marți, iunie 16, 2009

Mica enciclopedie a naturii pentru copii

Ochisem de mult seria micilor enciclopedii pentru copii de la Aquila si pana urma i-am cumparat Ilincai cateva dintre ele. Sunt extraordinare, pana sa le rasfoiasca Ilinca le-am citit eu pe nerasuflate :)). Ilustratiile sunt foarte frumoase, si in fiecare exista cate o rubricuta cu sugestii de activitati pentru copii. Cel mai mult mi-a placut :

Mica enciclopedie despre viata din gradina

Contine tot felul de informatii interesante despre animalutele, pasarile si insectele din gradina, si are sfaturi despre cum poti sa le atragi in gradinuta ta.Vorbeste si despre hranitoarele de pasari - avem si noi una improvizata, si mereu vin vrabiutele si gugustiucii sa o viziteze. Din carte am aflat cateva retete de hrana pentru pasari, pe care am de gand sa le prepar.


Pe langa asta am mai cumparat

Mica enciclopedie despre pasari


copiii pot afla multe despre observarea pasarilor, despre cantecele si dansurile lor, despre cuiburi si hranire, despre felul in care ele zboara si despre modul in care acestea pot fi protejate.

Mica enciclopedie despre copaci

din care copiii pot afla lucruri noi despre speciile de copaci, despre dezvoltarea si inmultirea lor, despre foloasele pe care le aduce lemnul. O idee interesanta gasita in carte- sa facem un ierbar cu frunze.


Irina