat entuziasmat cu formele. Multumesc de reteta!
RăspundețiȘtergereSalut. Am facut turta dulce dupa reteta ta si a iesit minunata!
RăspundețiȘtergereAndreea, ma bucur ca ti-a iesit si esti multumita.
RăspundețiȘtergerebuna, tocmai am incercat reteta ta...dupa ce am mai incercat una de pe net, care n-am fost prea reusita insa a ta a fost exact ceea ce cautam,au iesit perfecte.multumesc frumos
RăspundețiȘtergerema bucur ca reteta ti-a reusit
RăspundețiȘtergereBuna, cu ce asi putea inlocui mierea de albini care devine toxica la temperatura de peste 70grade C ?
RăspundețiȘtergerefoarte buna dar am incercat-o cu cantitatile date de dumneavoastra si a iesit foarte uleioasa!Insa mierea o face f buna :bz
RăspundețiȘtergereArata tare bine,dar as vrea sa stiu in locul a cate bucati de ou ai folosit 225 ml de ulei?Multumesc!
RăspundețiȘtergereAdina, chiar n-as putea sa-ti spun, nu-mi amintesc care era reteta de la care am pornit
RăspundețiȘtergereBună! Tocmai am făcut rețeta și da, mi-a ieșit OK, doar că aș vrea să știu, zahărul folosit este tos (măcinat) sau normal? Întreb deoarece eu am folosit nemăcinat și mi se par deranjante granulele de zahăr din consistența aluatului. Diana
RăspundețiȘtergereSe poate omite zaharul?si uleiul poate fi de struguri?
RăspundețiȘtergereda, se poate omite zaharul, de ce nu.Si desigur ca se poate folosi ulei de struguri, sau unt de cocos.Cand am faut eu prima data reteta asta optiunile erau destul de limitate :)
Ștergere