Noua ne plac foarte mult supele-crema din legume, in care presaram crutoane, asa ca azi am facut supa- crema de linte. E o supa delicioasa de post, si foarte hranitoare.
Reteta e usoara. Avem nevoie de :
- linte rosie(250 g)
- 3 cepe mari
- 1 morcov
- albitura (pastarnac, patrunjel-radacina, telina)
- un ardei (daca avem)
- rosii in bulion, sau bulion dupa gust
- cimbru
- sare dupa gust
- lamaie, chimen sau cimbru (ori ambele, dupa gust)
Lintea se spala bine si se pune la fiert impreuna cu legumele curatate si maruntite. Cand sunt bine fierte (mai adaugam apa pe parcurs daca e nevoie) le pasam cu mixerul vertical, sau la blender. Adaugam sucul de rosii/bulionul , si mai punem apa cat sa nu fie foarte groasa . O lasam sa mai fiarba 10-15 min. si o dam deoparte. La servire se "drege" cu zeama de lamaie, chimen si/sau cimbru si ulei (de preferat ulei de masline, presat la rece).
Se serveste cu crutoane deasupra. Daca aveti lipii, uscati-le in cuptor, si farmitati-le- se folosesc in loc de crutoane.
Pofta buna!
Sumarul retetelor mele de post il gasiti AICI.
Irina
si mie imi place; uneori adaug si o lingurita de otet
RăspundețiȘtergereArată apetisant!
RăspundețiȘtergereChiar ieri am facut o mancare de linte. Parca ar fi mancare cu carne, asa pare la gust si pe deaspura este si foarte hranitoare. Eu fac un fel de mancarica la care adaug si cartofi, ardei si restul adaugate de tine.
RăspundețiȘtergereMa bucur de reteta asta noua si chiar am de gand sa o incerc. Tu prepari crutoanele de paine la cuptor? Cum?
Doamne ajuta
Cristina
Adriana, eu ii mai pun si zeama de lamaie uneori, am uitat sa spun.Dar isi adauga fiecare dupa gust in farfurie.
RăspundețiȘtergereDana, s-o incerci, e foarte buna
Cristina, fac crutoanele in tigaie- pun un pic de ulei, il incing, si adaug painea bucatele. Amestec bine pana se rumenesc, si gata
O sa incerc si cu lamaie. Sa postezi si alte meniuri de post, din cele pe care le pregatesti. Eu tocmai am dat gata o salata: rosii, masline, avocado, praz, castravete, ulei de masline.zeama de lamaie. Si in loc de paine, niste turtite din grau expandat( am gasit la Carf, langa raionul de paine)
RăspundețiȘtergereBuna, Irina!
RăspundețiȘtergereAm descoperit de cateva zile blogul tau si m-a fascinat. Te admir pentru tot ceea ce faci si nu imi pot da seama cum de ai timp pentru toate. Ai o familie minunata, te felicit! Am incercat chiar si cateva din retetele tale.
Sa ai parte de sanatate si sa poti realiza tot ce iti doresti.
Sonia, multumesc pentru vizita si pentru gandurile bune. Iti doresc si eu numai bine!
RăspundețiȘtergereAdriana, am cumparat si noi un fel de chifle expandate, semanau un pic cu crevetii aia de pe vremuri, mi-au placut foarte mult.
Buna Irina,
RăspundețiȘtergerechiar acum am inceput sa fac supa de linte dupa reteta ta. Am observat insa, cand am recitit reteta, ca la ingrediente ai scris cimbru, iar mai tarziu chimen. Pe care din ele il folosesti?
Multumesc mult,
Alina
Am sa incerc si eu astazi reteta ta:) Multumesc!:D
RăspundețiȘtergere