miercuri, iulie 31, 2013

Mozaicul lunii iulie


Imi doresc ca la fiecare sfarsit de luna sa fac un fel de retrospectiva vizuala a acesteia. Mi se pare un lucru minunat sa ma uit in urma, rasfoind fotografiile lunii care a trecut. Imi reimprospatez memoria, aducandu-mi aminte de lucruri uneori marunte si am ocazia sa multumesc inca odata pentru toate darurile primite de Sus.


Daca doriti sa participati, puteti lasa linkul mai jos, sau la comentarii si il voi adauga eu.


 luni, iulie 29, 2013

Planurile noastre de vacanta


imagine plaja
google.com

Am asteptat vacanta aceasta cu nerabdare, fiind prima pe care nu o petrecem printre betoane, inchisi in casa de dimineata pana seara, lesinati de caldura :). Primul lucru pe care l-am facut, odata intrati in vacanta, a fost programul. Am incercat sa realizez unul echilibrat, in care sa avem timp pentru toate- si odihna, si joaca, dar si de invatatura si lectura.
Parintele S. Kraiopoulos spune, in cartea lui ,,Parinti si copii,, (volumul 2, pag. 63-64):
,,Cand ei (parintii) ii lasa pe copii intr-o libertate totala, in vacantele de vara, de Pasti sau de Craciun, dau impresia copiilor ca perioada scolara e ceva greu, din care trebuie sa se salveze cineva cat mai repede posibil, ca esteceva neplacut, si asteapta vacantele, aceasta perioada de totala nelucrare.
Cand, insa, copilul stie ca si pe timpul vacantei are un program, se scoala la o anumita ora, mananca si se joaca la o anumita ora, ii ajuta pe parinti, merg la plimbare la o anumita ora, adica nu este vorba de dezordine, ci de un program care doar se relaxeaza, dar este o continuare a lucrarii.(...)
Si-n vacanta (copilul) are ceva de facut si bineinteles nu atunci cand ii vine, ci la momentul cand trebuie.Va manca la ora stabilita, isi va ajuta parintii, va si scrie un pic ca sa nu uite ce a invatat la scoala.,,.

Revenind, iata programul nostru :

7/8 trezirea si micul dejun
9-12 joaca afara si/sau activitati gospodaresti
12 - 13  pranzul
13-14  somn/odihna
 14-17 invatam, citim, coloram, desenam, facem lucru manual 
(nu am pus activitatile dimineata fiindca in perioada pranzului stam in casa, mai ales daca e canicula)
17-20 joaca afara
20-21 cina si pregatirea pentru somn
21-21.30 povestea de seara
21.30-22 stingerea

Pentru joaca pe afara am cumparat piscina (din aceea mare, 5 mp, pot face baie si adultii, copii au loc sa inoate). Nisip avem vreo 6 mc :)), nu lipsesc bicicletele, trotineta, mingea si coarda, nici lopatelele, galetusele si formele. Nu avem leagan  deocamdata, dar sper sa rezolvam  aceasta problemuta.
Masina de inghetata a fost pusa deja in functiune, am facut un stoc de boabe pentru popcorn si lamai pentru limonada...asa ca ne-am pus pe vacantit.
Am pregatit urmatoarea lista de activitati, sper sa bifam cat mai multe dintre ele :
1.Sa completam un jurnal de vacanta
2.Sa mergem la biblioteca si sa imprumutam carti pe care nu le avem
3.Sa vizitam muzee si expozitii
4.Sa confectionam  hainute pentru papusi
5.Sa jucam sah, scrabble, carti, piticot.
6. Sa vizitam Gradina Botanica
7. Sa vizitam gradina Zoologica
8. Sa mergem la manastirile din zona
9.Sa invatam sa desenam (avem niste carti speciale, cumparate mai de mult)
10. Sa pictam
11. Sa facem figurine din plastilina
12. Sa facem baloane de sapun
13.Activitati de lucru manual
14.Sa  invatam engleza (ore in particular, completate cu Rosetta Stone)
15. Sa mergem la inot
 (n-a mai fost nevoie, fetele au invata sa inoate in piscina, de la o fetita din vecini)
16.Sa mergem la mare (in functie de buget)
17. Sa mergem la munte-
avem in plan Vulcanii Noroiosi si Platoul Bucegi (in functie de buget)
18. Sa avem o seara de film in familie, o data pe saptamana
19.Sa facem o casuta de gradina, daca tati si bunicul vor avea timp.
20. Sa mergem la ferma de cai din zona
21. Sa vizitam Parcul Copiilor

