joi, martie 25, 2010

La mulți ani mamelor creștine !



Vă dedic această minunată priceasnă - „Datoria mamei”



Cu drag,
Irina

Cadoul din jocul meu de primăvară

Azi am ridicat de la poștă cadoul din jocul de primăvară. Ca să vezi și să nu crezi :)) s-a nimerit ca perechea mea, Estibogar , să fie pasionată de decupaj, printre altele!

Am primit o cutiuță decorată cu tehnica șervețelului și desigur șervețele :)), un frumos suport pentru lumânări, din sticlă pictată în culori cât se poate de primăvăratice, o inimioară de fetru, trei trandafiri delicați din hârtie și cârlige decorative.

Dragă Estibogar, mulțumesc, cadoul tău a fost o surpriză foarte plăcută pentru mine!


Irina

miercuri, martie 24, 2010

Colțul meu de rugăciune- concurs

În dulcele stil românesc, adică pe ultima sută de metri :)), pun si eu fotografiile cu colțișorul meu de rugăciune pentru concursul initiat de Diana Maria.Nu uitați că mâine e data limită! Colțul meu de rugăciune nu e gata, mai am de pus cîteva icoane pe perete, dar vi-l arăt așa :).


Pe perete am icoanele Mântuitorului, a Maicii Domnului- ocrotitoarea Athosului (cadou de la o dragă prietenă din copilărie), Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Sf. Irina, Sf. Nectarie și Sf. Serafim de Sarov (cu viața lui).

Pe poliță am o icoană cu acoperământul Maicii Domnului, apoi cu răstignirea, învierea și înălțarea Mântuitorului, o alta icoană cu Maica Domnului pictată pe sticlă, cadou de la draga mea Nicoleta, o cruce și o imagine cu stareții de la Optina și rugăciunea lor, pe care o zic de multe ori dimineața.

Mai am agheazmă, cățui pentru tămâie și mir de la moaștele Sf. Nicolae din Italia.

Tot în acest colțișor mai am mătăniile și o candelă cu icoana Sf. Nicolae, ocrotitorul familiei noastre. Candela nu apare în imagini, fiindcă o dusesem la bucătărie să-i pun ulei :).




Sper că v-au plăcut aceste imagini, și vă doresc o seară frumoasă.

Irina

luni, martie 22, 2010

Prajiturele pentru Paște

Am găsit niște rețete de prăjiturele pentru Paști, cred că o să fac și eu, sunt adorabile, fetelor le-ar place sigur:

rețeta


reteta

reteta

Mă gândesc că ar merge făcute și ca aperitiv sărat, de exemplu cu brânză, maioneză, ouă de prepeliță, etc..

Irina

duminică, martie 21, 2010

Coș decorat cu hortensii

...un coș de nuiele minunat decorat cu „tehnica șervețelului”, care nu e lucrat de mine, din păcate :))



credit imagini


Irina

sâmbătă, martie 20, 2010

O floricică virtuală

Foarte multă vreme nu am mai preluat premiile care mi s-au dat, din lipsă de timp, și îmi cer iertare celor care au fost așa drăguțe să se gîndească la mine.

De azi redeschid sezonul la premii :)) cu floricica virtuală primită de la Adriana. Dragă Adriana, mulțumesc mult!


O dăruiesc tuturor celor care în ultima vreme mi-au dat cu drag un premiu și eu n-am pus postarea mai departe.

Nu îmi amintesc de toată lumea, din păcate, dar menționez pe Yafa (o doamnă extraordinară și o bucătăresă nemaipomenită), pe Alina (care face lucruri minunate, are mîini de aur și multă fantezie) și pe Anja, al cărei blog despre scrapbooking merită să îl vizitați.

Un zâmbet, o floricică și o îmbrățișare de la mine și vă mulțumesc pentru gândurile bune.

Irina

marți, martie 16, 2010

Despre magazinele on-line

credit imagine


De când am copiii disponibilitatea și posibilitatea mea de a umbla prin magazine a dispărut. E cam greu să faci cumpărături în liniște când ai mai mult decât un copil mic cu tine :)). Așa că am apelat din ce în ce mai des la magazinele virtuale - stau frumos acasă, și în timp ce copiii se joacă pot căuta în liniște obiectul care mă interesează. Mă uit pe îndelete, compar prețuri, aleg, dau comanda și nu trebuie decît să merg la poștă să iau pachetul. Nu mai cheltui timp, efort și nervi ca să umblu prin tot orașul căutînd ce doresc. Ce cumpăr de obicei on-line : cărți, reviste, cd-uri, cadouri, jucării ,materiale pentru pasiunile mele și aparate electrocasnice.
Ce așteptări am de la un magazin on- line? Să fie clar, cu categoriile vizibile, obiectele să aibă fotografii clare și să fie descrise în amănunt. În caz că mi se cere să mă înregistrez vreau ca acest lucru să nu îmi ia mult timp și să fie simplu de făcut. Modalitățile de livrare și de plată să fie expuse clar și detaliat. Să primesc confirmarea comenzii și anunț cînd comanda a fost expediată. Să se livreze în timpul precizat pe site.

Voi apelați des la comerțul on-line?Ce așteptări aveți de la un magazin virtual?

