Oameni buni, se pare ca toamna aia blanda, calduroasa si tarzie, cu cer senin, albastru, si frunze aurii s-a ascuns pe undeva si in locul ei a trimis, cel putin in unele parti ale tarii, pe baba Dochia (am auzit ca la munte ninge de zor, si e viscol - viscol in octombrie?! O.M.G.!!!) .
In Bucuresti ploua cu galeata si bate vantul, dar cum slujbasii nu se pot cuibari mai bine sub plapumica in dimineti din astea :)), ci trebuie sa infrunte intemperiile ca sa ajunga la serviciu, mi-am scos cizmele de cauciuc (am unele cu floricele turcoaz, teribile :)) ), geaca impermeabila si umbrela si m-am dus sa-mi fac datoria :)).
Am ajuns inapoi acasa uda, rebregita de frig si flamanda, asa ca mi-am amintit de o gustarica numai buna pentru astfel de zile. E usor de facut, delicioasa si iti da ocazia sa pui cuptorul in functiune, asa ca se mai incalzeste si prin casa :).
N-am fotografie cu ingredientele, dar lista e mai jos :
- o franzela alba, feliata
- o cana de lapte, sau de apa calduta
- jumatate de pachet de unt
- vreo 20 de felii de sunca sau de muschiulet tiganesc (pentru 6 portii)
- 6 oua
- cascaval ras (sau alta branza care se topeste)
- o tava pentru briose (sau forme mici, termorezistente)
Pe scurt :
- ungem tava de briose cu unt
- inmuiem feliile de paine in lapte (sau apa) cat sa se inmoaie un pic- dar nu mult, ca sa nu se rupa
- se captusesc formele de briose cu felii de paine (sa fie ca o cupa din paine)
- se pune o felie de unt in fiecare forma
- se pun felioarele de sunca, tot asa, de jur-imprejurul formei
- inauntru se sparge un ou
- se presara cu un pic de sare, se mai pune o bucatica de unt, si se presara branza rasa (deasupra se mai pot pune si felioare de cabanos, daca aveti prin frigider)
- se da la cuptor 5-10 minute (in functie de cum vreti sa fie oul, moale sau tare)
Se scot din cuptor, si se consuma fierbinti.
Pofta buna!
Irina
Mmmmm ce bine arata, numai ca dimineata abia apuc sa beau o cafea, s-ar putea sa aplic asta seara, silueta mea o sa se bucure :D
RăspundețiȘtergeresau poti sa incerci sambata sau duminica dimineata, daca ai mai mult timp
ȘtergereCe fain arata...trebuie neaparat sa-mi fac rost de o tava de briose. Super.
RăspundețiȘtergereObisnuiesc sa fac si eu ceva asemanator, dar in chifle scobite, chiar saptamana trecuta am facut poze pentru blog. Avantajul retetei tale este ca se poate face cand iti mai ramane ceva paine care da semne ca nu prea s-ar manca la timp ;)
RăspundețiȘtergereIoi, mi-ai facut o pofta de-mi vine sa ma apuc acum de pregatit gustarile. Noroc ca nu am nici jumatate dintre ingrediente in frigider :))) E de tinut minte pentru alta ocazie. :)
RăspundețiȘtergereArata super fain si ispititor :))
RăspundețiȘtergereO zi minunata!