joi, ianuarie 13, 2011

Atmosfera de primavara

E nevoie de mâini ca să construiești o casă, dar numai inima poate construi un cămin.

Autor necunoscut


Afară e o atmosferă cenușie și cred că m-ar apuca depresia dacă aș privi prea mult pe fereastră. Gata cu zăpada, gata cu copacii minunat de albi - dar există și o parte bună - gata cu frigul :)). Sau, mă rog, aproape gata :).
Decorațiunile de Crăciun sunt strânse de mult, și deja mi-e dor de veselia și căldura pe care o aduceau în casă.

Deși în general prefer culorile de toamnă, am început să îndragesc culorile luminoase. Simt nevoia de mult alb, roz, turcoaz și vernil în jurul meu :). Cu pereții a fost ușor - din galbeni i-am făcut albi, dar în rest trebuie să improvizez.

în bucătărie rozul este adus de cănile cu trandafiri, și de o violetă de parma



 și de suportul  de lumânare alb, pe fața de masă brodată



De la Ikea am cumpărat borcănașe pentru mirodenii, și o plantă suculentă de un verde închis, care luminează atmosfera întunecoasă din zona chiuvetei.


Îmi place bucătăria noastră acum, arată curată și primitoare. Mă strădui ca în fiecare seară să las totul pus la loc, și chiuveta lustruită - conform obiceiului pentru luna ianuarie de la Fly Lady.
Dimineața îmi face plăcere să pregătesc cafeaua fără să mă deranjeze vasele murdare, și încep o nouă zi cu bună dispoziție . Ceea ce vă doresc și vouă :)



Vă doresc o zi frumoasă,
Irina



7 comentarii:

  1. Superb!! Cat de frumos ne arati, ce MULT se poate face cu asa de PUTIN, iti multumesc din suflet! Cu drag,
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  2. F frumoase toate, draga mea. Sa ai un an implinit si binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari...imi place plantuta pe care ai cumparat-o.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata super bucataria ta. Si mie imi place sa las bucataria curata, mi-e asa hazna cand merg dimineata si-mi beau cafeaua intr-o bucatarie impecabila. Din pacate in ultima vreme sunt depasita de situatie, seara ma doare tot corpul, dupa ce-l culc pe Andrei, ma prabusesc si eu in pat. Asa ca vasele raman pe a doua zi de dimineata.:(

    RăspundețiȘtergere
  5. La chestia cu bucataria sclipitoare in fiecare seara mai am de lucru ...cat despre chiuveta ...ghinionul meu este ca este anticalcar ( sotul a luat-o ) dar nu functioneaza si impotriva calcarului din contra retine 90 la suta pe ea piatra din apa si eu am destula la mine in fantna ...arata jalnic si numai detartrantul o scoate la fata ...solutie pe care prefer din pricina mirosului sa o folosesc mai rar ... cat despre consumul de apa care ar fi util pt o smotruire cu solutii si alte prafuri ... da...depinde cum privesti problema ...eu am o hazna vesnic plina cu costuri destul de mari de golit ...a nu se intelege ca fac economie de apa in favoarea murdariei ci doar evit consumul inutil ... cred ca in viitor voi schimba chiuveta cu una obisnuta fara zimisori si cu 2 cuve la care visez de ceva timp ...dar trebuie sa mai astepte si asta ... in fine e jale sa intri in bucatarie dimineata sa ai vase si sa nu te ia durerea de cap mai ales daca temperatura nu e una prietenoasa ...dar ...incetisor , incetisor cand fac focul si deznod vasele si ce mi e de facut ma lasa durerea si toata nemultumirea ...
    Desigur daca as fi mai organizta precum visez sa ajung si eu odata poate nu ar mai ramane vase seara ...eh ... greu cand incepi cu toate odata de la zero ...casa curte, copii ... Dar dragele mele ne da Dumnezeu cate un exemplu de gospodina ca Irina si ne mai mobilizam si noi ... sau gasim solutii la probleme sa le rezolvam mi usor ...
    Toata admiratia mea Irinuca , si mie imi este dor inca de tine ... cu bloguitul ...as vrea , simt nevoia dar nu prea gasesc timp ...sunt in refacere dupa cateva probleme grozave si sincer ma bucur de fiecare clipa de viata ca de o favoare din partea Domnului ...in orice caz blogul tau are mare valoare terapeutica asa ca il voi vizita mai des...O sa intru in ograda la mine mai intai pt ca s-au schimbat multe am o poveste de pus acolo foarte frumoasa ...despre ceva minunat .... si apoi mai vad eu ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos noul decor si cel de pe blog si cel din casa.Mi-au placut foarte mult canile,sunt genul care imi plac mult.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mimi, multumesc si eu!
    Ina, ma bucur ca-ti plac!un an nou cu bine, si nastere usoara iti doresc
    Adriana, multumesc.
    Laura, multumesc. Te inteleg foarte bine, am dus si eu doua sarcini cu unii mai mici de poale :)

    Gabriela, am avut si eu chiuveta din aia, intradevar se curata foarte greu, abia am asteptat sa scap de ea.Nu sunt eu un exemplu prea bun de gospodina, ma stradui sa ma disciplinez, dar nu e deloc usor.Ma bucur ca esti mai bine si o sa te ocupi iar de blog. Te imbratisez.

    Beatrice, multumesc. Si eu ador canile astea, le-am gasit absolut din intamplare la Hornbach.

    Fialka, thanks for the visit!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.