vineri, februarie 22, 2019

Cine ne trage in jos?

Ma bucur ca articolul anterior a starnit multe comentarii, si sper ca v- a pus pe ganduri in sensul bun.
De multe ori ma uit in viata mea, sau a celor din jur, sau a copiilor cu care lucrez si ma  intreb: cine ne trage in jos? scuze se gasesc cu duiumul: nu pot, n-am timp, n-am mijloace, n-am bani, sunt batran, sunt tanar, sunt femeie 😁...si lista poate continua la nesfarsit.Ne sabotam singuri si nu avem reusitele de care suntem cu adevarat capabili sau nu ne traim visele dragi inimii noastre.
As vrea sa va recomand cateva filme, care mie mi-au placut foarte mult, realizate dupa povesti de viata adevarate, in care protagonistii nu s- au lasat opriti de ce nu aveau :), ci au ajuns unde si-au dorit.


COOL RUNNINGS 1993
Este o comedie bazata pe fapte reale, prezentand debutul la bob al echipei jamaicane de la Jocurile Olimpice de iarna din 1988, Canada.Echipa jamaicana se califica, in ciuda faptului ca sportivii respectivi nu vazusera in viata lor sanii sau zapada :).

Imagini pentru cool runnings


EDDIE THE EAGLE 2016
Filmul prezinta povestea de viata a lui Eddie Edwards, primul castigator britanic al Jocurilor Olimpice la sarituri cu schiurile.


THE CLIMB(L'ascension) 2017
Un film fooarte simpatic , despre aventura lui Nadir Dendoune,un tanar din suburbii, fara nici o experienta sportiva sau de catarare, care ajunge sa cucereasca Everestul.



A BRILLIANT YOUNG MIND 2014Un film impresionant, despre dorinta unui baiat cu autism de a ajunge la Olimpiada Internationala de Matematica.



PELE , BIRTH OF A LEGEND 2016
este vorba de viata marelui fotbalist, cum s-a ridicat dintr-o saracie crunta si a ajuns unul dintre cei mai mari fotbalisti ai lumii



GOAL!THE DREAM BEGINS 2005
tot despre un fotbalist foarte cunoscut, filmul ilustreaza foarte bine mentalitatea de saracie (tatal baiatului, care se teme de orice risc si nu sprijina deloc visele fiului, acestea fiind irealizabile, dupa gandirea lui) si mentalitatea de succes, de reusita (fotbalistul, care are incredere in visul sau) si, atunci cand lucrurile par fara speranta, alte usi i se deschid in mod miraculos



 Uitasem sa va spun de AKEELAH AND THE BEE 2006
un film absolut superb, despre o fetita care  reuseste sa-si depaseasca obstacolele mentale si conditia materiala, ajungand sa castige  un concurs la care participau copii bogati(material), care invatau la scoli scumpe si aveau parte de cea mai buna pregatire . Filmul arata si importanta antrenorului - a celui care te pregateste in primul rand psihologic pentru reusita.Cum ziceam, cine ne trage in jos...doar noi, fiindca nu credem ca putem sau ca meritam.




Ati vazut vreunul din filmele de mai sus?Ce filme interesante si motivationale, care v-au placut, ati putea recomanda?



Irina

24 de comentarii:

  1. Mă trag in jos... Responsabilitatile... Prea mult de munca să ajung acolo sus (cariera), prea putina energie, rămâne prea puțin timp (sau deloc) pentru soț și cei doi copii pe care abia am reușit să îi dobândesc prin mila Domnului... Numai că aleargă cariera după mine și deși am abandonat-o de mai multe ori pentru familie, s-a întors la mine și acum fug iar de ea, însă cu ceva dubii pentru că a ajuns sa îmi facă placere.. slava deșartă... O sa citesc rezumatele acestor filme, că timp să le vizionez nu am.. :)

    Îți mulțumesc!

