Mi-au ramas o multime de oua prin frigider de la sarbatori, nu stiu la ce m-am gandit cand am cumparat atatea. Am facut crema de zahar ars, tocinei si o salata orientala, dar nu le-am consumat pe toate, si in curand expira. Ceva idei?
©Dulce Casa |
Din cornurile primite de fete la scoala fac niste crutoane delicioase - le tai bucatele mici, le stropesc cu ulei de masline, presar un pic de sare...si gataaaa...
©Dulce Casa |
Tocinei aurii si fierbinti...se mananca rapid, cu o lingura-doua de smantana sau de iaurt deasupra...
©Dulce Casa |
In casa e curat, copiii si-au terminat lectiile, totul e pregatit pentru maine...Voi ce ati facut azi?
Irina
Mai poti face taitei, care se pot usca si pastra mai multa vreme. Sau clatite, omleta la cuptor (http://www.kitchenrussian.com/articles/view/28). Ce sint tocineii?
RăspundețiȘtergereSi eu fac crutoane din cornurile copiilor.
tocineii sunt chiftelute de cartofi http://dulcecasa.blogspot.ro/2007/08/tocinei-moldovenesti.html
ȘtergerePrajitura Tosca te scapa de vreo 8 oua si la o adica vreo 10 oua intr-un litru de lapte produc niste clatite delicioase :)
RăspundețiȘtergerenu stiu cum se face prajitura Tosca, dar caut reteta. Intr-adevar, as putea face clatite, dar nu-mi place deloc sa le prajesc :)). Ma gandesc si la o praji cu visine, as putea cumpara niste visine congelate, hmmm...
RăspundețiȘtergereEu am facut-o de aici http://www.barbatlacratita.ro/2012/04/prajitura-cu-mac-tosca.html
Ștergereomleta sau tiramisu (http://www.cadeauxsucres.com/post/18181422891/tiramisu-la-cana)
RăspundețiȘtergereSupa de ouă poți s-o încerci.
ȘtergerePoti sa fierbi cateva oua, le dai pe razatoare sau le pasezi cu furculita, putin unt, sare piper si iese o salata de oua delicioasa, se intinde pe paine si merge la micul dejun.
RăspundețiȘtergereAlta idee: Cartofi curatati si semifierti, amestecati cu oua fierte, putina sunca si cascaval si acoperiti cu 3 oua batute si cu iaurt/smantana, totul la cuptor (Un fel de cartofi fratuzesti). Sau aceeasi varianta dar cu paste fierte in loc de cartofi.
Sau "egg in a basket" http://www.thepauperedchef.com/2010/06/the-comfort-of-eggs-in-a-basket.html.
Salata orientala cu cartofi fierti in coaja, curatati si tocati, oua fierte, ceapa ulei si masline.
Cam astea sunt variantele noastre preferate cu oua cand avem in surplus. :)
Aa.
Irina poti sa faci tasche cu pesmet http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/cuina-banateana/tasche-cu-pegmez.html faci mai multe si restul il pui in pungi separate la congelat, in asa mod le ai gata facute numai sa le fierbi si sa le tavalesti prin pesmet. Noi avem ceva de genul asta pelimeni (sau coltunasi cu carne) tot asa le am congelate si cind ne e pofta doar le scoate si le fierbem cu smintinica linga mmm o bunatate. Sau faci taietei pe care le usuci si le ai mai mult timp. Albusurile se pot face bezele care iar se pastreaza la racoare mai mult timp, tin minte ca bunica mea mereu avea pregatite pe cind ii vin nepotii la ea.
RăspundețiȘtergereChecuri. Cu nuci, cu bucatele de ciocolata, cu fructe din dulceata, cu cacao sau cu ciocolata deasupra - in orice varianta se mananca repede si sunt bune si de pachetel la scoala. Sau budinci din paste cu branza la cuptor....
RăspundețiȘtergereCrutoanele merg si stropite cu mujdei de usturoi (kubeti cu usturoi) sau cu suc de rosii de casa amestecat cu busuioc praf sau oregano (kubeti cu gust de pizza).
Uitasem de tocineii din nordul Moldovei. La Radauti am mancat prima data cu smantana deasupra...
Mie imi place rulada de oua cu cascaval. Eu fac asa pentru doua persoane: 3 oua, 3 linguri de faina si o cana de lapte si sare, pusa la cuptor pana se rumeneste, apoi scoasa si presarat cascaval dat pe razatoare, si lasata inca un pic, sa se topeasca si cascavalul. Daca e facuta destul de subtire, se poate rula inainte de servire.
RăspundețiȘtergereE buna intrebarea, am aflat si eu lucruri pe care nu le-am mai facut, si care imi fac cu ochiul.
Multumim!
Adina
pandispan pufos....simplu si delicios!
RăspundețiȘtergereOua umplute si o prajitura!
RăspundețiȘtergere