Voi ce aveti pe lista de activitati pentru vacanta?

duminică, iulie 28, 2013

Hainute decorative pentru cutii de conserveLa inceputul anului mi-a venit cheful sa crosetez, mai ales ca primavara a fost atat de mohorata, incat  nu-mi venea sa ma uit nici pe fereastra. 
Simteam nevoia de ceva viu colorat, asa ca m-am orientat spre niste ,,hainute decorative,, pentru cutiile de conserve. Toata lumea are cutii de conserve in casa, si din ele se pot face, printre altele, suporturi foarte dragute pentru flori, creioane sau alte maruntisuri. Se pot folosi multe tehnici (decoupage, de exemplu)- eu am ales sa folosesc croseta :). Nu sunt greu de facut- se croseteaza un lantisor de diametrul cutiei (chiar un pic mai stramt, fiindca bumbacul se largeste).Se continua cu un rand de picioruse duble, apoi se unesc capetele, si se continua lucrul tot cu piciorus dublu, combinand culorile conform fanteziei si placerii fiecaruia :). 
Ultimul rand se poate face din coltisori decorativi, sau cu un model de danteluta.
Se pot decora cu fundite, flori crosetate, panglici, etc.
Ma gandesc ca ar iesi ceva interesant si daca s-ar lucra cu sfoara subtire de canepa, pentru un aer mai ,, country" , sau cu bumbac simplu, alb, intr-un decor ,,shabby chic".
Puteti sa va decorati cu ele casa, sau sa le transformati intr-un cadou simplu, ieftin si de efect.
Spor la lucru!Asigură-te în Dumnezeu                   - Părinte, simt o nesiguranţă, un stres.
                    -Asigură-te, bre, copilaşule, în Dumnezeu. Ştii nu­mai de asigurarea maşinii? Asigurarea lui Dumnezeu n-o ştii? Fă-ti cruce şi, înainte de a face orice, spune: “Hristoase al meu. Maica Domnului, ajută-mă!”.
Există asigurare mai mare decât încrederea în Dumnezeu? Atunci când omul se încredinţează pe sine lui Dumne­zeu, primeşte mereu de la Dumnezeu benzină „super” şi automobilul lui duhovnicesc nu se opreşte niciodată, aleargă mereu. Pe cât poţi, ia aminte, roagă-te şi încredintează-te lui Dumnezeu şi Acela te va ajuta în orice greutate. Simplifică-ţi viaţa cu încrederea desăvârşită în Dumnezeu, ca să te eliberezi de stres şi de nelinişte.
                - Părinte, când mi se spune să fac ceva, pornesc totdeauna cu o frică şi o şovăială şi, în cele din urmă, poate din cauza fricii, nu reuşesc să fac lucrul aşa cum trebuie.
                - Să-fi faci cruce, copilul meu cel bun, şi să faci ceea ce ti se spune. Dacă spui: “Pentru rugăciunile Sfinţilor Părinţilor noştri”, oare dintre atâţia Sfinţi, unul dintre ei nu te va ajuta?Să nu-ti pierzi niciodată încrederea ta în Dumne­zeu. Nu te limita la logica ta omenească şi strâmtă, ca să nu te chinuieşti şi să împiedici ajutorul dumneze­iesc. Atunci când te vei încredinţa pe tine şi lucrarea ta lui Dumnezeu, după ce cu prudenţă vei acţiona ome­neşte, te va ajuta mult, dar va ajuta şi pe alţii. Incre­derea în Dumnezeu este mare lucru. Odată trebuia să-mi ia sânge. Erau patru doctoriţe. Vine prima, se chinuieşte, dar nu-mi poate afla vena. Vine a doua, la fel. Vine a treia, care era specializată în asta: nimic. In clipa aceea trecea pe acolo a patra doctoriţă. A văzut cum mă chinuiau şi a venit să încerce şi ea. Mai întâi şi-a făcut cruce şi imediat a aflat vena, pentru că a cerut ajutorul lui Dumnezeu. Celelalte, într-un anumit fel, aveau încredere numai în ele însele.
                   Mare lucru este să se lase cineva în mâinile lui Dumnezeu! Oamenii îşi fac planuri şi încearcă să le realizeze, dar fără să ciulească urechile, să asculte care este voia lui Dumnezeu şi fără să se conformeze ei. Trebuie să ne lăsăm cu încredere în seama lui Dumnezeu, ca El să ocârmuiască lucrurile, iar noi să ne facem datoria noastră cu mărime de suflet. Dacă unul nu se încrede în Dumnezeu aşa încât să se lase pe sine cu desăvârşire în mâinile Sale, se va chinui. De obicei oamenii aleargă mai întâi la mângâierea ome­nească şi, după ce sunt dezamăgiţi de oameni, abia atunci scapă la Dumnezeu. Dar dacă vrem să nu ne chinuim, să cerem mângâierea dumnezeiască, deoa­rece aceasta este singura mângâiere adevărată. Nu ajunge credinţa în Dumnezeu, ci este nevoie şi de încredere în Dumnezeu. Increderea în Dumnezeu atra­ge ajutorul Lui. Creştinul crede şi se încrede pe sine lui Dumnezeu până la moarte, şi atunci vede în mod curat mâna lui Dumnezeu cum îl mântuieşte.
                 După cum spune Apostolul Pavel, credinţa este să credem în cele nevăzute, nu doar simplu în cele ce se văd. Atunci când ne încredinţăm viitorul nostru lui Hristos, îl obligăm să ne ajute. Incredinţarea desăvâr­şită în mâinile lui Dumnezeu are drept mamă credinţa prin care omul se poate ruga tainic şi poate primi şi roadele nădejdii. Aceasta este o rugăciune neîncetată şi aduce ajutoare dumnezeieşti în ceasul în care tre­buie. Atunci în chip firesc omul trăieşte o viată înge­rească şi se avântă în slăvire: “Sfânt, Sfânt, Sfânt, Domnul Savaot”. Pentru că omul îşi poate face viaţa sa paradisiacă dacă are încredere în Dumnezeu. Il slă­veşte în toate şi primeşte ca El să-l povătuiască pre­cum un Tată bun. Altfel, îşi face viaţa sa iad. Este mare lucru ca omul să simtă din această viaţă o parte din bucuria raiului.

