joi, 19 aprilie 2012

Porc cu ananas

  
Va povesteam ca felul doi in meniul nostru de Pasti a fost o reteta chinezeasca - porc cu ananas, si garnitura de orez. E o  mancare pentru cei care apreciaza combinatia dulce- acrisor. Din pacate n-am o fotografie, o sa completez postarea  data viitoare cand pregatesc reteta :).

Prepararea este foarte simpla. Avem nevoie de :

500 - 700 g carne de porc slaba  
Marinata:
vin
sos de soia
sare, zahar, piper dupa gust 
2-3 linguri amidon
Sos:
2 cutii conserva de ananas bucati
2 linguri sos de soia
2 linguri bulion
3-4 linguri otet
3-4 linguri de zahar 
1 ardei gras taiat felii
1 ceapa potrivita taiata marunt
1 lingura seminte susan (optional) 
(Cantitatile din reteta se pot ajusta dupa gust.)

Scoatem carnea din marinata si o prajim in ulei incins bine, la foc iute, pana se rumeneste. Cand e gata o scoatem cu o spumiera , si o punem deoparte. 
In uleiul ramas calim ceapa si ardeiul, apoi adaugam zeama de la compotul de ananas, amestecata cu restul ingredientelor (fara bucatile de ananas). Fierbem pana se leaga sosul, si adaugam carnea si ananasul bucatele.
Se seveste alaturi de orez fiert.

Puteti consulta indexul meu cu retete AICI.

Va doresc o zi frumoasa!
Irina

6 comentarii:

  1. Noua tare ne plac mancarurile dulci-acrisoare, eu gatesc in acest mos carnea de pui (piept de pui) si pun stafide. Mama ne facea in copilarie sos de mere langa carne insa mie nu imi prea placea:). Cred ca fac in weekend reteta ta, mersi.

    RăspundețiȘtergere
  2. mie imi plac stafidele un pic prajite, cu iaurt, ca si garnitura la carne.

    RăspundețiȘtergere
  3. grozaaaaav! si mie imi place mancarea chinezeasca, cei drept cu pui in loc de porc, dar sper sa fie la fel de gustos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  5. Este una dintre delicatesele cu care obisnuiesc sa ii rasfat pe cei dragi din cand in cand. mie imi place in mod deosebit, ssi cu porc si cu pui. Doar ca eu fac sosul separat , sos dulce acrisor, iar carnea o tai fasii subtiri si mici si o calesc impreuna cu ceapa. Iese o nebunie, foarte buna si cu paste , nu doar cu orez. Hai sa avem pofta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Vavaly, o sa incerc si eu cu paste

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.

♥ Translate