Bine v-am regasit la acest sfarsit de saptamana!Am avut cateva zile foarte ocupate- ca si saptamana trecuta, asa ca am intarzaiat putin cu meniul, dar de saptamana viitoareil veti gasi din nou aici in ziua de vineri.
Dupa cum (poate) ati observat, incercam sa ne schimbam in mai bine felul de a manca, de aceea meniul nostru va fi oarecum destul de simplu si poate monoton(pentru unii). Vrem sa consumam cat mai multe vegetale (crude si gatite) , mai putina carne de pui/porc/vita( inlocuim cu peste) , si mai putine lactate. Pe cat posibil voi folosi orez, paste si paine integrale, iar la salate o sa adaug un mix de seminte (susan, floarea soarelui, dovleac, in) si nuci. La gatit folosesc untura de palmier (daca trebuie sa coc, sa prajesc, etc.), si ulei de masline presat la rece. Lintea si nautul se vor regasi destul de des in meniuri, la fel si supele-crema, fiindca ne plac foarte mult.
Meniul saptamanii 28 ianuarie- 3 febr.
Luni
mix de legume la abur, orez cu taitei (reteta arabeasca)
salata de ton (ton bucati cu ulei si lamaie)
salata de cruditati
Marti
supa- crema de cartofi, cu parmezan si crutoane
salata greceasca
Miercuri-post
orez sarbesc (cu legume si sos de rosii)
salata de varza cu marar
Joi
macrou la cuptor, cu unt
mix de legume la abur
salata de cruditati
Vineri -post
cartofi copti in coaja, mix de legume la abur
salata de cruditati
Sambata
bors de perisoare, cu leustean si smantana
Duminica
bors de perisoare -de sambata
Mic dejun, cina
de dulce:
sana cu fulgi de porumb sau crutoane
musli cu iaurt
ceai, paine cu pateu de peste/ficat
de post
musli cu lapte vegetal
suc de legume (radacinoase, varza, cartofi) si fructe(mere)
smoothie de fructe si legume
Desert
fructe (mere, portocale, grefe, banane, kiwi),
nuci, alune de padure, migdale
Irina