- Părinte, pentru însănătoşirea sa trupească sau sufletească, până la ce punct trebuie să se lase cineva în mâinile lui Dumnezeu?
- Mai întâi omul să se încredinţeze lui Dumnezeu, şi după aceea să se încredinţeze şi unui om experi­mentat.

(Din: Cuviosul Paisie Aghioritul, “Trezire duhovniceasca”)

 Va doresc o duminica placuta!


vineri, iulie 26, 2013

Linkul tau pe Dulce CasaMi-am dorit intotdeauna  ca aici sa gasiti un coltisor plin de incurajare si de lucruri frumoase, in care sa va incarcati cu energie si optimism, sau in care sa gasiti ceva practic si de folos.
De aceea  va invit in fiecare vineri pe Dulce Casa, pentru a posta linkuri catre articolele voastre, astfel incat toti cei care sunt in trecere pe aici sa va poata vizita. !!!Linkurile pot include subiecte ca : educatie, activitati cu copii, casatorie, credinta,  gospodarie, organizare, retete, inspirationale/motivationale, ganduri personale, gradinarit, lectura/recomandari de carte, lucru de mana, impresii de calatorie, etc..Nu e neaparat ca linkul sa fie de pe blogul personal, puteti adauga linkuri catre articole care v-au placut.!!!!
Va rog nu postati  linkuri catre articole publicitare, umanitare, vanzari, etc..
Daca nu va descurcati , lasati linkul la comentarii, si il voi adauga eu.
Colectia  se va deschide vineri dimineata si se va inchide duminica seara.
Va astept cu drag!
joi, iulie 25, 2013

O zi de gospodareala

sursa:google.com

Poate ca esti o femeie cu serviciu, si trebuie sa sari din pat in graba, la prima ora, pentru a fugi la o slujba care nu e intotdeauna usoara sau placuta. Ori poate lucrezi de acasa, sau poate esti mamica si/sau sotie ,,cu norma intreaga,, si atunci ziua ta se deruleaza mult mai relaxat.
 Pe orice parte a baricadei ai fi, sigur exista macar o zi pe saptamana in care esti acasa si trebuie sa te ocupi de gospodareala, pentru a pune haosul in ordine. Uneori poate ti se pare chiar mai placut sa mergi la serviciu, decat sa ataci muntele de rufe nespalate, lucrurile imprastiate peste tot, geamurile si perdelele prafuite, ori podeaua nemopuita de nu stiu cate zile :)).
 Iata cateva lucruri care te pot ajuta sa incepi cu placere o astfel de zi, si s-o duci la capat cu bine:
✿ niste haine curate si dragute, eventual in culori vesele, in care sa arati bine, dar destul de comode si practice pentru a putea munci in casa imbracata cu ele
✿ o ceasca draguta de ceai sau de cafea, si gustarea preferata (de exemplu un croissant fierbinte, stropit din belsug cu unt - yam, yam :)  )

