luni, septembrie 02, 2019

Provocari de septembrie




Desi luna asta incepe scoala si o sa am un program aglomerat, mi-am notat si cateva ,,provocari,, :) :

- prima e legata de tricotat  - sa fac o pereche de sosete, ca mi-e dor tare :). Dana de la Jurnal din Mansarda  m-a motivat sa trec la treaba, asa ca am ales deja firul si o sa incep azi :)


- sa citesc zilnic o catisma din Psaltire si pomelnicul



- sa transcriu Evanghelia fiecarei duminici
si  versetele din provocarea ,,Credinta mai presus de frica,, (,,Faith over fear challenge,, ). In acest scop mi-am cumparat niste caietele cu coperta glitter - n-am putut sa rezist ispitei :)

-macar 3 postari pe saptamana pe blog :).Nu zic una in fiecare zi, ca nu cred ca o sa am timp :)

Voi aveti vreo provocare anume pentru septembrie? :)


Irina


 Iti mulțumesc ca vizitezi Dulce Casa!Daca ti-a placut acest articol poti il poti impartasi altora folosind butoanele de mai jos :). Deasemenea, poti vizita si aprecia pagina de Facebook sau pe cea de Instagram a blogului.

20 de comentarii:

  1. La ce te referi când spui pomelnicul? Persoanele pe care le pomenești când citești Psaltirea sau altă rugăciune pentru cei dragi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, e pomelnicul de la sfarsitul psaltirii, dar in editiile noi nu apare.

      Ștergere
  2. Imi doresc doar sa fiu sanatoasa, sa am pace in casa si sa nu se mai tipe la copil, la scoala. As avea si alte mici dorinte, dar renunt la toate pt acestea. O luna cu spor si roade bogate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow, Irina, cate provocari! Sa iti ajute Dumnezeu sa le duci la capat! Eu nu imi propun nimic deosebit. Simt ca, deocamdata, nu pot face mai mult decat fac deja: chestii generale( curatenie, mancare, ingrijit copii, cumparaturi etc). Daca voi face astea fara sa cartesc deja va fi un pas inainte! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce fire superbe! Să ne arăți rezultatul🙃🙃!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce fire superbe! Să ne arăți rezultatul🙃🙃!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anul scolar in sine e o provocare... 😅, inclusiv scolarul, gradinarita, casnicia, serviciul... nu cred ca exista ceva care sa nu ne provoace in fiecare zi.

    Cat despre ce mi-am propus... nu mai fac planuri, le iau cum vin, pentru ca de multe ori au fost date peste cap. Cica daca vrem sa-l facem pe Dumnezeu sa rada, sa-i spunem planurile noastre! 😆

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa este, viata in sine e o provocare .Eu nu cred ca Dumnezeu rade de planuri, din contra, cam peste tot in Biblie suntem indemnati sa fim chibzuiti si organizati. Chiar si Dumnezeu lucreaza dupa un plan si nu haotic, la voia intamplarii.Poate eventual sa rada de cei care isi fac planuri fara El, dar chiar si atunci majoritatea au reusite.Cand ai un plan ai directie si stii unde mergi, si nu vei fi surprins cand vor fi si piedici, fiindca te astepti la ele, si stii ce ai de facut, nu dai inapoi la primul obstacol.Trebuie sa fim perseverenti!pupici!

      Ștergere
  7. Sa aveti sanatate ca toate provocarile sa fie bifate pana la sfarsitul lunii (si altele care vor veni pe parcurs:)
    si o intrebare off topic - de unde iei toate aceste pixuri si chestii faine de birotica? Ai un site / loc anume?
    Spor in toate!
    Madalina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajuta! :).De obicei chestiile de birotica le iau de la papet.ro si de la jumbo :)

      Ștergere
  8. Îmi doresc să mai îmbogățesc puțin cămara cu niste murături, sa citesc zilnic câteva pagini, sa îmi cumpăr și să plantez in gradina un artist japonez roșu... Să vă urmăresc blogul, și să continui provocările de anul acesta. Delia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce dragut, artar japonez!sunt asa frumosi!Doamne ajuta si spor in toate sa ai!

      Ștergere
  9. Bună Irina
    Provocarile pe care le-ai propus sunt cele mai importante pentru suflet.Multă liniște ,pace si spor in toate!
    Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamne ajuta! Felicitări pentru toate propunerile și pentru toate câte faci și mulțumesc mult că le împărtășești cu noi!
    Eu as vrea sa intreb daca atunci când citești Psaltirea nu ai multe ispite. Și pe cine pomenești pe pomelnic la Psaltire?
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu ce sa zic, nu am observat ceva iesit din comun.Nu cred ca e ok sa fim infricosati de ideea de ispite, chiar gandul asta in sine e o capcana ca sa nu ne rugam.Citesc pomelnicul de la final, se gaseste in editiile vechi ale psaltirii si acolo sunt pomenuiti toti - mori, vii, conducatori, rude, prieteni, dusmani, etc..Pun si nume unde e cazul. O sa fac o poza cu pomelnicul, poate nu il are toata lumea.Pupici!

      Ștergere
    2. E foarte frumos acest pomelnic de sfarsitul psaltirii si ii cuprinde pe toti..las aici.un link pt cine nu il cunoaste https://candela-aprinsa.blogspot.com/p/pomelnic.html?m=1

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.