miercuri, februarie 04, 2009

Carti pentru gradinari

.... gradinari "in functie" sau in devenire :)



editura Aquila




Cultivarea fructelor si a legumelor - "In acest volum veti invata cum sa proiectati gradina de legume care vi se potriveste, folosind idei originale pentru gradini de toate formele si marimile, inclusiv pentru parcela cu zarzavaturi si pentru parcela din curtea casei. Un ghid care va ajuta cu sfaturi despre cum sa cultivati, cu informatii despre cum sa folosesiti serele, clopotele de sticla sau cele mai bune unelte pe care le puteti folosi. Ghidul complet al gradinii de legume, de la planificare si plantare, la ingrijire si intretinere."




Cum sa combatem daunatorii si bolile din gradina-"Aceasta carte va va ajuta sa identificati fiecare tip de daunator, de la mamifere si pasari la insecte, viespi, musculite, fluturi, omizi si alte nevertebrate. Sunt descrisi peste 750 de daunatori, boli si probleme fiziologice si este explicat modul in care puteti sa preveniti raspandirea bolilor, virusilor, fungilor si bacteriilro din gradina. Toate acestea, alaturi de peste 550 de fotografii color fac din acesta carte cel mai comprehensibil ghid pentru gradinarul amator."

Tehnici de tuns- "Un ghid practic, deosebit de util celor care se ocupa sau sunt pasionati de gradinarit. Vor gasi in aceasta carte instructiuni complete despre tunsul copacilor, arbustilor si plantelor agatatoare, al trandafirilor si pomilor fructiferi, precum si despre crearea unor efecte decorative prin tundere. Se gasesc aici, de asemenea, calendare sezoniere pentru a sti cand sa tundeti anumite tipuri de plante, precum si indicatii clare despre cum sa imbunatatiti aspectul, modul de crestere si recolta plantelor din gradina Dvs."



editura Ceres

Cultura plantelor medicinale şi aromatice în sistem ecologic -"Plantele medicinale au constituit una dintre preocupările importante ale omului de la începutul existenţei sale.
Plantele medicinale reprezintă cea mai veche categorie de remedii terapeutice care a însoţit omenirea de-a lungul evoluţiei sale istorice. Totodată, plantele medicinale au jucat un rol dominant, timp de milenii, în tratarea şi vindecarea diverselor afecţiuni.
Însă pentru a avea efecte benefice asupra sănătăţii plantele medicinale trebuie cultivate în sistem ecologic, fără nici un fel de substanţe chimice de sinteză.
Datorită cererii din ce în ce mai mari de plante medicinale - fie pentru tratament, fie în produse cosmetice naturiste, fie ca şi condiment în alimentaţie - acestea nu mai pot fi procurate din flora spontană, ci trebuiesc cultivate.
Cartea „Cultura plantelor medicinale şi aromatice în sistem ecologic“ vine în întâmpinarea celor care doresc să se ocupe de acest domeniu, furnizându-le cunoştinţele necesare."

editura Polirom



Gradina de legume ecologice. Ghid practic - "Legumele sint esentiale pentru o alimentatie sanatoasa. Cu toate acestea, modificarile genetice si folosirea ingrasamintelor chimice le pot trasforma intr-un veritabil pericol pentru organism. Daca doriti sa regasiti savoarea legumelor si zarzavaturilor din gradina bunicilor, nu ezitati! De la unelte pina la influenta lunii asupra culturilor, de la stropire pina la daunatori, trucurile si sfaturile cuprinse in acest ghid practic va ajuta sa aveti propria gradina ecologica... chiar si pe balcon.
Din cuprins: Diferitele tipuri de gradini • Cum cultivati legumele pe balcon sau pe terasa • Pregatirea compostului • Diferitele tipuri de legume si ordinea in care trebuie cultivate • Cum se face rotatia culturilor • Solutii fitosanitare pe care le puteti pregati acasa • Ingrasamintele ecologice • Bolile gradinii • Semanatul si plantatul • Cum se pastreaza semintele • Cum sa va pregatiti rasadurile • Gradina celor mici"

"ABC-ul gradinaritului. Peste 600 de sfaturi si sugestii pentru gradinarii amatori-Visati la propria gradina, dar nu stiti de unde sa incepeti. Ati incercat amenajarea unui spatiu verde in apartament sau in curtea casei dumneavoastra, dar rezultatul a fost un esec. Doriti sa aveti la masa legume si fructe naturale si proaspete, dar sint prea scumpe sau greu de gasit. ABC-ul gradinaritului va scoate din impas. Aici veti putea gasi toate informatiile necesare, sugestii si sfaturi practice, organizate in rubrici si ordonate in asa fel incit pasii de urmat sa fie cit mai facili. Rezultatele nu vor intirzia sa apara.

Cuprins: Aclimatizarea • Analiza solului • Buruienile • Butasirea • Compostarea • Florile anuale si bianuale • Gardul viu • Gradina de legume • Ingrasamintele organice • Paduchii de frunze • pH-ul • Protejarea pe timpul iernii • Solul • Transplantarea rasadurilor "


Irina

11 comentarii:

  1. Te pregatesti temeinic, vad!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Gand la gand:)) Eu mai nou am urmatorul obiectiv: sa gasesc seminte de rucola!!! Ca tata e deja gradinar cu state vechi si are o gradina exemplara, scuipata sa ne se deoache de cele mai inversunate gradinarese... I s-au facut anii trecuti si varza de Bruxelles, brocoli, vinete si alte bunataturi, iar anul asta am stabilit dimpreuna sa imbogatim straturile cu ceva rucola (habar n-am daca s-o face...) si cu rosi cherry. Da nu stiu unde sa caut seminte:)

    RăspundețiȘtergere
  3. haha, Gingasico, imi place sa-mi fac temele ;)

    Ina, asa e

    Ioana, am vazut seminte de rucola si de rosii in practiker

    poate pui poze cu gradina

    RăspundețiȘtergere
  4. suuuuuper!!! multam, o sa ma duc sa umplu sacosa:)) da, las ca o sa pun si poze, numa sa vie primavara. cu cea de anul trecut am pus la un mom dat, parca... Era maaaare si fumoasa;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Am asteptat ieri miercurea fara cuvinte.
    www.nobine.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Nobine, imi cer scuze, am uitat :). O pun indata.

    RăspundețiȘtergere
  7. cam cat au costat cartile? de unde le-ai luat?

    RăspundețiȘtergere
  8. Gabriela, nu mai stiu cat au costat, le-am luat pe rand. Se gasesc on-line.

    RăspundețiȘtergere
  9. Prima si a cincea din rand le am si eu. Prima mi se pare foarte sugestiva, are si poze foarte bine gandite pentru incepatori. E un pic cam scumpa, dar eu zic ca merita. Sa ne uram succes!

    RăspundețiȘtergere
  10. da, este excelenta, foarte clara si la obiect. Si cea cu daunatorii este foarte buna, descrie in amanunt toti dauntorii, cu imagini, si spune cu ce sa ii combati, si schimic, si natural.Intradevar, sunt un pic cam scumpe, dar calitatea si informatiile sunt de nota 10.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.