marți, august 07, 2012

Cuvioasa de la Sihla

Veniti toti cei iubitori de Hristos cu credinta si cu evlavie la pomenirea Cuvioasei Maicii noastre Teodora, care in pustia Sihlei in mari nevointe a petrecut si lumina sihastrilor s-a facut. Cu laude sa slavim pe Dumnezeu si sa cinstim pe cuviosii Lui, zicand: Bucura-te, Cuvioasa Teodora, a Moldovei duhovniceasca floare!

(condacul 1)


 

Astazi o praznuim pe cuvioasa Teodora de la Sihla, ocrotitoarea mijlociei noastre, Teodora. Imi amintesc cu drag de vizita pe care am facut-o la Sihla in august 2009, impreuna cu Ilinca si cu Teodora. Si cu Otilia, care era in burtica pe vremea aceea :). Sper sa ne reintoarcem odata acolo, daca va ingadui Dumnezeu.
Puteti citi aici viata sfintei.




Cele pământeşti părăsind şi jugul pustniciei luând, te-ai făcut mireasă lui Hristos, fericită; cu postul, cu privegherea, cereştile daruri luând şi cu rugăciunea pe îngeri ajungând, firea omenească ai biruit şi la cele cereşti te-ai mutat, lăsându-ne spre mângâiere peştera şi sfintele tale moaşte. Pentru aceasta, Sfântă Preacuvioasă Maică Teodora, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Troparul Sfintei Cuvioase Teodora


Va doresc o zi frumoasa, cu rugaciunile cuvioasei de la Sihla!

Irina