marți, octombrie 02, 2007

carti

carti 1
carti 2

Ilinca e ocupata sa coloreze, iar Teodora doarme, asa ca am un pic de timp sa va arat ce carti am mai cumparat(sa vad cand o sa le si citesc ).

 Mihaela Minulescu este doctor in psihologie si psihoterapeut. Cele doua carti cuprind date practice despre psihologia copilului mic, abordeaza multe dintre problemele cu care, ca si mamici, ne confruntam zi de zi, si sugereaza moduri de rezolvare a acestora.




Trei carti aparute la editura "Compania", scrise de Magdalena Dumitrana.Din pacate nu am gasit date despre autoare, dar cartile sunt excelente, atat pentru cadrele didactice, cat si pentru parinti. Prezinta foarte multe idei interesante pentru desfasurarea de activitati cu copiii in gradinita, precum si de amenajare a spatiului destinat acestora, idei care, adaptate, pot fi aplicate si in familie. Am gasit si sfaturi referitoare la alegerea cartilor si jucariilor pentru copii.





"Tratat de psihopatologia copilului" - e o carte destinata in principal specialistilor (psihologi, psihiatri, pedagogi, educatori, asistenti sociali), si propune o abordare completa (clinica, terapeutica) a patologiei caracteristice copilariei.




Cartea Georgetei Burlea prezinta tulburarile de invatare ale scris-cititului si este utila atat pentru specialisti, cat si pentru parintii ai caror copii se confrunta cu probleme.




"Inteligenta sociala", scrisa de D. Goleman, autorul cunoscutei carti "Inteligenta emotionala".


Irina