Pentru zilele racoroase si ploioase de toamna va recomand o placinta englezeasca cu carne, care va va umple casa de miresme, si va va rasfata papilele gustative :).
Ca sa nu mai spun ca are doar culori tomnatice in ea :).
Si bineinteles se executa simplu si repede :).
Asa ca nu mai stati pe ganduri, si dati o fuga pana la magazin. Aveti nevoie de :
- o caserola cu pulpe dezosate
- o cutie rosii in bulion
- 3 cepe mari
- un morcov
- 4-5 cartofi
- o jumatate pachet unt
- branza de burduf (sau cascaval)
- cimbru, foi de dafin , sare
- ulei
- pesmet
Ceapa si morcovul se toaca marunt, si se pun la calit (sau se fierb inabusit- dupa preferinta). Se adauga pulpele tocate, rosiile in bulion bucatele, cimbru, foi de dafin, sare, piper, si se lasa sa fiarba pana scade (se mai pune un pic de apa daca nu e destul lichid la inceput).
Separat se fierb cartofii, si se face un piure cu mult unt.
Ungem cu unt o tava de sticla termorezistenta, tapetam cu pesmet, si punem carnea. Deasupra nivelam piureul de cartofi, si presaram branza de burduf sau cascaval ras. Din loc in loc punem bucatele de unt, si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.
Se poate servi cu muraturi, cu salata de sfecla rosie, sau cu smantana. Pofta buna!
Gasiti aici varianta de post a placintei.
Va doresc o zi frumoasa!
Irina
Si asa eram in pana de idei la capitolul ce mai fac de mancare... Multumesc mult! Sigur o incerc ca prea arata bine :D
RăspundețiȘtergerece bine arata!!!
RăspundețiȘtergereaduce cu musacaua dar e ceva deosebit, are carne de pui, asa ca am sa incerc. multumesc!
RăspundețiȘtergereAncaM
da, e un fel de musaca. Reteta originala e cu carne de miel.
RăspundețiȘtergereNota 10. In fapt este o lasagna caruia in loc de pastele de rigoare se pune piure de carofi - nu adaugati in acesta lapte, doar unt. De preferat sa puneti si branza de burduf (300 g) si cascaval (150 g),in aceasta ordine. De asemenea, cand caliti ceapa puneti si un mic ardei iute, da o aroma deosebita.
RăspundețiȘtergere