joi, decembrie 02, 2021

Jurnal de Advent , ziua 2


 Data : 2 dec. 2021, joi

Particip si eu la aceasta provocare draguta lansata de Mniko, cu rubricile putin adaptate.Si in anii trecuti am tinut cate un jurnal saptamanal de post, pe care o sa il adaptez  pentru formatul zilnic, care a inceput sa-mi placa :)

Simboluri din Calendarul de Advent

 Acadeaua de Craciun  arata ca batul cu care pastorii isi aduc oile inapoi in turma. Iisus este Pastorul cel Bun care ne aduce inapoi la Dumnezeu.Dungile albe ne amintesc de  curatia lui Iisus, iar cele rosii- de sangele pe care l-a varsat pentru noi.
 Eu sunt păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi pune sufletul pentru oile sale.
Ioan 10: 11

 

Imagine similară 

Meniu de post

Micul dejun : zacusca, ceai

Pranz :supa crema de legume, conopida cu sos

Cina : cereale cu lapte de soia

             

Sfantul Zilei

Azi se praznuieste unul din Sfintii indragiti de mine, Sf. Porfirie Kafsokalivit

Un gand frumos de la Sf. Porfirie :

,, Când ne îmbolnăvim, ca să nu greșim, trebuie să urmăm povețele medicinii și ale rațiunii. Mai presus de toate, însă, trebuie să urmăm voia lui Dumnezeu și să ne încredem în iubirea Lui
 
 
Crafturi

 Particip la Calendarul de Hartie, initiat de Mniko. Tema de azi : Fulgi de nea

 

Pe lista ,,de facut"
  • de impachetat puloverasele de Craciun
  • de spalat rufe
  • de facut mancare
  • curatenie in dormitorul nostru si in baie 
  • de completat acordurile pentru testare 
  • de facut craftul impreuna cu fetele

 Ganduri de azi

Anul acesta am bifat o achizitie pe care o aveam in minte de multa vreme : masina de spalat cu uscator. Cu atatia oameni in casa, spalatul si uscatul afara toamna, iarna si primavara, m-au terminat psihic  :)).Am cochetat cu gandul sa imi cumpar uscator separat, dar spatiul nu imi permite, iar investitia era destul de mare (fiindca trebuia sa schimb masina de spalat veche), asa ca am luat pana la urma doi in unu :).Pana acum n-am pus uscatorul in functiune, fiindca a fost vreme buna afara, dar azi am folosit programul de o ora - spala si usuca 1 kg de rufe in 60 de minute.Ma declar cucerita total :)), presimt ca va urma o indelunga folosire :)).

Citesc, ascult, ma uit

Recomand aceasta conferinta extraordinara a parintelui Sorin Mihalache, pentru care am un deosebit respect si consideratie, fiindca e un exemplu viu ca nu e nevoie sa iti amputezi ratiunea si bunul simt daca esti credincios, si ca e important sa te cultivi intelectual, ca sa poti intelege lumea din jur.Mi-a placut ca a vorbit despre motivele pentru care oamenii inteligenti cred teoriile conspiratiei.Eu am presupus ca e un mecanism psihologic de aparare - asa este, dar parintele detaliaza foarte complex, luand in calcul factori de personalitate (de ex., persoanele cu atasament anxios sau narcisistii sunt mai predispusi sa acorde credit conspirationismului).Conferinta e ff interesanta, si se recomanda multe carti pe care le-am trecut pe lista.


 

Din aparatul foto

Anul acesta m-am pregatit din timp cu Calendarul de Advent cu ceaiuri :). Ceaiul de azi a fost de zmeura si merisoare.


Puloverasele pentru Barbie, pregatite de plecare :)


Va multumesc pentru vizita si va doresc o seara frumoasa!


 


4 comentarii:

Anonim spunea...

Ce frumos ai descris! as vrea sa intreb ce tip de masina cu uscator ai achizitionat! Ma bate si pe mine gandul sa mi iau una. multumesc.

MNiko spunea...

Ma bucur ca participi la provocarea lansata de mine. Imi plac și rubricile tale adaptate și descopar ca e parca mai placut asa, sa personalizati in stil propriu provocarea asta. Cred ca si eu peparcurs o sa mai schimb cate ceva. Acum simt nevoia de a schimba putin ordinea rubricilor.
A!. Imi place enorm ideea cu ceaiul aromat.

Ioana spunea...

Intr-adevar, extraordinara conferinta. Inteleg ca parintele este si matematician. Mi-a placut foarte mult, o sa-l mai caut pe net. Multumesc ca ai postat aici video-ul. :)

@irina_sweet_home spunea...

buna! am cumparat aceasta masina https://www.electrolux.ro/laundry/laundry/washer-dryers/free-standing-washer-dryer/ew8w261b2/
are volum mare 10 kg la spalare si 6 la uscare.Sunt f multumita de ea. M-am uitat putin online, vad ca s-a scumpit foarte mult, eu am luat-o mai ieftin