Irina

miercuri, martie 03, 2010

O, frate, mult mai ai de mers




Din viata parintelui Serafim Rose:


„Nu voi uita niciodată cum m-am dus să mă spovedesc la Părintele Serafim. Pe vremea aceea eram proaspăt convertit la Ortodoxie şi eram foarte plin de mine însumi. Socoteam că am sporit enorm în viaţa mea duhovnicească. Când Părintele Serafim m-a întrebat ce am de mărturisit, am menţionat câteva păcate despre care eu credeam că sunt «minore», iar apoi am încercat să mă îndreptăţese chiar şi pentru acelea, arătând câteva din «virtuţile» mele care ar contrabalansa păcatele. Atitudinea mea nerostită era următoarea: Desigur, sunt păcătos, la fel ca toată lumea, dar, în definitiv, nu sunt băiat chiar aşa de rău-de fapt sunt chiar mai bun decât mulţi alţii.

Când mi-am terminat «mărturisirea», Părintele Serafim m-a întrebat «Asta-i tot?» «Da», am răspuns eu. «O, frate», a suspinat el. La care eu m-am gândit: «Ia uite, sunt într-adevăr bun – zice că sunt fratele lui!» Dar el a continuat: «Mult mai ai de mers».

Cuvintele acestea m-au lovit drept în inimă, cu mai multă putere decât orice predică sau mustrare aspră. În anii ce au urmat, prin toate căderile mele, aveam să dau o dureroasă mărturie despre adevărul cuvintelor lui. Chiar şi acum, ori de câte ori încep să gândesc lucruri înalte despre mine, când vreau să stau deoparte şi «să mă bucur de viaţa duhovnicească», îmi amintesc aproape involuntar spusele lui: «O, frate, mult mai ai de mers». A fost o neuitată lecţie de smerenie şi totodată o îmbărbătare de a-mi continua nevoinţa”.

Irina

luni, martie 01, 2010

Creştinul să fie şi să trăiască simplu



Creştinul din ziua de astăzi trebuie să devină cât mai simplu, să-şi liniştească mintea. Marea problemă a creştinului acum este împrăştierea minţii.
- Formulaţi o problemă care frige, într-adevăr, creştinul să fie şi să trăiască simplu. Şi Părintele Iustin Pârvu a zis aşa: să trăiască simplu! Acesta ar fi esenţialul pentru noi. Dar ce face el, creştinul din lume, în contextul comodităţilor create prin tehnologiile moderne, care sunt şi foarte stresante. Părintele Paisie Aghioritul spunea că pe măsură ce acumulăm comodităţi din acestea, adunăm mai multă nelinişte. Iar Părintele Iustin zicea că astea sunt bălăriile în care ne încurcăm zilnic. Cum să procedeze creştinul ca să trăiască simplu, adică să fie mai aproape de Hristos, de mântuire?
- Un bătrân i-a spus ucenicului: „Mănâncă, bea, dormi, stai în chilia ta, roagă-te şi rugăciunea te va învăţa pe tine toate”. Omul care va începe să ia contact cu Dumnezeu prin rugăciune, în special să repete cât poate de des, continuu, „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul”, des, des, des, încontinuu, dacă se va strădui să fie fiu al bisericii, adică să ia gustul Sfintei Liturghii, să se împărtăşească, să trăiască Sfânta Liturghie, dacă se va strădui să practice un pic de rugăciune seara, un pic de rugăciune dimineaţa, dacă va citi o pagină de învăţătură dintr-o carte pe zi, un capitol din Sfânta Evanghelie şi doi-trei psalmi, omul acela va începe să guste din har. Astfel, duhul din tine ajunge să respingă duhul din obiecte, din acţiuni, din vorbărie, din tot ceea ce este balast. Atunci te dumireşti singur, zici, nu-mi iau acel lucru, pentru că îmi fuge liniştea, nu merg în local sau în discotecă, pentru că îmi fuge liniştea sufletească. Omul trebuie să-şi apere singur comoara lui interioară. Duhul din el îi va spune tot ceea ce nu se împacă cu Duhul Sfânt. În acest mod se va simplifica, nu el, ci duhul îi va spune ce e bine şi ce e rău. În momentul în care ne vom educa bine copiii şi-i vom împărtăşi de mici, până la vârsta de 7 ani copilul trebuie să se împărtăşească în fiecare duminică, pentru că el nu posteşte, nu se spovedeşte, aceştia sunt cei 7 ani de acasă, împărtăşirea necondiţionată, ei bine, în această situaţie,Duhul din el, Hristos din el îl va construi într-un anumit fel, va face din el omul lui Dumnezeu. Unuia ca acesta nu trebuie să-i mai explici că nu bine să se ducă în discotecă, poţi să-l trimiţi şi nu-i place. Nu trebuie să-i spui să nu fumeze, îi dai ţigara şi n-o ia, pentru că duhul din el alungă duhul ţigării, alungă duhul din discotecă, alungă răul. Dar trebuie să fim foarte atenţi, să nu devenim nişte creştini făţarnici, formalişti, rigizi. Ni s-a spus: „Pace vouă şi bucuraţi-vă!” De ce nu se vede pe chipul românilor liniştea, bucuria? Pentru că nu lucrează corect.
(Interviu cu Părintele Macarie Banu, stareţul Schitului Oituz)