joi, decembrie 27, 2012

Permacultura de S. Holzer in lb. romana

 Permacultura de S. Holzer  este una din cartile de baza pentru cei care doresc sa se informeze mai bine asupra acestui concept.
Sepp Holzer(nascut in 24 iulie 1942, Austria) este unul din curajosii care a decis sa uite cunostintele invatate in scoala de agricultura si sa-si lucreze ferma sa, situata la 1500 m altitudine in muntii Austriei, ghidandu-se dupa instictul sau de fin observator al naturii.Ideile sale revolutionare referitoare la agricultura si cresterea animalelor l-au pus de multe ori in conflict cu birocratia (fiindca nu respecta reglementarile privitoare la agricultura care exista in Austria) si i-au adus porecla de fermierul rebel. Dupa o munca de 40 de ani a reusit sa creeze o ferma de 45 de ha autosustenabila 
(care produce suficient pentru a nu avea nevoie de subventiile statului, sau de imprunuturi la banci), in care nu foloseste deloc metodele traditionale (arat, prasit, taierea si stropirea cu chimicale a pomilor, cresterea animalelor in grajduri, samd.). Ferma sa este considerata a fi
Cartea sa, extrem de interesanta si de captivanta, a fost tradusa in lb. romana si pusa gratuit la dispozitia tuturor de un grup de entuziasti, carora le multumesc si pe aceasta cale.
 O puteti descarca de pe unul din linkurile de mai jos

Deasemenea, va recomand sa vizionati filmele despre ferma lui S. Holzer (subtitrate in lb. romana) :

Permacultura montana cu terase si paturi inaltate - aici

Acvacultura- sinergia dintre apa si pamant - aici 

Rebelul agrar (the agro-rebel) - aici (fara subtitrare)

Irina

5 comentarii:

 1. Foarte interesant, foarte util, mai ales că eu stau la ţară. Mulţumim frumos Irina. Zile binecuvântate să fie la casa voastră.

  RăspundețiȘtergere
 2. Irina, si eu sunt interesata de tot ce ai expus tu aici. Din toamna cred ca ma pregatesc pentru gradinaritul din urmatoarea primavara cu ajutorulu Domnului bineinteles.Dar pana atunci tre sa adunam cunostinte.:)
  Multumesc frumos!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumim mult, Irina. Am citit si primele tale articole despre permacultura si am fost incantata. Sa fii binecuvantata!

  RăspundețiȘtergere
 4. Foarte interesant articolul. In ceea ce ai scris despre permacultura eu am citit despre incercarea omului de a-si recastiga libertatea intr-o societate bazata pe dependenta. Dependenta de stat, de banci, institutii etc.
  Felicitari pentru faptul ca promovezi astfel de idei.

  Ps: ador noua hainuta a blogului tau! :)

  RăspundețiȘtergere
 5. nu pot sa descarc cartea aceasta de pe acest link....tare mi-o doresc!!!

  RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.