Am mâncat popcorn cu caramel în ieșirile noastre prin oraș, dar n-am făcut niciodată acasă, deci mi-am spus că e momentul să încerc. Am răscolit pe net după o rețetă, și după ce am studiat mai multe variante am încropit una personală, cu cantități aproximate .
Avem nevoie de popcorn nesărat. Puteți cumpăra pungi din acelea care se fac la microunde, dar au sare. Noi avem un ceaun mare de tuci, unde am pus uleiul la încins, am adaugat boabele de porumb (cam 100 de g), le-am acoperit cu un capac, și le-am lasat până nu a mai pocnit nici una. Din când în când am mai scuturat bine ceaunul, ca să nu se prindă boabele, și să se ardă.
Le-am răsturnat apoi într-un castron mare, și am pregătit alături 2 linguri, cu care să amestec caramelul cu popcorn.
Pentru caramel avem nevoie de :
- zahăr, de preferință brun - cam 200 g
- 2-3 linguri miere de albine
- 70-80 g unt
- 1 jumătate linguriță praf de copt
O gustare simplă , foarte ieftină, și potrivită pentru serile reci de toamnă sau de iarnă. La noi a avut mare succes, sigur o să mai fac :)).
Irina
Ce idee buna! Nici nu stiam ca se poate face in casa, de fapt nici nu mi-am pus problema. Merci de reteta, Irina, sigur am s-o incerc si eu!
RăspundețiȘtergereSigur voi face si eu! Flavia a mancat la sora-mea (de cumparat, fireste) si ma bate la cap de vreo juma' de an cu "ce bun a fost"!
RăspundețiȘtergereMama,ce bunatate.Cine m-o fi pus sa intru?Buna idee,prea buna.Mai venim in vizita daca ne primesti.O zi frumoasa.
RăspundețiȘtergereBuna Irina, imi place tare mult blogul, am invatat lucruri utile care ma ajuta, multumesc!
RăspundețiȘtergereNati, cu placere, o sa-ti placa sigur. O sa incerc si varianta de post - as inlocui untul cu untura de palmier, sper sa mearga.
RăspundețiȘtergereAurelia, sa-mi spui cum a iesit :)
Beatrice, oricand cu placere :)
Dany, ma bucur ca ai gasit lucruri de folos pe blogul meu. Te mai astept!
CRed ca voi incerca si eu reteta, sa-i bucur pe baietei :-)Te pup!
RăspundețiȘtergereBuna;
RăspundețiȘtergereEu chiar acum am facut, a iesit foarte bun...am pus si un pic de scortisoara...Multumesc pt reteta...
cu placere, ma bucur ca ti-a reusit si a fost bun :)
RăspundețiȘtergerepentru ce e necesar praful de copt?
RăspundețiȘtergerenu stiu, asa era reteta.Probabil fragezeste caramelul.
Ștergerecat trebuie sa las in cuptor tava cu popcornul si la ce grade ar trebui lasate?
RăspundețiȘtergerenu trebuie sa stea deloc in cuptor, se desface pe o tava , dar poti folosi altceva
Ștergerearata prea bine sa nu gusti si aceasta reteta facuta in casa, sigur iese la fel de delicioasa ca cele din comert sau cinema :)
RăspundețiȘtergereAm incercat SI EU . Praf!
RăspundețiȘtergereIoana: am pus ulei de cocos in loc de unt, au iesit delicioase. Multumesc pt reteta
RăspundețiȘtergere