sâmbătă, ianuarie 09, 2016

Jurnalul de azi {2/2016}

 


PENTRU ASTAZI...  
  sambata, 9 ianuarie 2016 
 
♥  Afara...
 e acceptabil pentru luna ianuarie.Sunt 2 grade C si e innorat, dar nu ninge, nu ploua.Ieri a fost foarte frumos- un soare stralucitor.
 
Ma gandesc ...
la tot ce am de facut saptamana viitoare, cand incepe scoala. 
 
  Sunt recunoscatoare...
pentru manastirile si pentru marii duhovnici din tara noastra.

Din bucatarie...
o ciorbita din rasol de vita si pilaf de pasare crescuta de noi. Am citit foarte multe despre beneficiile supei(zeama)  de oase si incerc sa o includ mai des in meniul nostru.

Ce mai mesteresc/creez...
sosetele de ianurie si poate reusesc azi a crosetez niste floricele pentru o pereche de papucei de casa tricotati. 

Intentionez  ...
 sa pun niste rufe la spalat si sa aranjez pe cele adunate de la uscat.

Citesc...
James Dobson- Indrazneste sa disciplinezi. 
  
Imi doresc...
sa ies putin in oras, mi-e dor de o plimbareala prin Mall sau prin Lidl :). 
 
Am invatat ...
sa am rabdare.

Prin casa...
nu se petrece nmic deosebit. Imi place cand zilele curg cu rutina lor obisnuita, fara evenimente iesite din comun. 


Un citat preferat pentru azi...
"Greu, greu! Da, vă este greu, dar altfel ce-aţi avea de răbdat? Iar fără răbdare nu este mântuire. Iată că Domnul, care vă rânduieşte mântuirea, vă şi dă prilejuri să arătaţi răbdare şi să înaintaţi pe calea mântuirii. Un sfat pentru Dumneavoastră: când vă este greu, trebuie să vă întoarceţi către Dumnezeu atât cu graiul, cât şi cu simţirea, zicând: „Slavă Ţie, Doamne!".
Sf. Teofan Zavoratul 
 
 Ieri...
am facut curatenie,  mancare, am stat cu copiii, am tricotat, m-am odihnit.
 
 ♥Planuri pentru sfarsitul saptamanii
sa ne pregatim pentru scoala.

O fotografie*mai multe :), din saptamana care a trecut...
 
... coloram...
 
 
...craciunita...
 

...supa de rata cu taitei...


...chec la cana si sosete...



21 de comentarii:

  1. Și eu tot rață gătesc zilele astea. Am primit de la țară, de la buni. :) În București văd că "se poartă" termenul mamaie. Mie nu-mi place. :)) Și mai am orez integral cu legume, am făcut azi.
    *Supa de oase e nutritivă, cu condiția să nu fie oase din supermarket...

    Checul se poate face și la cuptor, în forme ramekin? Weekend fain! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si in Constanta e mamaie, chiar ma simteam prost cand vecinele mele cu mamaie prin tara ziceau bunica... :)) Dar aici asa e - mamaie si tataie!

      Ștergere
  2. in lipsa de altceva merg si oasele din supermarket :)

    n-am incercat la cuptor, ar dura prea mult. Asa se face in 2 min la microunde :)

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant checul! prima data cand vad! Pofta buna! :) Viitoarele sosete sunt pe placul meu! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina, daca ar fi sa mananc cateva preparate/alimente zi de zi ar fi grepfruit, rucola, avocado, varza murata, as bea bors si as manca... bors/ciorba de peste si bors facut din tacamuri de pui (acrit cu bors si dres cu smantana)... Ultimele doua cica tot asa au multe proprietati nutritive. Imi plac si ciorbele de os de porc/vita. Borsul de pui iese super din pasari de curte, eu gasesc la munca asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. Haha, ce chestie! Maine mergem la masa la parintii mei si cand am intrebat-o in seara asta pe mama ce meniu avem mi-a spus: ciorba de rata si la felul doi rata cu varza :))

    RăspundețiȘtergere
  6. :) Mi-am cumparat si eu ata pentru ciorapi anul acesta mi-am propus sa crosetez. Imi plac paginile voastre de jurnal,imi dau o stare de bine...Sa aveti o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc la fel, Corina draga!abia astept sa vad ce o sa faci frumos.

      Ștergere
  7. frumos ''jurnal'' - îmi plac fotografiile, unele chiar apetisante! spor la şosete! lectură plăcută! mi-a plăcut mult citatul !!!
    aşa este, ai dreptate că sunt tare plăcute zilele ce curg liniştite...
    cu drag, vă doresc multă, multă sănătate !

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce fain arata supa aia, are o culoare superba!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, grasimea de rata arata super.E buna si pe cartofi la cuptor.

      Ștergere
  9. frumos jurnal!
    Si eu iarna fac zama de oase cam de 1-2 ori pe luna ca mi se pare ... necesara; de obicei refolosesc oasele din casa (adica pastrez oasele groase de la fripturi si le adun intr-o punga in congelator), uneori mai iau cate juma de picior de vaca sau porc/bucati de coloana etc (resturi neapreciate aici). Iese ieftin, chiar daca fierb la ea cateva ore (cu intrerupere).
    O adaug la fripturi (in loc de ulei), pilaf, supa de galusti; uneori o portionez si congelez. Nu mai are vitamine (la atatea ore de fierbere...) dar are multe minerale. Daca nu ar fi mirosul specific ce nu ma incanta, as incerca si una de... oase de peste.

    Citatul cu rabdarea e si pt mine :).

    In rest, felicitari pt bebe bleo!
    Vad ca ai adaugat iar widget-ul cu Familia noastra in dreapta sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bebe e bleo fiindca e nascuta iarna :).Am cate una in fiecare anotimp :)).

      mie imi place supa din cap de peste.Cumpar cap si sira spinarii , si fac supa din el.

      Ștergere
  10. Recunosc ca am niste idei preconcepute si nu mananc rata, gasca si iepure, dar supa ta sigur as incerca-o, arata delicios. Frumoase fotografii faci Irina! Succes la scoala!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie imi place mult si iepurele.As creste cativa, dar n-are cine sa-i taie.

      Ștergere
  11. Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va dea tot ce e mai bun in anul acesta si in cei ce vin! Felicitari inca o data pentru cea mica (sau cel mic)! Multa putere si dragoste sa aveti!
    Cu drag,
    Maria, mama de trei fete (aproximativ de varsta celor trei mai mari ale tale)

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.