google.com

✿produse de toaleta cu arome si culori placute, cum ar fi : un sapun natural cu miere, crema de maini cu aroma de vanilie, apa din flori portocale pentru hidratarea fetei, un balsam de buze din ceara naturala si unt de cocos...si lista poate continua, dupa preferintele fiecaruia
✿o lumanare parfumata, eventual intr-un aranjament simplu
✿un carnetel si un pix/creion atractive, care sa te binedispuna si sa te inspire
✿muzica linistitoare si placuta
✿un sort vesel, cu buzunare largi


✿sapunul de vase, produsele de curatenie preferate si o pereche de manusi de cauciuc
✿carpe si prosoape de vase curate, in culori vesele sau cu modele atractive

Trezeste-te de dimineata, fa dus, imbraca-te, aranjeaza-te si zambeste - esti binecuvantata ca ai o noua zi la dispozitie, si esti sanatoasa si in puteri pentru a te apuca de treaba.
Pune-ti sortul  si fa-ti o cafea sau un ceai, pe care sa o/il  savurezi odata cu gustarea preferata. Eu imi fac o cafea cu lapte si muuulta frisca deasupra, pe care rad un pic de ciocolata sau presar un pic de scortisoara. Alaturi - un croassant fierbinte cu unt, o briosa sau un biscuite, sau pur si simplu o felie de paine prajita, cu unt deasupra.

tutorial

Da drumul la muzica, aprinde lumanarea parfumata si, in timp ce iti bei cafeaua, fa-ti o lista cu treburile care te asteapta.
Treci la lucru- incepe cu lucrurile urgente, care nu pot astepta (de exemplu, spala vasele sau pune rufele in masina), apoi rezolva-le rand pe rand si pe celelalte.
 Daca lucrezi in restul saptamanii si sambata e o zi in care vrei sa mai faci si altceva, nu doar ordine si curatenie de dimineata pana seara, poti implica toata familia in efortul tau, si treburile vor fi finalizate mult mai repede.La sfarsit va puteti ,,premia,, cu o iesire in parc, la film sau la restaurant, astfel incat sa petreceti un timp placut impreuna si altfel decat muncind.
O treaba pentru care te pregatesti va fi dusa la bun sfarsit repede si bine. Daca te trezesti de dimineata, zapacita, fara sa stii exact ce ai de facut, si alergi de colo-colo in mod dezordonat, fara nici un plan, vei sfarsi ziua epuizata fizic si psihic, fara sa fii facut mare lucru. Planificarea si organizarea merg mana in mana cu reusita.

sursa
 
Propune-ti sa creezi un camin placut si fericit pentru tine si pentru familia ta. Nu e nevoie sa cheltui multi bani ca sa atingi acest scop- e nevoie doar de dragoste, dorinta si energie.O casa, oricat de modesta, va fi un spatiu atractiv si odihnitor daca e curata si ordonata.
 Investeste un pic din tine in caminul tau: lumineaza-l cu un zambet, pune pe masa o floare, adu in el un cantec si o inima impacata si multumita, si toti ai casei vor beneficia de efortul tau.Nu te lasa niciodata oprita de ceea ce nu ai, ci intotdeauna foloseste cu creativitate resursele pe care le ai la dispozitie pentru a ajunge acolo unde iti doresti!
Iti doresc o zi cu spor la lucru!sâmbătă, iulie 20, 2013

De ce sa ne construim (cumparam) o casa mica?

Dupa cum va spuneam, recent ne-am construit o casuta la tara...iar casuta e chiar casuta, adica e mica- sau mai mica decat se obisnuieste acum la noi.
De cand am inceput proiectul si pana am terminat de construit, de la arhitect la mesteri- toti ne-au zis acelasi lucru- vai, dar ce casa mica, e prea mica, dar o sa incapeti intr-o casa asa mica?vazand prima oara fundatia iesind din pamant trebuie sa spun ca ne-a trecut si noua un gand prin cap - oare n-o fi prea mica?Senzatia era ca n-o sa incapa nici macar un scaun acolo :). Dar lucrurile s-au schimbat cand s-au construit peretii.

