Ideea acestor "bomboane" mi-a dat-o o prietena, care a spus ca a mancat ceva asemanator.
Pentru a le prepara e nevoie de :
- o cana de arpacas
- cateva linguri de zahar(dupa gust)
- o cana miez de nuca
- o cana biscuiti macinati
- esenta de rom
- 2 linguri cacao
- fulgi de cocos
Arpacasul se spala bine si se pune la fiert intr-o oala cu fundul gros (sa nu se arda), cu o cantitate dubla de apa. In apa de fiert punem o lingura de zahar si un pic de sare. Se fierbe foarte bine, cam doua-trei ore, pana se inmoaie si "infloreste". Daca mai e nevoie adaugam din cand in cand apa.
Scurgem de apa arpacasul fiert si il tocam la robot, pana se obtine o pasta. Adaugam zaharul amestecat cu cacao, precum si restul ingredientelor, si amestecam bine.
Cu mana uda formam bilute, pe care le tavalim prin nuca de cocos si le asezam pe un platou.
Se poate servi si sub forma de crema, in paharele, ornata cu nuca.
Irina
Tocmai cautam o reteta cu mancare din arpacas. Multumesc mult.
RăspundețiȘtergerece bine arata!:)
RăspundețiȘtergere