E o mancare foarte gustoasa si simplu de facut. Avem nevoie de :
- 3-4 cepe
- 7-8 cartofi curatati si taiati cuburi
- o mana de masline
- o cana suc de rosii
- sare, piper, frunze de dafin
- ulei, apa
Ceapa se toaca marunt si se caleste un pic in ulei, apoi se stinge cu apa. Se adauga cartofii taiati cuburi, sarea, si se pune apa cat sa ii acopere. Se lasa la fiert. Cand sunt aproape fierti se adauga sucul de rosii, maslinele si mirodeniiile. Se mai fierbe pana cartofii s-au inmuiat. Se servesc cu muraturi alaturi.
Irina
Hmmm, ce bine arata! Eu merg la tara si maine o sa mananc praz cu masline. Abia astept!
RăspundețiȘtergeredaaa, si mie imi place mancarica de praz cu masline, e pe lista :)
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru reteta.Eu am mai pus si morcovi si radacina de patrunjel. Nu pentru ca sunt un bucatar bun, dar asta mai aveam prin frigider :)
RăspundețiȘtergerepe tema maslinelor se pot face variatiuni fara numar :)).
RăspundețiȘtergere