J. Kruskamp
 Din punctul meu de vedere casa noastra  are o suprafata suficienta chiar si pentru familia noastra care nu e totusi mica :)). Sunt 80 mp (bucatarie, living, trei dormitoare, doua bai si o camara). Dar comparativ cu tot ce s-a construit la noi in ultimii ani - suprafete de minim 150 mp -  80 mp par foarte putin. Oamenii au construit case mari fiindca au vrut sa stea in spatii mai largi decat la bloc, ori s-au gandit -,,odata fac o casa, sa pun un etaj si pentru copii"(desi ce stii ce se va intampla cu copiii tai, pe unde ii va purta viata?) , ori lucrurile le mergeau bine, se puteau imprumuta de la banca cu sume mari, si nu si-au pus problema ca lucrurile pot sa mearga prost la un moment dat. Sau pur si simplu li se pare de neconceput sa-si faca o casa de suprafata normala- cum mi-a spus mie cineva (persoana fara copii, care locuieste momentan intr-o garsoniera)- pai cum, sa-mi fac casa fara dormitor de oaspeti, birou, loc de luat masa, subsol si etaj?mai bine nu ma apuc...

J. Kruskamp

M-am gandit sa scriu acest articol in special pentru cei care tanjesc sa se mute la casa, dar li se pare ca nu-si permit , fiindca nu se gandesc ca ar putea fi fericiti si multumiti intr-o casa mica, de maxim 100 mp. Iata cateva motive pentru a construi o casa mica, sau mai bine spus - obisnuita :
1.Pret mai mic - oricat trancane arhitectul ca ,,ce mai conteaza un 10-20 mp in plus acolo", eu va spun ca orice mp in plus conteaza daca vrei sa finalizezi casa, astfel incat sa te muti cat mai repede, si nu sa construiesti o viata(in caz ca nu esti vreun nabab, evident :))  ). Un mp de constructie la cheie  costa de la 400-450 euro in sus - depinde de materialele folosite. La acest minim, 10-20 mp inseamna intre 5000 si 10000 euro, bani care s-ar putea sa faca diferenta intre a avea o casa construita pe jumatate si una finalizata. Sau intre una finalizata, dar fara utilitati. Sigur, unde merge mia merge si suta, va spune romanul. Dar daca exact de suta aia n-o sa mai poti face rost?nu ar fi mai bine sa te incadrezi intr-un buget pe care ti-l permiti?De ce sa intri in datorii mari, sau toata viata, in loc sa mergi intr-un concediu sau sa faci altceva cu banii, sa aduni leu pe leu ca sa mai pui o usa, ori un geam, doar fiindca n-ai fost intelept sa te intinzi  mai mult decat era plapuma?
Atunci cand va ganditi sa construiti o casa, nu uitati ca, pe langa imobilul la cheie, va trebui sa aveti bani pentru acte (proiect, autorizatii, intabulare la final, etc.), utilitati (apa canalizare, curent gaze), gard (multi nu-l iau in calcul, dar o sa aveti nevoie de cel putin 20-30 euro pe metru liniar, si va spun sigur ca fara gard e greu de trait la casa :)) ), amenajarea curtii cat de cat (trotuare, alei daca nu vrei sa inoti prin noroaie cand ploua) si mobilarea interiorului.


J. Kruskamp

2.Costuri de intretinere mai mici - in Romania iarna e (destul de) lunga, si fiecare mp in plus de casa incalzit va scoate  din buzunar sume care, adunate, vor fi destul de importante. La o casa de peste 150 mp incalzirea cu gaz poate ajunge lejer la 1000 de lei pe luna,mai ales acum, cand toate se scumpesc. De ce sa te inghesui iarna in bucatarie cu toata familia, ca sa platesti putin la incalzire, cand ai putea mai bine sa construiesti o casa a carei incalzire ti-o permiti chiar si in vremuri mai grele?
3.Mai putin timp si efort pentru curatenie- pentru gospodine nu e nevoie sa spun mai mult...Cat timp va ia sa faceti curatenie in apartament, in general, si de Pasti sau Craciun?daca va mutati la o casa de doua-trei ori mai mare, faceti inmultirea :). S-ar putea ca pe lista de cheltuieli de intretinere sa fie nevoie sa adaugati plata unei menajere. Nu mai bine construiti atat cat puteti intretine prin eforturi proprii?
4.Datorii mai mici, risc mai mic - daca veti construi casa cu credit, o datorie mai mica va insemna mai putini ani de plata si o rata lunara suportabila si in vremuri mai grele.
5.Legaturi de familie mai puternice- intr-o casa mica vei fi, vrand-nevrand mai apropiat de cei cei dragi...iar daca nu iti sunt dragi, ce rost are sa stati impreuna? :)