    Cu mult drag,

    Elena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cred ca e ceva rau sa faci cariera, daca ai aceasta posibilitate si esti buna in ceea ce faci , si copiii nu mai sunt micuti.Poti sa delegi cuiva sarcinile casei, ca sa-ti petreci timpul ramas cu familia.Copiii vad ca esti satisfacuta de ceea ce realizezi si vor invata ce inseamna sa faci o munca cu placere si cu responsabilitate.Fiecare om are drumul sau, nu trebuie sa fim toti la fel.

      Ștergere
  2. "The Queen of Katwe”. După un caz real. Povestea unei fete dintr-un cartier sărac din Uganda. A devenit campioană internațională de șah.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cool runnings si Pele, minunate amândouă dar Pele este preferatul meu:)

    RăspundețiȘtergere
  4. From homeless to Harvard

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu- l stiu, pare interesant, o sa- l caut.Multumesc!

      Ștergere
    2. l-am vazut, foarte frumos!si am vazut si niste filmulete pe youtube cu personajul principal *Liz Murray, care e psiholog si vorbitor motivational in prezent

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. daaa, super film, l-am vazut si eu de cateva ori

      Ștergere
    2. Si eu...foarte frumos. Chiar l-as cauta sa-l revad. O duminica frumoasa!

      Ștergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cool running...l-am vazut, haios!

    Pe mine ma da inapoi lipsa de incredere in fortele proprii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zuzu, citeste ,,Daruieste iubirea care vindeca,, , o sa te ajute foarte mult, cel putin mie mi-a fost de folos.

      Ștergere
    2. Laura, valabil și la mine. Am pierdut multe oportunități din cauza faptului că nu am încredere în mine. Culmea e că sunt și ambițioasă. Ambiția mă trage în sus, neîncrederea în jos...

      Ștergere
  8. Am vazut Cool runnings demult si mi-a placut la nebunie. Imi place ideea ta de a face o astfel de lista. Le voi cauta si eu pe cele pe care nu le-am vazut. Am sa las si eu aici doua filme care imi vin acum in minte, ce au la baza un fapt real: The pursuit of happiness https://www.youtube.com/watch?v=00uTFVnWJMw - este povestea unui om de afaceri american, investitor, broker, vorbitor motivațional, autor, și filantrop care, la începutul anilor 1980, a stat pe strada impreuna cu fiul lui. Un alt film interesant este Conversatii cu Dumnezeu, despre viata lui Neale Donald Ealsh (autorul cartii cu acelasi nume). Aici este filmul integral cu subtitrare: https://www.youtube.com/watch?v=Imkm62JjBmc , dar recomand cu caldura si cartea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac mult filmele de acest gen, in care personajul principal depaseste obstacole grele, de multe ori aparent imposibile, pentru a-si urma visul. Si cu atat mai mult imi plac cele care se bazeaza pe cazuri reale... asa ca va multumesc mult si tie, si celor care au adaugat la comentarii alte filme inspiratoare! Le voi cauta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult Irina! voi urmari impreuna cu familia aceste filme motivationale, cu adevarat importante! Ce inseamna vointa!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc pt idei, in afara de Pele nu stiam nici unul din ele.
    From homeless to Harvard - un film al carui titlu spune aproape totul :)
    Gifted hands - povestea de viata a lui Ben Carson, unul din cei mai bun neurochirurgi ai lumii

    RăspundețiȘtergere
  12. niciunul din filme un le-am vazut. ma uit rar la filme - nu's de unde sa mai scot timp.

    La mine ma trag in jos: fricile, piedicile din mintea mea, amanatul, dar si "over thinking" etc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Indraznesc sa recomand "How to draw a vision" de Myles Munroe. Nu e film, dar are o oarecare legatura cu tema propusa de tine.

    RăspundețiȘtergere
  14. multumesc!o sa caut cartea.Am gasit un filmulet despre el.Minunat!
    https://www.youtube.com/watch?v=6v-geyi65-Q

    RăspundețiȘtergere
  15. Si eu tot pe ytb i-am ascultat conferintele

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.