marți, decembrie 16, 2008

De azi

De la Sfantul Nicolae incoace am tot fost ocupata, si nici nu stiu cand a trecut timpul - au mai ramas asa putine zile pana la Craciun?



Intai sa va povestesc cum am petrecut de Sf. Nicolae- in ajun am facut bradul, impreuna cu copiii si cu bunicii fetelor (parintii mei) care au fost la noi in vizita pentru o saptamana. Am pus ghetutele sub brad si l-am asteptat pe Sfantul sa le umple :), si trebuie sa spun ca a fost generos si anul acesta .

Ilinca a desenat o scrisoare pentru mos Nicolae in care a cerut ce altceva decat un calut (e impresia mea sau chestia asta cu calutii e boala nationala?) , iar Teodora n-a avut preferinte deocamdata (slava Domnului!).

Dimineata am desfacut cadourile, si dupa ce am fost la biserica ne-am dus sa petrecem la Anca, impreuna cu Gabriela si cu Ioana. Am mancat o gramada de bunatati - fiecare a adus cate ceva. Am avut hummus, salata de icre, paste cu legume si cu tofu afumat, somon la gratar, chiftelute de naut (falafel), salata de varza cu morcov, paine proaspata de casa, baclava cu nuca (iam-iam, Gabriela e specialista), si "ochelari" cu caramel.

Copiii s-au jucat, asa ca am mancat si noi linistiti, si am stat la povesti. Din pacate ziua a fost muult prea scurta, abia astept sa ne reintalnim.

La intoarcere am vazut si luminile din centru- foooarte dragut- cu ocazia asta mi-am dat seama ca n-am mai mers prin zona centrala, seara, de foarte multa vreme.

Acum urmeaza sa termin curatenia pentru Craciun, si sa ma gandesc la meniu, ca sa mergem zilele astea la cumparaturi (mi-e groaza- va dati seama ce e in hipermarketuri?). Vreau sa pregatesc din timp mancarea, si ce se poate sa bag la congelator (de exemplu compozitia pentru sarmale), ca sa am mai putin de lucru in Ajun si sa mergem linistiti la Biserica. Si poate cu colinda pe la cine ne primeste :). Vom vedea.

(in fotografie e coronita noastra de advent, facuta de mine. In mijloc are un ornament cu scena Nasterii Domnului, pe care l-am primit anul trecut cadou de la sotul meu drag)


Sa aveti spor la treaba, stiu ca toata lumea e ocupata zilele astea, mai ales doamnele :).

Irina