duminică, octombrie 26, 2014

Caminul tau, un colt de rai!- saptamanile 3 si 4

mai multe :AICI    
Saptamana 3
13-19 octombrie- Continuați să țineți lumânarea aprinsă, muzica pornită, și adăugați câteva momente plăcute petrecute împreună cu familia. Faceți o petrecere cu perne în sufragerie- aduceți toate păturile și pernele din casă și simțiți-vă bine împreună cu copiii sau cu soțul (sau cu toții  :)) )!Bucurați-vă de o seară liniștită, cu ciocolată fierbinte și popcorn cu caramel. Chiar dacă locuiți singură puteți face asta.
Oferiți câte un geste de afecțiune și de încurajare fiecărei persoane din casă...și ca o provocare dublă, faceți asta zilnic ! :) În timpul momentelor petrecute cu familia întrebați-i ce părere au de această provocare. Le face plăcere?E de ajutor?E ceva ce ar dori să fie făcut altfel? Dăruiți familiei voastre niște urechi care ascultă.Veți fi binecuvântată prin reacția pozitivă pe care o veți primi!
Saptamana aceasta lucreaza la bunatate si bucurie.

Lumanarea mea e pe sfarsite, la fel si provocarea lunii octombrie. Saptamana a 3a fost o provocare, fiindca, nu stiu de ce, tare greu mi-a mai fost sa spun cate un cuvant incurajator. Mai mult mi-a venit sa-i cert pe toti :)).
Cu toate acestea, dupa suparare vine bucurie :)), asa ca ne-am rezervat o seara in care am facut prajitura chinezeasca si ne-am uitat cu totii la "O seara la muzeu" 1 si 2, o comedie foarte simpatica, cu tot felul de aventuri hazoase.


Saptamana 4
20-26octombrie - Concentrați-vă pe bucătărie, inima căminului vostru. Gătiți feluri de mâncare cu aromă plăcută. Alegeți un fel pe care familia să-l poată găti împreună - dați tuturor câte o sarcină și faceți fotografii, astfel încât toți să-și poată aminti momentele petrecute împreună- gustând, fiind creativi, râznd și iubind.Reamintiti-va de importanta meselor luate in familie. Alungați nemulțumirea privitoare la casa sau familia voastră, și mulțumiți lui Dumnezeu pentru căminul pe care vi l-a dat, unde puteți crea un rai pentru familia voastră.

Nu stiu voi ce-ati gatit, dar eu am facut ceva ce ne place foarte mult : ciorbita de cartofi cu afumatura si cu muuult cimbru verde, tocat, si parjoale ca la noi in Moldova :)). Ambele feluri miros foarte, foarte bine :)). Cu mesele in familie ne-am incadrat in cerinte :)), de obicei mancam impreuna la pranz (cu exceptia sotului), si seara- cu totii. E un obicei pe care l-am introdus cand era Ilinca micuta, si de care am reusit sa ne tinem pana acum. Sper ca si de-acum inainte.
Pentru voi cum au fost ultimele doua saptamani?







Sal de toamna

Azi dimineata, in plina toamna, la noi  :


Da, a nins in octombrie, ati mai vazut asa ceva? :)) Cu fulgi maaari, albi si pufosi :).  Avem si om de zapada, mai lipseste bradul impodobit :)


Conditiile atmosferice au fost total nepotrivite pentru fotografii cu salul meu de toamna - in loc de zapada mi-ar fi placut niste frunze ruginii :). Dar m-am adaptat la ce mi-a oferit natura :)



E o vreme suuuper pentru tricotat!