duminică, aprilie 27, 2014

,,Dragi parinti, sunteti mintiti!"- despre Saptamana Europeana a Vaccinarii
,,Dragi parinti, sunteti mintiti!"- acesta este tilul unui articol referitor la vaccinare, aparut pe situl "Insula Indoielii",articol pe care vi-l recomand, impreuna cu toata seria care comenteaza cartea deja celebra a dr. Todea Gross .
Desi campaniile anti-vaccinare au fost foarte puternice in ultimii ani, eu am ales sa vaccinez toti trei copiii conform schemei obisnuite.Desi m-am temut, ca orice parinte, de efectele adverse, am considerat ca nu sunt chiar asa de competenta in ceea ce priveste medicina incat sa pot discerne informatiile aparute pe internet, asa ca am solicitat parerea a trei medici, fiecare  fiind parinte a doi-trei copii. Toti mi-au recomadat vaccinarea, explicandu-mi ca riscurile sunt mai mici decat avantajele. Ulterior am citit si articolele de pe "Insula indoielii" care mi-au lamurit intrebarile pe care le mai aveam.
Am observat ca in mediul on-line ortodox au aparut multe articole care sustin anti-vaccinarea, considerand acest lucru ca pe un fel de marturisire a credintei. Oricat as incerca, nu vad legatura dintre credinta si vaccinare si chiar nu pricep cum opunerea la vaccinare a ajuns un fel de martiraj modern. Pozitia oficiala a BOR este favorabila vaccinarii, sustinand-o prin incheierea unui protocol cu Ministerul Sanatatii, prin care se angajeaza sa sprijine Saptamana Europeana a Vaccinarii, dar si prin articole in ziarul "Lumina".
 Intr-adevar, vaccinarea presupune riscuri si chiar stiu pe cineva care a avut probleme grave cu copilul datorita vaccinarii. Dar si reversul e la fel de riscant, poate chiar mai riscant, avand in vedere ca, din cauza scaderii de copiii vaccinati creste incidenta bolilor de care suntem feriti prin vaccinarile asa zis "obligatorii". Stiu ca nu e o decizie simplu de luat si sper ca fiecare va hotari bine documentat fiind.

Irina