marți, decembrie 27, 2011

Cand viata ne epuizeaza

Opriţi-vă, şi cunoaşteţi că Eu sunt Dumnezeu!
(Ps. 45 : 10)


 Simt ca ultimele luni m-au epuizat pur si simplu, si fizic, dar mai ales psihic, fiindca am avut foarte multe lucruri de facut!Incepand cu luna septembrie am intrat intr-o noua perioada a vietii noastre de familie. Reinceperea serviciului,  Ilinca la clasa intai, doi prescolari energici si curiosi, trezitul foarte devreme, ajutatul la lectii, gatitul, cumparaturile, curatenia, finantele, timp pentru familie, ca sa nu mai vorbesc de neprevazute m-au  facut sa ma simt trasa in toate partile. Parca  ziua nu mai avea suficiente ore pentru tot ce trebuia sa fac. Cu multe treburi am ramas tot mai in urma, si inca n-am reusit  sa ajung la zi. Copiii aveau nevoie de atentia mea, dar uneori cu greu le-o mai puteam oferi. Casa avea nevoie de mai multa grija - dar imi lipseau  energia si entuziasmul pentru a ma pune la treaba (ca sa nu mai vorbesc de timp).
Viata curge, si nu poate fi oprita. Ca foarte multe dintre voi, si eu trebuie sa fac fata zilnic la o gramada de cerinte, acasa si la serviciu. Ca si mama si sotie care lucreaza  in afara casei, este greu sa gasim un echilibru si sa facem totul bine.
Din pacate stim cu totii ca viata e pe departe a fi usoara - fiecare experimentam perioade de stres si de epuizare. Dar, ca si crestini, ne bucuram de o mare binecuvantare - Hristos ne-a promis ca va fi cu noi si ne va ajuta in toate imprejurarile vietii.


❤  ❤ ❤
El ne poate da pacea inimii, cand totul in jur e in haos
Nădejde neclintită, Tu ne vei păstra pacea noastră, că întru Tine ne punem nădejdea. 
Isaia 26:3
 ❤ ❤ ❤
Cand suntem slabi si neputinciosi, El ne poate da har pentru a razbi mai departe
Şi mi-a zis: Îţi este de ajuns harul Meu, căci puterea Mea se desăvârşeşte în slăbiciune. Deci, foarte bucuros, mă voi lăuda mai ales întru slăbiciunile mele, ca să locuiască în mine puterea lui Hristos.
 2 Corinteni 12:9
❤  ❤ ❤
Cand suntem obositi, epuizati psihic si fizic, putem gasi la El odihna de care avem nevoie
Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi. 
Matei 11:28
 ❤ ❤ ❤
Daca ne lipseste intelepciunea si nu stim cu sa proceda in diferite imprejurari, El ne-o va da din plin, numai s-o cerem
Şi de este cineva din voi lipsit de înţelepciune, să o ceară de la Dumnezeu, Cel ce dă tuturor fără deosebire şi fără înfruntare; şi i se va da.
Iacov 1:5
 ❤ ❤ ❤
Imi dau seama ca de multe ori m-am epuizat incercand sa fac totul prin propriile mele puteri. Nu mi-am facut intotdeauna  timp pentru a-L ruga pe Dumnezeu sa ma lumineze ca sa-mi stabilesc prioritatile, si sa imi daruiasca tot ce am nevoie ca sa ajung cu pace si cu bucurie la sfarsitul zilei.
Atunci cand simtim  ca treburile ne coplesesc, ca nu mai facem  fata si ca ne vine sa ne luam lumea-n cap, sa ne amintim  ca trebuie sa ne  ridicam ochii spre Singurul care ne poate da putere, motivatie si intelepciune ca sa trecem cu bine prin zilele grele. El a promis ca ne va ajuta, numai sa-L rugam!
Ridicat-am ochii mei la munţi - de unde va veni ajutorul meu? 
Ajutorul meu (vine) de la Domnul, Cel ce a făcut cerul şi pământul.
Psalm 120:1-2

Va doresc zile cu pace si bucurie!
Irina

Schimbul de ornamente de Craciun - cum a fost

   Inainte de Craciun s-a incheiat cu bine si schimbul de ornamente pentru brad al copilasilor ortodocsi. A fost foarte frumos, am primit cu mare emotie si bucurie fiecare pliculet.Toate ornamentele sunt deosebite si lucrate cu mare atentie, si cu drag.
Au ajuns toate, cu exceptia unuia in grupul doi. Dar sa va arat cum au iesit.
Ornamentul nostru :

                                       

     grupul 1 (eu am primit un ornament in plus, de la Aurelia )




grupul 2 (multumesc, Aurelia,  pentru colaj)


La cererea participantilor urmatoarea editie a schimbului de ornamente va fi in martie 2012, cu ocazia Sfintelor Pasti ( 15 aprilie 2012), si cu ele vom impodobi crengutele de salcie.



Pana atunci multumesc tuturor pentru participare!Acest schimb a fost o mare bucurie pentru noi!

update- despre schimbul de ornamente mai puteti citi impresii si aici

Irina