joi, iunie 12, 2014

Ce putem face din condurasi (tropaeolum)




Gradina mea e plina de condurasi infloriti, in toate nuantele de galben si portocaliu.
Nu doar ca sunt frumosi, dar se pot manca, fiind si plante de leac.


Frunzele, florile si semintele de condurasi...
sunt comestibile: se pot pune in salate (fori si frunze), se pot umple cu branza(florile), sau putem face pesto (din frunze). Gustul e usor picant.
Condurasii au proprietati medicinale, fiind folositi in tratamentul mai multor afectiuni
  • Bronsita cronica si acuta, astm bronsic, pneumonie, emfizem.
  • Ischemie si alte afectiuni cardiace
  • Stomatita candidozica la copii
  • Ateroscleroza
  • Inflamarea glandelor limfatice, constipatie, insuficienta respiratorie si cardio-pulmonara, bronsita cronica
  • Amigdalita si angina pectorala
  • Ingrijirea parului
Am gasit pe net cateva retete interesante, pe care as vrea sa le incerc

Unt cu condurasi


Flori de condurasi umplute cu branza


Pesto din condurasi

 

Caperele saracului (seminte de condurasi murate)

 
Otet cu condurasi
Salata

 

Ati folosit vreodata condurasi la mancare sau pentru un tratament?

Irina

2 comentarii:

  1. Buna Irina!
    N-am folosit niciodata condurasi nici in preparate culinare, nici in scopuri terapeutice, dar as incerca.
    Multumesc ca ai impartasit cu noi aceste informatii, sunt foarte utile!

    O seara frumoasa!
    Claudia
    http://themagicaljourneyofmylife.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu am folosit niciodată şi nici măcar nu ştiam că au atâtea beneficii.
    Doar le admiram florile vesele.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.