duminică, ianuarie 27, 2013

Gandul de duminica

"Daca te tulbura faptele si pacatele aproapelui si-ti fura linistea sufleteasca, aminteste-ti despre aceasta:

a) Daca greseala aproapelui, pe care ai dori s-o indrepti, iti tulbura linistea ta sufleteasca si te enerveaza, atunci si tu gresesti si, prin urmare, nu poti indrepta greseala prin greseala, ea se indreapta prin blandete.

b) Ravna care vrea sa indrepte orice rau este ea insasi un mare rau.

e) Tine minte ca ai in ochiul tau o barna, iar tu arati spre paiul fratelui.

d) Exista nedesavarsiri inevitabile, exista chiar si unele utile. Se intampla ca prin rau sa se ispiteasca binele.

e) Exemplul marii rabdari a lui Dumnezeu trebuie sa infraneze lipsa noastra de rabdare, care ne lipseste de liniste.

f) Exemplul Domnului nostru Iisus Hristos ne arata cu cata blandete si rabdare trebuie sa suportam greselile omenesti. Iar daca nu suntem pusi sa-i conducem pe oameni, trebuie sa privim cu detasare la ele.

g) Fiecaruia i se pare vrednica de osanda acea fapta a aproapelui care il demasca pe el insusi prin ceva.

h) Nimic nu ne linisteste si nu ne impaca cu faptele celor din jur, ca tacerea, rugaciunea si dragostea."

staretul Iosif de la Optina

Sursa: Război întru Cuvânt

sâmbătă, ianuarie 26, 2013

Meniul saptamanii 28 ian. -3 febr. si link party!

Bine v-am regasit la acest sfarsit de saptamana!Am avut cateva zile foarte ocupate- ca si saptamana trecuta, asa ca am intarzaiat putin cu meniul, dar de saptamana viitoareil veti gasi din nou aici in ziua de vineri.








Dupa cum (poate) ati observat,  incercam sa ne schimbam in mai bine felul de a manca, de aceea meniul nostru va fi oarecum destul de simplu si poate monoton(pentru unii). Vrem sa consumam cat mai multe vegetale (crude si gatite) , mai putina carne de pui/porc/vita( inlocuim cu peste) , si mai putine lactate. Pe cat posibil voi folosi orez, paste si paine integrale, iar la salate o sa adaug un mix de seminte (susan, floarea soarelui, dovleac, in) si nuci. La gatit folosesc untura de palmier (daca trebuie sa coc, sa prajesc, etc.), si ulei de masline presat la rece. Lintea si nautul se vor regasi destul de des in meniuri, la fel si supele-crema, fiindca ne plac foarte mult.

 
Meniul saptamanii 28  ianuarie- 3 febr.

Luni 
 mix de legume la abur, orez cu taitei (reteta arabeasca)
salata de ton (ton bucati cu ulei si lamaie)
salata de cruditati

Marti
supa- crema de cartofi, cu parmezan si crutoane
salata greceasca


Miercuri-post
orez sarbesc (cu legume si sos de rosii)
salata de varza cu marar
 
 
Joi
macrou la cuptor, cu unt 
mix de legume la abur
salata de cruditati
 

Vineri -post
cartofi copti in coaja, mix de legume la abur
salata de cruditati

Sambata
bors de perisoare, cu leustean si smantana
Duminica
bors de perisoare -de sambata

Mic dejun, cina 
 de dulce: 
sana cu fulgi de porumb sau crutoane
musli cu iaurt
ceai, paine cu pateu de peste/ficat
 
de post
musli cu  lapte vegetal
suc de legume (radacinoase, varza, cartofi) si fructe(mere)
smoothie de fructe si legume
 
Desert
fructe (mere, portocale, grefe, banane, kiwi),
 nuci, alune de padure, migdale


Irina