miercuri, decembrie 17, 2008
Despre gospodine desavarsite
Azi m-am simtit foarte bine citind ce a scris Cecer aici :
http://noroscecer.blogspot.com/2008/12/cred-ca-primul-blog-pe-care-l-am-citit.html, dar trebuie sa marturisesc public- nu, nu sunt o gospodina desavarsita, nici pe departe :)). Nicoleta, care a trecut azi pe la mine poate confirma ca zic adevarul :)) . Dupa vreo trei zile in care n-am avut chef de nimiiic, dar de nimiiic, in casa era dezastru, mancarea pe sponci, rufele nespalate maldar in baie, alea spalate maldar in balcon (neintinse, normal) , si nu mai povestesc, ca daca citeste mama se imbolnaveste de inima rea, cand o sa vada ca nimic din ce m-a invatat ea nu s-a prins de mine .
Abia azi m-am mobilizat nitel ( nu de alta, dar incepeau sa mi se lipeasca slapii de gresie, in plus cred ca tuturor ne era cam foame) si am facut rapid curatenie, am gatit ceva, m-am gandit la meniul de Craciun, am stat cu fetele in timp ce Nicoleta a tras o tura pe la libraria Sophia si a facut o "aprovizionare" cu carti pentru amandoua, apoi am stat impreuna la povesti, despre lecturi, oameni si alte subiecte. Pe seara am fost la dentist, iar cand m-am intors am hranit gasca, sotul le-a citit povestea si ura, ura, de la 19.30 suntem liberi, copiii dorm bustean .
Ceea ce vreau sa spun e ca treaba cu "gospodina desavarsita" e ceva relativ. Fiecare dintre noi suntem gospodine desavarsite in felul nostru. Nu e neaparat sa fie luna in casa, sau sa avem cine stie ce mancare sofisticata prin frigider- important e ca tot ce facem sa facem cu voie buna, cu bucurie, cu dragoste, astfel incat cei din familie sa fie fericiti.
Irina
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
N-oi fi tu gospodina desavarsita...,dar ce mancare de cartofi grozava si ce salata de varza rosie am mancat azi!!!
RăspundețiȘtergereSaru-mana pentru masa!
Irina ai dreptate cand spui "gospodina desavarsita e ceva relativ". Si mie mi se intampla sa nu am pur si simplu chef sa calc rufele, sa matur sau sa spal podeaua. Am si eu momente in care nu imi pasa daca toate sunt de-a valma prin casa si mancarea o improvizez din ceea ce am prin frigider...Dar atunci cand ma apuc in sfarsit de lucru zic "Doamne ajuta" si cu multa dragoste si daruire ma dedic oricarei indeletniciri deoarece e Casa mea si Familia mea si dau Slava Domnului pentru toate! E adevarat ca o casa curata si o mancare buna iti creaza o stare de bine si e normal sa fie asa, insa caldura familiei, iubirea sotului si a copiilor e mult mai importanta pentru mine decat o casa ce luceste sau o mancare fina.
RăspundețiȘtergereCu drag, Amalia
Nicoleta, sa va fie de bine :)
RăspundețiȘtergereAmalia, asa e, decat casa luna si toate bunatatile, dar gospodina nervoasa, mai bine mai putin, dar cu pace si bucurie.
RăspundețiȘtergereIrina eu nu inteleg cum pot fetitele tale sa doarma asa devreme seara?Cum le-ai obisnuit?Ca ai mei copii nu se culca mai devreme de ora 22;ai un secret?
RăspundețiȘtergeresă vă fie de bine şi din partea mea !
RăspundețiȘtergere:) te iubesc! :)
RăspundețiȘtergereDoralina, da, asa le-am obisnuit. Pe la 7 incepem cu totii sa ne pregatim de culcare, citim povestea si la ora 8 maxim sting lumina. Uneori si mai devreme, daca Teodora n-a dormit prea mult la pranz(Ilinca nu doarme deloc la pranz).Ele n-adorm imediat, se mai joaca, vorbesc, dar cam intr-un sfert de ora le ia somnul.
RăspundețiȘtergereVictor, multumim :)
Anca, si eu :)
Doamne ajuta! Nu va suparati pentru intrebarea pe care v-o pun, dar doresc sa stiu cum reusiti sa va descurcati cu banii in casa? Inteleg ca sunteti casnica, va puteti permite sa va cumparati carti samd. Salariul meu zboara si nu stiu pe ce se duce, vreau sa stiu cum isi "chivernisesc" altii casa, sa iau exemplu. Daca e o intrebare prea intima, ma iertati, nu am pus-o cu gand rau.
RăspundețiȘtergerePost usor in continuare si spor duhovnicesc.
Doamne ajuta! nu sunt casnica , sunt in concediu de crestere a copilului, deci suntem o familie cu doua venituri.Eu sunt de formare psiholog, si lucrez in invatamantul special- scrie si la profilul meu.
RăspundețiȘtergereDespre cum administrez banii poti citi aici:
http://dulcecasa.blogspot.com/search/label/administrarea%20banilor
ca banii sa nu "zboare" este bine sa iti stabilesti un buget si sa te incadrezi pe cat posibil in el. Incepe prin a-ti nota pe un carnetel tot ce iese din portofel, si in doua luni vei avea o viziune mai clara asupra cheltuielilor pe care le aveti, si vei sti unde mai trebuie "ajustat".
si referitor la carti, as mai adauga ceva- daca renuntam la cablul tv din banii aceia putem cumpara cel putin 2 carti pe luna, adica 24 de volume intr-un an.Nu mai spun cat folos avem daca citim macar doua carti pe luna, in loc sa stam la televizor.
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergere