joi, ianuarie 24, 2019

Azi...





...invata sa-ti arati iubirea fata de tine.Mereu te ingrijesti de altii si de nevoile lor.Astazi ia o pauza si gandeste-te putin la tine...
Astazi, si maine si intotdeauna...

...Inceteaza sa te mai critici!
Nimeni nu este perfect, dar fiecare om este foarte valoros!Fiecare om este creat de Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Lui.Fiecare om este unic, minunat, special...de aceea inceteaza sa te critici permanent si sa consideri ca nu ai suficienta valoare.
Fiecare dintre noi aduce lumii acel lucru pretios si anume individualitatea si felul unic de a fi.Asa ca uita cuvintele grele la adresa ta, inceteaza sa-ti subliniezi defectele in fata ta si in fata celorlalti.Invata sa te apreciezi si sa-ti vorbesti cu iubire.


...Nu te mai teroriza singura!
Nu mai cultiva ganduri negre, infricosatoare, pline de teama! Nu mai crea scenarii la fiecare vorba sau privire a celuilalt!Daca te-ai imbolnavit, intareste-ti inima si nu te mai gandi ca esti deja bun de ingropat!De multe ori, in loc sa privim la Dumnezeu si la bunatatea Lui, cu incredere si cu nadejde, ne lasam ingroziti de circumstante.Sau, chiar si atunci cand totul merge bine, permitem anxietatii sa ne copleseasca.Sa privim intotdeauna in Sus!


...Fii buna si rabdatoare cu tine!
De multe ori perfectionismul ne determina sa renuntam la ceea ce dorim sa facem, deoarece faptul ca ceva nu ne reuseste din prima, imediat ne descurajeaza.Orice proces de invatare necesita timp.Poate vom gresi de cateva ori dar, pamna la urma vom reusi, daca vom persevera.

...Ofera-ti ajutor!
Nu te baza doar pe tine!Invata sa ceri ajutorul celorlalti atunci cand ai nevoie. Poate ca parem mai puternici cand aratam ca nu avem nevoie de nimeni, dar la ce ne va folosi asta cand vom ceda fizic si psihic?Dumnezeu ne-a facut sa traim in comunitate si in comuniune.


...Ai grija de tine!
Nu te neglija nici fizic, nici psihic. Ai grija de corpul tau, fiindca e casa pe care Dumnezeu a daruit-o sufletului tau.Sunt sigura ca nu te-ai apuca sa-ti distrugi locuinta - de ce ai face asta cu corpul tau?Renunta la comportamentele abuzive (tigari, alcool, mancare nesanatoasa, sedentarism) si fa alegeri bune si sanatoase pentru corpul tau!
Gandeste-te si la suflet- fa-ti timp pentru el, macar 10-15  minute pe zi.Invata sa ierti, sa nu barfesti, sa nu pastrezi resentimente.Conecteaza-te cu tine si cu Dumnezeu.


Astazi incepe sa te iubesti pe tine, sa te apreciezi, sa te valorizezi, ca sa-i poti  iubi si aprecia pe ceilalti!

P.S.Articol si imagini inspirate de cartea Louisei Hay si de narcisa mea frumoasa, care straluceste luminoasa, in ciuda vremii friguroase si cenusii de afara :)

Cu drag, Irina

23 de comentarii:

  1. Langu Viorica24/1/19 8:05 p.m.

    Mulțumesc din suflet! Ca de obicei mi-ai umplut inima de bucurie, cu gânduri frumoase, cu imagini inedite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce culoare frumoasă ai ales pentru ciorapi 💖 te pop cu drag 😘 ..superb articolul ca de obicei . Mii de binecuvantari cerești iți doresc !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. i-am inceput anul trecut in ianuarie, as vrea sa-i inchei cat mai repede, ca sa fac altii :)

      Ștergere
  3. Eu am citit de Louise Hay Poti sa iti vindeci viata, nu stiam de aceasta carte, multumesc pentru recomandare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim, Irina! Avem nevoie fiecare dintre noi de astfel de ganduri!

    Spor in toate, liniste interioara si putere iti doresc!

    G.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmmm.cres ca narcisa are un parfum minunat.Astazi am vazut ca si bulbii de afara incep sa..iasa...la noo este cald...si cred ca incet incet o sa isi faca aparitia toti..
    multumim pentru cuvintele frumoase.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, nu miroase deloc, din pacate, dar am zambile, care sunt f parfumate

      Ștergere
  6. Eu am citit de Luise Hay acum cativa ani, mi-a dat mult de gandit, adus multa seninatate si liniste.

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow! Chiar aveam nevoie de aşa gânduri încurajatoare, fix astăzi. E soare, e cald, e frumos, dar dispoziţia mea era puţin cam pe dos. :D
    Mulţumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur din suflet ca ati revenit,cu mare drag si nerăbdare astept postarile dvs,mult mi au fost de folos.Doamne ajuta si multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu pot aplica nimic din toate acestea, ii asez pe ceilalti inainte. I-am obisnuit asa, eu le-am ascultat necazurile, am jertfit din timpul si din putinul meu.Cand s-a pus problema invers, au uitat sa ma mangaie. Am plans pana mi-au secat lacrimile. Acum trupul meu da semne puternice de oboseala. As avea atata nevoie de o imbratisare si de o inima deschisa...Din coltul in care m-au asezat ii binecuvintez pe toti!Fiti buni

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna!e foarte bine sa fim disponibili cat putem, pentru ceilalti, dar e nevoie de discernamant, astfel incat sa fim si noi bine.Si e bine sa jertfim fara sa asteptam inapoi, doar din dragoste, altfel jertfa noastra va fi interesata si ne va secatui.Ai grija de tine, ocupa-te putin si de tine si altfel vei darui apoi, altfel vei primi.Te imbratisez!

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.