J. Kruskamp

6.O viata mai simpla si mai ieftina- un spatiu mic te obliga sa fii atent ce si cat cumperi, neavand spatiu de depozitare. O casa mai mica te determina sa fii selectiv si cumpatat in acumularea de bunuri.
7.Mai usor de vandut- in caz de ceva ,,piata de desfacere" pentru o casa mai mica este mai larga.

J. Kruskamp

Dar n-o sa ma simt inghesuita intr-o casa cat un apartament? senzatiile legate de un spatiu de locuit sunt foarte personale, dar, ca idee, la o casa se adauga curtea, in care iti petreci de obicei o foarte mare parte din timp, si eventual imprejurimile. Spre deosebire de bloc, unde apartamentele dau senzatia de sufocare si inghesuiala, fiindca n-ai unde iesi(decat in oras), casa se prelungeste cu exteriorul.
Daca ati construit o casa, mare sau mica, sau daca aveti in intentie sa construiti/sa cumparati una, m-as bucura sa completati cele de mai sus cu propriile impresii si experiente :).
Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!
joi, iulie 18, 2013

Provocare la o viata simplaSimplu, simplificare, simplitate...sunt cuvinte pe care le auzim tot mai des in ultima vreme.Stresul ne copleseste si seara, cand punem capul pe perna, visam la o viata in care sa nu avem atatea pe cap. Eu incerc sa trec de la vis la realitate :), si am acceptat provocarea de mai jos.
  Se spune ca in ziua de azi e mai greu sa traiesti simplu, datorita felului de viata contemporan, dar eu cred ca, dimpotriva, modernitatea ne-a deschis multe cai spre a trai conform credintelor proprii. Desi societatea actuala vine cu problemele ei, adevarul e putem beneficia de progres in multe feluri. Nu cutitul e rau, ci modul in care il folosim.
In ceea ce priveste o viata mai simpla, ea poate fi dusa oriunde - la oras sau la tara. Fiecare alegere are avantajele si  dezavantajele ei, ramane sa ni le asumam pe cele din urma.
Am preluat aceasta provocare de aici :
Ce inseamna sa traiesti simplu?
  • identifica ceea ce este mai important pentru tine, si elimina restul
  • elibereaza-te astfel incat sa ai mai mult timp pentru a face lucrurile care iti plac, care te inspira si pentru a fi cu cei pe care ii iubesti
  • fa-ti curatenie in minte si in suflet, in viata ta zilnica si in viata ta virtuala
  • fa lucrurile unul cate unul, pe rand,  micsorand stresul
  • straduieste-te sa traiesti cumpatat, cumparand doar cea ce consideri ca iti este cu adevarat necesar
  • incetineste ritmul si traieste prezentul in mod activ
  • incearca sa traiesti sanatos, atat in ceea ce priveste curatenia casei si a corpului, cat si hrana, miscarea si gandirea
  • straduieste-te sa traiesti "verde" si sustenabil atat cat iti permit imprejurarile
  • bucura-te de micile placeri ale vietii
  • simplifica-ti scopurile, sarcinile zilnice si asteptarile
Ce este provocarea "traieste o viata  simpla"?
 E o promisiune solemna si personala de a trai o viata simpla intr-o lume complicata. Viata simpla este un act constient de a-ti curata mintea si mediul inconjurator de lucruri inutile, de gunoaie, si de a te inconjura cu lucruri pe care le valorizezi si le pretuiesti.
De ce as accepta aceasta provocare?
Preluand aceasta provocare faci o decizie constienta de a-ti pastra sanatatea mentala in lumea moderna, plina de agitatie si stres. Se stie ca atunci cand iti pui ceva in minte este bine sa iti si notezi. Insigna provocarii iti va aminti mereu sa incetinesti ritmul, sa te relaxezi si sa cauti adevarurile simple ale vietii atunci cand esti tentat sa uiti si sa te reintorci la normal. Fa ca simplitatea sa fie noua ta normalitate!