marți, noiembrie 01, 2011

Femeia din Pilde 31- intelepciune si inspiratie pentru fiecare zi (2)

Într-însa se încrede inima soţului ei, iar câştigul nu-i va lipsi niciodată. 
 Pilde 31: 11

Sotul tau poate avea incredere in tine?


Un barbat care se poate increde in totalitate in sotia lui va fi mereu un om castigat. E foarte important ca sotii nostri sa poata avea incredere in noi! E bine sa ne asiguram ca suntem de incredere in toate ariile vietii noastre.
 • Bani/finante- Sf. Ioan Gura de Aur spune barbatilor :„ Imi spuneti, dar, ca voi contribuiti cu multa avutie la viata voastra in comun? Cine, daca nu ea(sotia-n.m.), va pastreaza si va chiverniseste agoniseala voastra – ceea ce e la fel de important, asa ca este trebuinta de ea. De ce? Pentru ca multi sunt cei care au avut mari avutii si le-au pierdut fiindca n-au avut pe cineva care sa aiba grija de ele.”  Poate sotul tau sa aiba incredere ca vei cheltui cu intelepciune si vei gospodari bine banii familiei? Exista incredere intre voi in ceea ce priveste cheltuirea banilor si economiile? Discuti cu sotul bugetul familiei, si te sfatuiesti cu el in ceea ce priveste cumparaturile importante?
 • Camin/gospodarie - Ti se poate incredinta cu incredere conducerea si randuiala gospodariei?Intrebati-va sotul ce si-ar dori sa gaseasca acasa cand se intoarce de la munca. Pentru multi dintre barbati o masa calda si o sotie bine-dispusa si zambitoare  sunt mai importante decat o casa care straluceste de curatenie.
 • Fidelitate- Poate sotul tau sa aiba incredere ca ii esti fidela? Lipsa acestei increderi poate sa duca la multe probleme intr-o casnicie. Discuta cu sotul tau despre ce il deranjeaza in acest domeniu (daca este cazul), si despre ce a-i putea face pentru a face neincrederea sa dispara.
 • Emotii - Poate sotul tau sa aiba incredere ca iti  controlezi emotiile?Iti poti controla temperamentul?Depasesti cu bine momentele de anxietate, de tristete sau de stress? Este bine sa vorbim cu sotul despre ceea ce simtim - dar sa gasim intotdeauna locul si timpul porivit pentru a face asta.
 • Reputatia- Iti poate incredinta reputatia sa? Sunt unele femei care par a avea de spus numai lucruri rele despre sotii lor. Nu fi una dintre ele! Sotii nostri nu sunt perfecti!Dar nici noi nu suntem!Ti-ar placeca el  sa umble de colo-colo si sa povesteasca prietenilor despre slabiciunile si greselile tale?Nu cred- asa ca nu-i fa nici tu asta lui.In loc sa-l critici in fata altora , spune despre el doar lucruri bune.
Cu totii suntem pacatosi, si falimentam uneori in ariile vietii noastre.Dar cu ajutorul lui Dumnezeu ne putem stradui, zi de zi,  sa fim de incredere in toate situatiile!

6 comentarii:

 1. Multumesc, Irina! E bine sa ne amintim uneori lucruri atat de simple si de bun simt, dar pe care oamenii, in valtoarea vietii de zi cu zi, le cam uita...

  RăspundețiȘtergere
 2. Uite ca ai reusit Irina sa scrii despre tema asta minunata:). E atat de adevarat ce se spune aici. Fara falsa modestie noi, eu si sotul, discutam despre toate punctele pe care le-ai atins si e adevarat ca merita pentru fericirea si linistea casniciei. Fiecare are momente de slabiciune si increderea deplina in cel de langa tine e esentiala.

  RăspundețiȘtergere
 3. Draga Irina,

  Dar cum sa procedez, daca sotul nu mai doreste sa fim o familie...e adevarat ca ambii au gresit daca s-a ajuns la o astfel de situatie...dar daca ea femeia vrea..sa ia totul de la zero , pentru ca si-a dat seama si unde a gresit..si in ce directie a procedat gresit...dar ea crede ca la Dumnezeu totul este cu putinta...insa sotul nu mai doreste nimic impreuna cu ea...ce trebuie sa faca sotia...cum trebuie sa se comporte ca sa fie pe placul lui Dumnezeu in primul rand...Multumesc, si imi cer iertare ca am indraznit.Speranta

  RăspundețiȘtergere
 4. Iulia, asa, sunt lucruri foarte simple.Daca zi de zi lucram cate un pic la noi insine, si la relatia noastra de casatorie putem spera ca totul sa fie mai bine.

  Amalia, e mare incurajare sa vezi casatorii puternice, cum e a voastra!te imbratisez.

  draga Speranta, sfatul meu e sa te duci de urgenta sa te spovedesti. Daca n-ai un duhovnic cauta un parinte bun, care sa te sfatuiasca si sa se roage pt. voi. Fa asa cum te indeamna el, si nu-ti pierde nadejdea.Daca vrei, poti sa-mi scrii si pe mail.

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumim mult Irina, pentru aceste cuvinte. Ne sunt de mare ajutor, chiar daca le stim, ne straduim sa facem asa, dar uneori luati de valul vietii uitam de ele si se ajunge la mici neintelegeri. Multumim ca ne mai amintesti din cand in cand despre aceste lucruri importante. Numai bine

  RăspundețiȘtergere
 6. Imi place toata seria "Femeia din Pilde", de multe ori m-am intrebat, constienta fiind de defectele mele, cum sa fiu o sotie mai buna dar nu m-am gandit sa raportez la Pilde 31.
  Din episodul de azi imi place foarte tare punctul 5. E foarte demn pentru o sotie/un sot, sa faca lucrul asta (ma refer la ultima propozitie din text ;)) )

  RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.