Doamna "40 de zile"Am gasit la Sylvia o idee foarte draguta, pe care am ps-o azi in aplicare. E vorba de un calendar grecesc de post, supranumit "Kera Sarakosti", adica "Doamna 40 de zile" sau "Doamna Post". Grecii folosesc acest calendar pentru a numara saptamanile ramase pana la Pasti.
Doamna are mainile impreunate a rugaciune, gura acoperita(sau nu se deseneaza) fiindca posteste, si cate un papucel pentru fiecare saptamana din post, care se rupe la sfarsitul a cate 7 zile. Locuitorii insulei grecesti Chios taie ultimul piciorus in Sambata Mare, apoi il pun intr-o smochina uscata, pe care o amesteca intr-un vas de smochine. Cine va gasi smochina cu piciorusul va avea noroc tot anul :).


(click pe imagine si apoi print)

si inca o varianta:Ilinca a colorat calendarul (i-a desenat si o gura zambitoare, desi trebuia fara :) ) eu l-am decupat, si acum sta la loc de cinste pe usa frigiderului. Cu un piciorus lipsa, evident :)). Am scris pe el perioada postului, si data Sfintelor Pasti.

Irina

Comentarii

 1. Ce fainut! Ce placute amintiri imi trezesti cand eu cu baietii mei decupam diverse chestii, coloram si lipeam. Ehh, cum trece timpul!

  RăspundețiȘtergere
 2. ce fain :) poate facem si noi o Domnita :)

  RăspundețiȘtergere
 3. ce fainut va mai jucati voi;) la sfarsit o sa vin sa sechestrez strachina cu smochine si cu ultimul piciorus, ca sa am noroc tot anul!

  RăspundețiȘtergere
 4. multumim pt.Domnita;chiar acum o coloreaza etita;ce buna idee!mai ales ca la noi ploua de azi dimineata aproape incontinuu;asa nu se mai plictiseste!

  RăspundețiȘtergere
 5. foarte frumos desenul :) Pe vremea cind eram in Grecia mai exista si o varianta cu Doamna Post cu 7 miini. Post bun!

  RăspundețiȘtergere
 6. dupa vreo saptamana in care au lasat-o asa, i-au facut si ai mei gura( de fapt Nectarie a fost)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

Un nou sezon al vietii- cum ma organizez

Cum am croit o ie

Cuvantul anului 2020 (si cum sa-ti alegi si tu cuvantul )